Haberler

Denizli'de 2017-2018 Adli Yıl Törenle Açıldı

Denizli'de 2017-2018 adli yıl törenle açıldı

Törende trafik kazası sonucu şehit olan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve makam şoförü anıldı

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz:

"Bu tahribat sadece yargıda değil, ülkemizin her kurumunda meydana gelmiştir"

DENİZLİ - Denizli'de, 2017-2018 Adli yıl açılışı Denizli Valiliği önündeki düzenlenen anıta çelenk koyma töreni ile başladı.

Denizli Valiliği önündeki törene Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Denizli BARO Başkanı Müjdat İlhan, Adalet Komisyonu Başkanı Halil Ortaköy, İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Gökçe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Hakim, Cumhuriyet Savcıları, siyasi parti temsilcileri ve avukatlar katıldı.

Törende konuşan Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan 15 Temmuz hain darbe girişiminde ülkemizin kaosa sürüklenmek istendiğine dikkat çekerek 15 Temmuzun bir başlangıç olacağını belirtti. Trafik kazası sonucu şehit olan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve makam şoförü Muzaffer Akşehirli'yi anan İlhan "2017-2018 adli yılının ulusumuza, ülkemize ve Denizli'mize hayırlı olmasını diliyorum. 15 Temmuz 2016 gecesi ülkemizin en karanlık gecesini yaşamış bulunmaktayız. Bu en büyük saldırı sonrasında yapılan kalkışma ülkemiz için bir başlangıç olsun istemişizdir. Çünkü bu vahim darbe girişimi ile ülkemizin bir çok kurumunda çöreklenmiş olan hain terör örgütü mensupları ülkemizi maalesef bir kaosa sürüklemek istemiştir. Kuşkusuz sıfat ve konumu ne olursa olsun, bu karanlık yapıya dahil olan, destek veren herkes hukuk önünde hesap vermeli, bedelini en ağır şekilde ödemelidir" dedi.

Daha sonra konuşan ve adaletin tesisinin bireylerin gönlünde yaşama sevinci oluşturduğunu dile getiren Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, yargı içindeki hainlerin, hem yargıya hem de ülkeye büyük tahribatlar verdiğine dikkat çekti. Yılmaz, " Hak sahibini hakkını geciktirmeden, en kısa sürede teslim edebilmenin verdiği iç huzur biz adalet mensuplarının tek hedefi ve yegane gayesi olmalıdır. Adaletin tesisi yalnızca toplumda sadece birliği sağlamak ile kalmaz ayrıca ve daha önemlisi bireylerin kalbine yaşama sevinci ve geleceğe dair umutlar yerleştirir. Adaletten yoksun olan toplumlar sadece haklarını kaybetmiş olmazlar. Hak kavramlarının yanında iyiye ve güzele olan inançlarını ve geleceğe dair tüm umutlarını da kaybederler. İşte bizler üstümüze düşen adalet görevini yerine getirebildiğimiz ölçüde toplumun umutlarını yaşatabiliriz. Belki de bu sayede temiz duygular ile bezenmiş, umut dolu bir geleceği çocuklarımıza hazırlamanın bir hazını da kalplerimizde hissedebilme imkanı bulacağız" diye konuştu.

Kamu vicdanında adaletin gerçekleşeceği, kanaat ve inancı oluşturacak kararlara imza atacakları bir adli yıl olması dileyen Yılmaz, 15 Temmuz hain darbe girişimine değindi. Yılmaz, "Bilindiği üzere her kuruma sızdığı gibi yargıda da vicdanını, adalet duygusunu yitirmiş, emirleri hukuktan ve vicdandan değil, başka odaklardan alan hainler sızmış ve maalesef, büyük bir tahribata sebep olmuşlardır. Bu tahribat sadece yargıda değil, ülkemizin her kurumunda meydana gelmiş ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde milletimize ve devletimize kastetmişlerdir. Ancak milletimizin büyük veraseti ve can siper hane duruşu ile bu ihanet önlenmiştir. Bu süreçte mensubu bulunmaktan gurur duyduğum yargı mensuplarınca da büyük bir özveri ile bu hainlere karşı mücadele yapılmış ve aynı şekilde yapılmaya da devam edecektir. Bu konudaki irademiz kesindir. Bu vesile ile başta yargı şehitlerimiz olmak üzere, vatanımızın varlığı ve birliği için, canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Mustafa Alper Mehmet Gökçe Müjdat İlhan Denizli Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
title