Haberler

Dask Başkanı: Türkiye Topraklarının Yüzde 66'sı Deprem Kuşağında

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından düzenlenen DASK Anadolu Buluşmaları'nın ikinci durağı Erzurum oldu.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından düzenlenen DASK Anadolu Buluşmaları'nın ikinci durağı Erzurum oldu.

Atatürk Üniversitesi Kültür Gösteri Merkezi'nde yapılan toplantıya Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen (AKP), Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Lütfi Yücelik, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Panel öncesi açılış konuşmasını yapan DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı,  Türkiye'de topraklarımızın yüzde 66'sının birinci ve ikinci derecede deprem bölgesi olduğunu söyledi. Nüfusumuzun yüzde 70'inin buralarda yaşadığını kaydeden Yazıcı, "Sanayi tesislerimizin yüzde 75'i aktif fay hatlarına yakın bir şekilde kurulmuş. Özellikle Marmara Bölgesi. 81 ilimizin 52'si birinci ve kinci derece deprem bölgesinde. Ülkenin nüfus olarak da ekonomik olarak da çok ciddi bir deprem riski altında olduğu açıkça ortada. 1900 ve 2012 yılları arasında hasar yapan 282 deprem meydana gelmiştir. 100 bini aşkın insanımız hayatını kaybetmiş 170 bin yaralı ve 700 bine yakın ağır hasarlı konut var. Geçmişe bakarak depremin her zaman olabileceğini düşünerek bir an evvel sigortayı devreye sokmamız gerekir" dedi.

İnsanları depremin değil yaptığımız konut ve eserlerin öldürdüğünü vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de zorunlu deprem sigortasının mutlaka yapılması gerektiğini vurguladı. Sekmen, "Türkiye'nin yüzde 66'sı birinci deprem kuşağında. Gelişmiş ülkelerde deprem olduğunda bir insan hayatını kaybetmiyor. Normal hayat devam ediyor. Ama bizde ufak bir deprem olduğunda bile binlerce insanımız hayatını kaybediyor. Buradaki yöneticiler olarak Erzurum'u depreme karşı yaşamı sürdürebilir bir şehir haline getirmemiz gerekir" diye konuştu.

Depremde veya büyük felaketlerde toplumun adeta kurtuluş mücadelesinde olduğu gibi bir seferberlik örneği sergilediğini ifade eden Vali Ahmet Altıparmak, şunları söyledi:

"Depremde inanılmaz yardımlar yapıyoruz. İnanılmaz fedakarlıklarda bulunuyoruz. Ekmeğimizin yarısını bölüp veriyoruz ve bir anda yönetilemez bir yardım kampanyası oluşuyor. Ama deprem bitiyor sıkıntılar o zaman başlıyor. Çünkü insanlar başını sokacak yer arıyor. Yiyecek ekmek arıyor. O zamanda hakikaten ortada bir sistemsizlik bir kargaşa yaşanmaya başlıyor. Devlet bizzat sosyal devlet olma gereği belki bütçeden büyük paylar ayırarak her biri için ev yapmak durumunda kalıyor. Ama ortada bir sigortalılık varken bunun niye yapmıyoruz anlamıyorum. Bu da bizim eleştirilecek bir konumuz. Rehavete kapılıyoruz Hiç deprem yaşamayacak gibi davranıyoruz."

Konuşmaların ardından DASK Anadolu Buluşmaları kapsamında düzenlenen deprem panelini Hürriyet Gazetesi yazarlarından Noyan Doğan yönetti. Panelde DASK Koordinatörü İsmet Güngör, İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Erzurum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik çeşitli bilgiler verdi. Panelin ardından İTÜ öğretim üyesi Mikdat Kadıoğlu ilk ve ortaöğretim öğrencilerine deprem ve zorunlu deprem sigortası eğitimi verdi. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğal Afet Sigortaları Kurumu Mehmet Sekmen Erzurum Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title