Haberler

CHP, Kamer Genç ile AK Parti'liler Arasındaki Arbedeyi 'Utanç Tablosu' Diye Nitelendirdi

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ile AK Parti'li Milletvekilleri Arasında Dün Gece TBMM Genel Kurulu'nda Yaşanan Arbedeyi 'Utanç Tablosu' Olarak Nitelendirerek, "Özgürlükten Söz Eden Bir Siyasi Partinin, Bir Milletvekilinin Meclis Kürsüsünden Yaptığı Konuşmayı İçine Sindirememesi ve Bu İktidar Yanlılarının Bağımsız Milletvekiline Uyguladığı Linç...

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ile AK Parti'li milletvekilleri arasında dün gece TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan arbedeyi 'utanç tablosu' olarak nitelendirerek, "Özgürlükten söz eden bir siyasi partinin, bir milletvekilinin Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmayı içine sindirememesi ve bu iktidar yanlılarının bağımsız milletvekiline uyguladığı linç politikası herhalde bizim demokrasi tarihimizde çocuklarımıza bırakacağımız iyi bir tablo olmayacaktır" dedi.

Kılıçdaroğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, ATV-Sabah'ın ihale sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. TMSF'nin yaptığı ihalede 7 şirketin şartname aldığını, ama daha önce ihaleye katılacaklarını söyleyenlerin teker teker teklif vermekten vazgeçtiğini belirten Kılıçdaroğlu, bu süreçte Başbakan'ın bazı alıcılarla görüştüğünü ve ihale sürecine müdahale ettiğini öne sürdü. İhaleye göstermelik tek firmanın katıldığını, Başbakan'ın müdahalesiyle rekabet ortamının engellendiğini ileri süren Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan şimdi de ihaleyi alan firma için para bulma işine soyunmuş görünüyor. Bu çaba, siyasi ikbal beklentisinden mi yoksa mahdum sevgisinden mi kaynaklanıyor bilemiyoruz. Ama ortada bir sevgi olduğu kesin" diye konuştu.

İki kamu bankasının kendisine ihale verilen firmaya kredi vermeye zorlandığını ifade eden Kılıçdaroğlu, kredi vermeye zorlanan kamu bankalarının sadece yurt içi değil yurt dışı işlemlerini de CHP olarak bu bağlamda mercek altında tuttuklarının altını çizdi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bugün hangi taşı kaldırırsak altından kendisine ihale verilen bu grup çıkıyor. O kadar ki bu ülkenin bazı bakanları bu gruba ihalesiz iş verilsin diye başka ülkeler nezdinde kulis yapıyor. Bu bağlamda Sayın Başbakan'ın Katar gezisinin gündeminde bu grubun de yer alıp almadığını merak ediyoruz. Körfez ülkelerinden AK Parti'nin girişimiyle bu gruba kaynak sağlanıp sağlanmadığının da açıklanması gerekir. Nisan ayı başında Sayın Ahmet Çalık, TMSF Başkanı'na 'Sorun yok, finansman tamam, parayı hazırladım' dedi. Bugüne kadar bu kaynağın nereden sağlandığı açıklanmamıştır. Buradan Sayın Çalık'ı 'kamu bankalarının yurt içi veya yurt dışı şubelerinden bu iş için kaynak kullanıp kullanmadığını' açıklamaya davet ediyoruz." Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorusu üzerine Ziraat Bankası dışındaki iki kamu bankasının her birinin Çalık Grubu'na 350 milyon dolar kredi vereceğinin söylendiğini bildirdi. Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorusu üzerine Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ile AK Parti milletvekilleri arasında dün gece Meclis Genel Kurulu'nda yaşanan arbedeyi de değerlendirdi. Yaşanan kavga görüntülerini 'utanç tablosu' olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Hele hele özgürlükten söz eden bir siyasi partinin, bir milletvekilinin Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmayı içine sindirememesi ve bu iktidar yanlılarının bağımsız milletvekiline uyguladığı linç politikası herhalde bizim demokrasi tarihimizde çocuklarımıza bırakacağımız iyi bir tablo olmayacaktır. Böyle düşünüyoruz. Doğru bir uygulama değil. Şunu da kabul etmek gerekir. Bir politikacı dünyanın her ülkesinde en sert eleştirileri alan kişidir. Yüzüne yumurta atılan, suratına pasta vurulan politikacılardır. Ama bu politikacılar hiçbir zaman kendilerine yönelik eleştirileri dahi şiddet bazına getirmezler. Hoşgörüyle karşılarlar. Demokrasinin gereği olarak kabul ederler. Parlamentoda bir milletvekilinin böyle bir linç girişimine maruz kalması AK Parti hükümetinin demokrasi kültürünün nerede olduğunu da bize göstermektedir." (DA-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title