Haberler

CHP / Usluer: Eğitim Laik, Ücretsiz, Bilimsel ve Çağdaş Olmalı

CHP Eskişehir Milletvekili Prof Dr Gaye Usluer, hükümetin hiçbir kesim ile görüşmeden eğitimde yaptığı değişikliklere karşı olduklarını vurguladı ve "Eğitimin laik, ücretsiz, bilimsel ve çağdaş olması gerektiğini" savunduklarını söyledi.

Türkiye Araştırmalar Merkezi / Centre for Turkey Studies (CEFTUS) tarafından organize edilen bir programda konuşan CHP Eskişehir Milletvekili Prof Dr Gaye Usluer Türkiye'de eğitim sistemindeki değişiklikler üzerine konuştu.

TBMM Eğitim Komisyonu'nda bulunan Prof Dr Usluer, Biritanya Parlamentosu'nda İşçi Partisi Milletvekili Faisal Rashid'in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda konuştu.

Konuşmasında Türkiye'de eğitimde sınavlardan yönetmeliklere birbiri ardına gelen değişikleri değerlendiren Usluer 17 milyonu aşkın öğrenci ile Türkiye'de eğitimin büyük bir alan olduğunu söyledi. Dolayısıyla eğitim alanında personel yetiştirilme planlamasından öğrenci yurtlarına kadar pek çok önemli unsurun göz önünde bulunması gerektiğini belirtti.

Çocukların gelişiminde 3-5 yaşların çok önemli olduğunu vurgulayan Usluer, bu dönemde ancak ya ücretli kreşlerin var olduğunu ya da şimdi sayısı 600'e ulaşan müftülüklerin kontrolü altındaki "subyan okulları"nın aktif olduğunu söyledi.

Usluer subyan okullarında sınıf olarak camilerde bir oda kullanıldığını, eğitimcilerin genelde müftülerin eşi olduğunu, bu okulların Milli Eğitim Bakanlığı'ndan değil Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan bütçe aldığını ve Milli Eğitim tarafından bir denetleme olmadığını söyledi. Bunun oldukça endişe verici olduğunu vurgulayan Usluer eğitimin el altından camiye kaydırıldığını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak eğitimde birbiri ardına gelen ve diğer partilerle, okullarla ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşülmeden yapılan değişikliklere muhalefet ettiklerini söyleyen Usluer eğitimin laik, ücretsiz, bilimsel ve çağdaş olması gerektiğini savunduklarını söyledi. Usluer, CHP iktidarında okul öncesinde en az bir yıl Milli Eğitim'in kontrolünde zorunlu ve ücretsiz okul olacağını ve zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılacağını söyledi.

4+4+4 sisteminin yanlışlarının artık AK Parti Hükümeti tarafından da farkına varıldığının son demeçlerde görüldüğünü söyleyen Prof Dr Usluer eğitimde siyasi kargaşanın artık durdurulması gerektiğini savundu. Eğitimde kayırmacılık ve liyakat değil sadakatin prensip olduğunu gördüğünü belirten Üsluer gelecek nesiler için eğitimde insan kaynakları planlamasının bile olmadığını fakat CHP'nin seçim manifestosunda eğitim açısında açık ve izlenilebilir bir plan ortaya koyduğunu belirtti.

Barınma sorunun da çözülmesi gerektiğini zira yurtlar ve öğrenci evlerinin yetersiz olması dolayısıyla öğrencilerin denetimsiz yurtlarda kaldığını ekleyen Usluer yoksa Aladağ'daki gibi yangın facialarının ve Karaman'daki gibi taciz vakalarının devam edeceğini belirtti.

Moderatörlüğünü Docklands Academy'den Ayşegül Yeşildağlar'ın yaptığı toplantıda CEFTUS Direktörü İbrahim Doğuş eğitimdeki değişiklikler üzerinde Türkiye'deki her ana partinin diyalog içinde olması gerektiğini düşündüklerini ve bu tür programlarla bilgi alışverişini sürdüreceklerini söyledi. (Fotoğraflı) - Londra

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Gaye Usluer Eskişehir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title