Haberler

Dershanelerle İlgili Düzenlemeleri de İçeren Tasarı Genel Kurul'da

CHP'li Tanal, tasarının anayasaya aykırılık taşıdığını ileri sürerek, görüşülmemesini istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, dershanelerle ilgili düzenlemeleri de içeren tasarının anayasaya aykırılık taşıdığını savunarak, görüşülmemesini istedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Tasarı'nın tümü üzerinde görüşmeler devam ediyor.

MHP Ankara Milletvekili Zühal Topcu, böyle devam etmesi halinde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın acemiler birliği tarafından yönetilen birim haline dönüşeceğini savunarak, AK Parti ile birlikte liyakatın, tecrübenin dikkate alınmadığını söyledi.

Topcu, tasarıyla birlikte bakanlıkta görevden alınacak ve yerine getirilecek kişilerin kimler olduğunu sordu.

Topcu, "Dershaneler, özellikle birileriyle hesaplaşma için gündeme getirilen, çözümü uzun soluklu çalışmalarla, bunu hazırlayan nedenlerin ortadan kaldırılmasıyla çözüm üretilebilecek bir konuyken, bıçak gibi keserek veya hiç mantıklı olmayan alternatifler üreterek çözüm yolu aranmak istenmiştir" diye konuştu.

Sistemde sınav, yarışma olduğu sürece dershanelerin devam edeceğini ifade eden Topcu, dershanelerin merdiven altına ineceğini öne sürdü.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, tasarının, anayasanın 48. maddesindeki müteşebbis özgürlüğüne aykırılık taşıdığını savundu. Tanal, öğretmenlerin, müdürlerin görevlerinin sona ermesinin de anayasaya aykırılık oluşturduğunu iddia etti.

Dershanelerin kalkmasının, anayasadaki fırsat eşitliğini sağlamak açısından sosyal eşitlik ve sosyal adalet ilkelerine aykırı olduğunu ileri süren Tanal, anayasaya aykırı bu düzenlemenin görüşülmemesini istedi.

TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, komisyon başkanının bu konuyu inceleyip, bir karara bağlamış olabileceğini söylemesi üzerine, Tanal, böyle bir raporun olmadığını belirtti.

Bunun üzerine Mumcu, birleşime kısa bir süre ara verdi. Aranın ardından Tanal, tasarının anayasaya aykırı olduğunu savunarak, usul tartışması açılmasını istedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, anayasaya aykırılık iddiaların, bugüne kadar usul tartışmasına neden olmadığını söyledi. Aydın, aykırılık iddialarının madde geldiğinde görüşülebileceğini belirtti.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, tasarıda, anayasanın 2. maddesinde yer alan hukuk devleti ilkesini kaldıran bir düzenleme bulunduğunu öne sürerek, kanunun yürürlüğe girmesiyle müsteşar ve Talim Terbiye Kurulu Başkanı dışında bakanlık bürokrasinin görevinin sona ereceğini anımsattı.

Konuşmaların ardından Mumcu, anayasaya aykırılık iddiasını Genel Kurul'un onayına sundu. Daha sonra tasarının görüşmelerine devam edildi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Güldal Mumcu Mahmut Tanal Ahmet Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title