Haberler

Çocuklardan Ankaralılara Unutulmaz 23 Nisan Konseri

Çocuklardan Ankaralılara unutulmaz 23 Nisan konseri

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen :

"Aldanmak istemiyorsanız, rehberiniz Mustafa Kemal olsun"

"Bu ülkede milyonlarca Mustafa Kemal var"

ANKARA - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Ankara'da Çankaya Belediyesi 1000 Çocuk Korosu'nun konseriyle kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Başkentte, Çankaya Belediyesi 1000 Çocuk Korosu'nun büyüleyici konseriyle kutlandı. Her yıl olduğu gibi Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda düzenlenen kutlamaya Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen eşi Nur Kezban Taşdelen ve oğlu Aras Taşdelen ile birlikte katıldı. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Lale Karabıyık, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil'in de yer aldığı konserde binlerce aile ve vatandaş da Türk bayraklarıyla salonu doldurdu.

"Aldanmak istemiyorsanız, rehberiniz Mustafa Kemal olsun"

Programda konuşma yapan Taşdelen, en çok çocukların belediyesi olduklarına dikkat çekerek, "Çocuklar için demokrasiyi, eşitliği, özgürlüğü barışı savunan bir belediyeyiz. Dünyanın en güzel korosu, sizler Atatürk'ün umudusunuz, sizler bizlerin umudusunuz ve gelecek sizlerin ellerinizde yeniden yaratılacak. Bayramınız kutlu olsun. Sizden bir belediye başkanı olarak değil, ağabeyiniz olarak bir ricam var; hayatta aldanmak, kandırılmak istemiyorsanız, bilime ve akla tutunun, rehberiniz Mustafa Kemal Atatürk olsun" diye konuştu.

Aydınlık bir geleceğin bilimle, sanatla, sporla yetişen çocukların eseri olacağını söyleyen Taşdelen, "Atatürk'ün, bugünü çocuklara armağan etmesinin nedeni ülkenin ve çocukların geleceğini kurtarmaktı. Çocukları iyi yetişmemiş toplumların ve ülkelerin geleceği yoktur.

Bizler Mustafa Kemal'e Cumhuriyete, demokrasiye kara sevdalıyız ve biliyoruz ki Çankaya o yolun en büyük neferi olacaktır" ifadelerini kullandı.

"Bu ülkede milyonlarca Mustafa Kemal var"

İnsanları ayırmadan, ötekileştirmeden sevdiklerini ifade eden Taşdelen, sözlerine şöyle devam etti:

"Atatürk'ün adını dört bir yandan silmeye çalışıyorlar, onlar sildikçe biz yazmaya devam edeceğiz, Çankaya'nın en güzel parklarına O'nun adını verdik, temelini attığımız Türkiye'nin en güzel kültür merkezine O'nun adını vereceğiz. Mustafa Kemal bu ülkeyi yoktan var etti. Çukurova'nın pamuğunda, Uludağ'ın karında, Trakya'nın ayçiçeğinde Mustafa Kemal var. Bu ülkede milyonlarca Mustafa Kemal var. Biz yaratılanı yaratandan ötürü severiz, biz kimseyi ayırmayız, ötekileştirmeyiz, o yüzden Çankaya örnek belediyedir, kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyet'in ilçesidir."

Çankaya Belediyesinin kreş sayısını 15'e ulaştıracağını dile getiren Taşdelen, mevcut kreşlerde bin 700 çocuğa eğitim verildiğini söyledi. Bugüne kadar tüm Türkiye genelinde 350 bin bilim ve edebiyat serisi kitaplarını dağıttıklarını, Çankaya sınırlarında 158 okulun tadilatının yapıldığını, okullarda sağlık taramalarının devam ettiğini hatırlatan Taşdelen, Çankaya'da çocuk olmanın ayrıcalığını tüm çocuklara yaşatmayı hedeflediklerini bildirdi.

Çankayalı çocukların bir haftadır 23 Nisan'ı doya doya kutladığını belirten Taşdelen, "Kreşlerimizde, etüt merkezlerimizde 23 Nisan coşkunu yaşıyoruz. Toplam 5 bin çocuğumuzla bugüne kadar bayramı kutladık. 22 mahalleden 720 çocuğumuzla çok büyük bir sergi açtık. Burada da bin 145 çocuğumuzla bu duyguyu yaşayacağız" diye konuştu.

Ata'ya minnet ayakta alkışlandı

1000 Çocuk Korosu seslendirdiği, "Senden Daha Güzel" isimli şarkının 'kimseyi tanımadım ben senden daha güzel' nakaratında hep beraber ellerini uzatarak sinevizyondaki Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü defalarca göstermeleri salonda büyük coşkuya neden oldu.

14 Okul ve Çankaya Belediyesi Çocuk Korosu'ndan bin 145 çocuğun oluşturduğu 1000 Çocuk Korosu, günler süren provaların ardından büyük güne hazırlandı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da geniş bir repertuarla izleyici karşısına çıkan koro, "İleri", "El ele", "İzmir Marşı", "23 Nisan", "Güzel Dünya", "Mavi Gezegen", "Penceresi Yola Karşı", "Yeşil Çimen Üzerinde", "Çayır Çimen Geze Geze", "Neler Oluyor Hayatta", "Hele Bir Gel", "Senden Daha Güzel" şarkılarını seslendirdi. Kutlamada Çankaya Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Yıldız Grubu da (Hoy-Tur) halk dansları performanslarıyla şarkılara eşlik etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çankaya Belediyesi Alper Taşdelen 23 Nisan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title