Haberler

Çocuklar Sağlıklı Yaşamayı "Sağlıklı Tayfa Rafadan Tayfa" ile Öğreniyor

Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen "Sağlıklı Tayfa Rafadan Tayfa" etkinliği Adana’da çocuklarla buluştu.

Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen "Sağlıklı Tayfa Rafadan Tayfa" etkinliği Adana'da çocuklarla buluştu.

Tüm dünyada önemli bir sağlık sorunu haline gelen obeziteye dikkat çekmek, toplumda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamı teşvik etmek amacıyla düzenlenen etkinlik, yoğun ilgiyle karşılaştı.

"Sağlıklı Tayfa, Rafadan Tayfa" müzikalini izlemek için aileleriyle birlikte Adana Optimum Alışveriş ve Eğlence Merkezi'ne gelen çocuklar doyasıya eğlenip bol bol spor yaptı.

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan logo, afiş, broşür, şapka ve balon ile ağız ve diş sağlığı setine ait dokümanların dağıtıldığı etkinlikte, 'Rafadan Tayfa' ekibi sahneledikleri oyunlarla çocuklara, "Sağlıklı beslenmek için günde 8-10 bardak su içiyorum. Her gün süt, ayran veya yoğurt tüketiyorum. Gün içinde yumurta, peynir, balık, tavuk veya kırmızı et yiyorum. Fındık, ceviz, badem gibi kuruyemişleri de unutmuyorum. Tuzun fazlası sağlığımıza zararlı. Diş fırçamı 3 ayda bir yenisiyle değiştiriyorum. Günde 2 kez 2'şer dakika dişlerimi fırçalıyorum. Hareketli yaşıyorum. Sağlığımı korumak için ellerimi sık sık yıkıyorum" gibi mesajlar verdi.

Sağlıklı Tayfa Rafadan Tayfa Proje Koordinatörü Mahmut Karakaya, Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü'nün himayesinde gerçekleştirilen bu organizasyonla çocukların 'sağlıklı yaşam' konusunda bilinçlendirilmesinin hedeflendiğini söyledi. Çizgi film Rafadan Tayfa'nın kahramanlarının çocuklar tarafından örnek alındığını belirten Karakaya, "Çocukların idol aldıkları bir çizgi film karakterleriyle sağlıklı yaşamın gerekleri eğlenceli bir şekilde sunuluyor. El yıkama, diş fırçalama, temizlik, süt içimi, spor yapma gibi alışkanlıkların önemi vurgulanıyor" dedi.

"Sağlıklı Tayfa Rafadan Tayfa" gösterisini geçen yıl yaklaşık 150 bin çocukla buluşturduklarını, bu yıl ise 150 bin rakamını aşmayı planladıklarını açıklayan Mahmut Karakaya, "Amacımız Rafadan Tayfa karakteriyle 'emredici' olmayan bir dil ile çocukları sağlıklı yaşama özendirmektir. Sağlığa dair mesajlar çocuklara doğal bir şekilde oyunun içinde veriliyor. Diğer türlü öğretici olduğu zaman çocuklar bu davranış biçimlerini benimsemiyor. Ağız diş sağlığı, el hijyeni, tuz kullanımı, teknoloji bağımlılığı gibi hassas konular müzikalimizde ele alınıyor. Sağlık Bakanlığı'nın ilk defa böyle bir etkinliği yapıyor olması çok değerlidir" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Mahmut Karakaya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title