Haberler

CHP Milletvekili Haydar Akar: Aldıkları Abdesti Bile Yuvacık Barajı'nın Suyuyla Alıyorlar

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Yuvacık Barajı ile ilgili eleştirilerini, "Yuvacık Barajı konusunu konuşmaktan bıktık, onlar bıkmadı.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Yuvacık Barajı ile ilgili eleştirilerini, "Yuvacık Barajı konusunu konuşmaktan bıktık, onlar bıkmadı. Aldıkları abdesti bile Yuvacık Barajı'nın suyuyla alıyorlar" diye yanıtladı.

CHP 26'ncı dönem 2'nci Yasama Yılı değerlendirme toplantısı Yahya Kaptan Mahallesi'nde bir kafede yapıldı. Değerlendirme toplantısına CHP Kocaeli Milletvekilleri Haydar Akar, Tahsin Tarhan ve Fatma Kaplan Hürriyet'in yanı sıra İl Başkan Vekili Gökhan Ercan, Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür katıldı.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar burada yaptığı konuşmada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Yuvacık Bajı ile ilgili "Yuvacık Barajı bir skandaldır. Dünya'nın en büyük skandalıdır. CHP'nin işi gücü skandaldır, yolsuzluktur, soygundur" açıklamasını yanıtladı. Akar şöyle dedi:

"Bu konuyu konuşmaktan bıktık onlar bıkmadı. Yuvacık barajını yapılmış bir vatan hainliği olarak gösterdiler. Hazineyi zarara uğratmak olarak gösterdiler. Yuvacık barajının maliyeti faizleriyle beraber 2.3 milyar dolardır. Tamamı ödenmiş para ve şu anda Yuvacık barajı Büyükşehir Belediyesi'nin. Aslında Yuvacık barajı faizleriyle beraber 15 yıllık su garanti parasıyla beraber yani tümü bizim Kocaeli halkına 2.3 milyar dolara mal oldu. 15 yıl süresi boyunca yapım maliyeti 550 milyon dolar civarındaydı. Hesap ettiğiniz zaman ödenen para 15 yılda yapım maliyetinin 4 katı."

'ALAYI VATAN HAİNİ'

Yuvacık Barajını ağızlarına alamayacaklarını söyleyen Akar konuşmasını söyle sürdürdü:

"Peki bunların yaptırdığı Osmangazi Köprüsü'ne bakalım bize Yuvacık barajı ile ilgili laf söyleyenlerin alayı vatan hainidir. Osmangazi Köprüsü'nü görmüyorsa vatan hainidir. Çünkü yapım maliyetinin 11 katı. 1 milyar 300 milyon dolar maliyeti var, 40 bin araç geçiş garantisi ile 19 yıl işletecekler. Sadece 40 bin araçla kazanacakları 11 küsur milyar dolar. 1.5- 2 yılda köprünün maliyeti çıkıyor. Osmangazi, Yavuz Sultan Selim ve Marmaray'ın toplam garanti edilen bedelleri hazinenin ödeyeceği parayla her yıl bir Osmangazi Köprüsü yapılabiliyor. İşte bunlar vatan hainidir.  O yalan konuşurken aldıkları abdesti bile Yuvacık Barajı'nın suyuyla alıyorlar. Evet Sefa Sirmen de Yuvacık barajından tahsil ettiği parayı hazineye ödememiştir, Karaosmanoğlu da ödememiştir, ayrıca sürekli konuştukları Yuvacık Barajı'nın borcunu ödüyoruz onun için kente hizmet edemiyoruz da büyük bir yalandır. Çünkü Eskişehir, İzmir ve Mersin bu illerin hazine paylarından kesilen yüzde 40 iken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ortalaması yüzde 7'dir yani neredeyse para kesilmiyor. O orman ve su işleri bakanına söyleyin ayılarla ilgilensin."

- İzmitkocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Veysel Eroğlu Haydar Akar Osmangazi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title