Haberler

CHP'li Ağbaba'dan tam kapanma sürecinde alkol yasağı getirileceği iddialarına ilişkin açıklama Açıklaması

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Kovid-19 ile mücadele kapsamında 29 Nisan'dan 17 Mayıs'a kadar sürecek tam kapanma döneminde alkol yasağı getirileceği iddialarına ilişkin, "Bu iddialar doğruysa bir an önce vazgeçilmesini istiyoruz." ifadesini kullandı.

Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada iktidarın Kovid-19 salgın sürecini yönetemediğini, bu nedenle Türkiye'nin vaka sayısında Avrupa'da birinci, dünyada da ilk beşte olduğunu belirtti.

Ekonomik tedbirler alınmadığı için 125 bin esnafın kepenk kapattığını, sokak çalışanlarından kafe-bar çalışanlarına kadar kitlesel işsizlik olduğunu savunan Ağbaba, iktidarın salgın yönetimini siyasallaştırdığını savundu.

Salgın tedbirleri kapsamında belirlenen kapanma takvimi içinde alkol satışı yasağı uygulanacağı iddiaları olduğunu belirten Ağbaba, "Bu, kahvehaneleri kumarhane gibi gören anlayışın bir sonucudur. Tekrar soruyoruz, lebalep kongrelerde, binlerce insanın katıldığı cenazelerde bulaşmayan virüs, nasıl oluyor da üç beş kişinin bulunduğu tekel bayilerinde, büfelerde, kuruyemişçilerde bulaşıyor?" değerlendirmesini yaptı.

"Dünyanın herhangi bir ülkesinde virüs kısıtlaması nedeniyle alkolü tüm günlerde yasaklayan başka bir ülke var mı?" sorusunu yönelten Ağbaba, bu yapılanın özel yaşama, insanların yaşam tarzına açık bir müdahale olduğunu ifade etti.

Koronavirüs bahanesiyle salgınla alakalı alakasız her şeyin yasaklandığını savunan Ağbaba, şunları kaydetti:

"Bu yasak ruhsat verdikleri tekel bayilerini, büfeleri ve kuruyemişçileri cezalandırmaktır. Pandemiyle mücadeleyi bahane ederek olayı siyasal hale getirmektedir. İnsanların kişisel özgürlüklerini o kadar kısıtladılar ki ülkeyi duvarları olmayan bir cezaevine dönüştürdüler.

İnsanlar zaten tedbirler nedeniyle kısıtlanmış hissederken bu anlamsız yasaklarla iyice boğulur hale geldi. Bu durum karaborsacılığı, sahte içki tüketimini de artıracaktır. Bu yasaklar pandemiyle mücadeleden ziyade bir toplum mühendisliği yapıldığını göstermektedir. Bu iddialar doğruysa bir an önce vazgeçilmesini, yanlışsa da İçişleri Bakanlığı tarafından bir an önce açıklama yapılıp konunun netleşmesini istiyoruz."

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Veli Ağbaba Politika Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title