Haberler

Cizre'ye Yürümek İsteyen HDP'lilere Polis Müdahalesi

Güncelleme:

Mardin Nusaybin'den Cizre'ye yürümek isteyen aralarında HDP'li vekillerin de bulunduğu gruba polis müdahale etti. Grup, polisin müdahalesine taşla karşılık verince ortalık karıştı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinin Girmeli Mahallesi'nde, Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne operasyonların bitmesi ve sokağa çıkma yasağının kalkması için yürümek isteyen HDP ve DBP'lilere polis müdahale etti. Polisin tazyikli su ve göz yaşartıcı bomba ile müdahalesine gruptakiler taş atarak karşılık verdi.

CİZRE'YE YÜRÜMEK İSTEYENLERİN ARASINDA HDP'Lİ VEKİLLER DE VARDI

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde devam eden sokağa çıkma yasağı ve operasyonları protesto etmek için Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne bağlı Girmeli Mahallesi'nde nöbet eylemi yapan HDP ve DBP'liler, bu sabah İpek Yolu üzerinden Cizre'ye yürümek için hazırlık yaptı. Aralarında HDP milletvekilleri Ali Atalan, Bedran Öztürk, Burcu Çelik Özkan ve Tuba Hezer'in de bulunduğu grubun etrafını saran güvenlik güçleri, yürüyüşe izin vermeyeceklerini söyledi.

OLAYLAR ÇIKTI, ORTALIK KARIŞTI

Yapılan görüşmeler sonuç vermeyince yürümekte ısrar eden gruba, polis göz yaşartıcı bomba ve tazyikli suyla müdahale etti. Grubun da polise taşlarla karşılık vermesi üzerine olaylar çıktı. Bir süre olaylar devam ederken, güvenlik güçleri bölgede önlemlerini artırdı.

HDP'Lİ ATALAN: 150'YE YAKIN GÖZALTI VAR


Mardin'in Nusaybin İlçesi'nin Girmeli Mahallesi'nde, Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne yürümek için ısrar edince, polis ile jandarmanın müdahale ettiği grupla birlikte olan HDP Batman Milletvekili Ali Atalan, müdahale sırasında 150'ye yakın kişinin gözaltına alındığını ve askerlerin kendilerinden mahalleyi boşaltmalarını istediğini iddia etti.

Gözaltına alınanların Girmeli Jandarma Karakolu'na götürüldüğünü belirten Atalan, "Biz daha Mardin Valisi ile iletişim halinde iken ve kendisinden haber beklerken müdahale gerçekleşti. Çok sayıda kişi yaralandı ve gazdan etkilenenler bayıldı. Şimdi bizden 12 gündür nöbet eylemini gerçekleştirdiğimiz buradan çıkmamızı istiyorlar. Burada bir taziye evinde kalan insanlardan mahalleden ayrılmaları isteniyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nusaybin Şırnak Mardin Cizre Güncel Haberler

500

Yorumlar (21)

Hakann:

La vurun gitsin hainleri

54
1
yanıtYanıtla
tc:

son hain geberene kadar devam durmak yok

22
2
yanıtYanıtla
Kurdum:

Kurtler zafer uzerine zafere tutuyor bir ilcede sozde dunyanin en buyuk ordularindan bir ordu husrana ugradi ugrayacakta

4
16
yanıtYanıtla
MUSTAFA TALHA:

NE ZAFERİNDEN BAHSEDİYORSUN. SIKIŞAN MİLİTANLARINIZI KURTARMAK İÇİN ZIRIL ZIRIL AĞLIYORSUNUZ. . .

yanıt3
yanıt1
Mördak:

ne zaferi lan dingil ! sahiplerinizin gönderdiği silahlar, elemanlar, taktikler yüzünden biraz uzadı bu temizlik ama çok yakında tertemiz olacak oralar ! Kütler''in sizlerle alakası yok ki, ermenisi, almanı, ingilizi, sırpı vb. . haçlıları eze eze yeneceğiz ! siz yine bu hükümete dua edin yoksa temizlik Türkiye geneli olacaktı !!!

yanıt3
yanıt1
türk:

Sen kürt değil terörist sin seninkiler cizre de saklandıkları binada sıkışıp kaldılar hele bi burunlarının ucunu çıkarsalar ya pis ödlekler

yanıt4
yanıt0
mitanni:

evet heval 1000 civarı fareyi özerkleştirip zafere ulaştırdık, o bodrumdaki otuz fareyi de özerkleştirip telef edip zafere ulaştıracağız. . .

yanıt2
yanıt1
cekilmez Mobil-ANDROID:

bir avuc mallar

16
2
yanıtYanıtla
...:

SIKIYSA BİR HDP LİİNİN KARŞISINDA SÖYLE

yanıt2
yanıt9
MUSTAFA TALHA:

DOĞRU SÖYLÜYORSUN BİR AVUÇ MAL. . .

yanıt3
yanıt1
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title