Haberler

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Türkiye'de af çıkarılmaya çalışıldığını iddia etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Türkiye'de af çıkarılmaya çalışıldığını iddia etti.

Safranbolu ilçesinde esnaf ziyaretlerinde bulunan CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Türkiye'nin bütün sorunlarının Meclis'te çözülmesini istediklerini belirterek, Kürt sorunun AK Parti ve BDP arasında çözülmeye çalışıldığını kaydetti. Öğüt, "Nevruz, Orta Doğu ve Orta Asya halklarının ortak bir bayramı, binlerce yıllık geleneğimiz. Nevruzu, maalesef ideolojik ve siyasi bir hale getirmeye çalışanlar var, onlarda kendi çapında haklı olabilir. Bugün kutlanışında da belki bir sıkıntı yok, nevruz nedeniyle ortalığın yıkılıp yakılması ciddi bir sorun. Bu mesajla ilgili artık Türkiye'de Kürt sorununu AK Parti tek başın BDP ile birlikte çözmeye çalışıyorlar. Bir de tepki görmemek için adı ' İmralı' olmaya başladı. 'Abdullah Öcalan' demiyorlar, ' İmralı' diyorlar. ' İmralı' diye bir kişi varmış gibi, ama ' İmralı' diye bir şey yok. Abdullah Öcalan var, ondan gelen bu bilgileri an ve an arkası yarın gibi seyrediyoruz. Ama biz baştan beri söylüyoruz. Türkiye'nin bütün sorunları Meclis'te çözülmeli, 4 partinin katılımıyla çözülmeli. 'Analar ağlamasın' doğru, ama 'analar ağlamasın, barış süreci' diyerek birtakım şeylerin üzerine kapatıp, başkanlık sürecine ve anayasa değişikliğine bir pazarlık olarak koyuyorsanız biz buna karşı çıkıyoruz. Türkiye'de ezen ve ezilen olduğunu düşünüyoruz, sömüren ve sömürülen var diye düşünüyoruz. Onun için Türkiye'nin demokratikleşmesi, Türkiye'nin daha refah bir ülke olması için, Türkiye'deki bütün insanların, Lazların, Çerkeşlerin, Kürtlerin hep birlikte demokratikleşme yolunda birlikte karar vermelerini düşünüyoruz. İmralı ile AK Parti arasında değil Meclis olmasını düşünüyoruz. Biz barış elçisi olarak görmüyoruz. Birileri legalleştirmeye çalışıyor. Silivri'de bu kadar insana, çete başı yok, terör yok, herhangi bir şekilde somut suçlama yok ama Genelkurmay Başkanı dahil bu ülkenin milletvekillerine ağırlaştırılmış hapisler verildi. Türkiye'de bir af çıkarılmaya bu affın bir tarafında Silivri olmasına, çalışılıyor anladığımız kadarıyla. 'Bizim gönlümüz o kadar açık ki, bu gani görünümüz dolayısıyla seçimlere doğru giderken, barış, olsun, kardeşlik olsun. Bunun için ne yapalım? Silivri'deki darbecileri de affettik, dağdakileri de affettik' böyle bir dayatma içindeler" dedi.

Abdullah Öcalan'ın "Barış elçisi" olarak görüldüğü yönündeki bir soruya ise Öğüt, "Bir rahatlama süreci yaşanacak diye düşünüyorum" diye cevap verdi. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Kadir Gökmen Öğüt Türkiye İmralı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title