Haberler

Muharrem İnce'den CHP Kurultayı'nda İddialı Konuşma

Güncelleme:

CHP genel başkan adayı Muharrem İnce: "Ben genel başkan olduğumda, CHP'nin genel merkezinin ışıkları sabaha kadar yanacak, onun için buradayım" dedi.

CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nda 177 delegenin imzasıyla Genel Başkanlığa aday olan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Ben genel başkan olduğumda CHP'nin genel merkezinin ışıkları sabaha kadar yanacak, onun için buradayım. Seçim akşamları, genel merkezin önünü cenaze evi değil, bayram yerine döndürmek için bu kürsüdeyim" diye konuştu.

Muharrem İnce, konuşmasına Hasan Hüseyin Korkmazgil'in "Acıyı Bal Eyledik" şiirinin bir bölümünü okuyarak başladı.

Umudun bir iddia olduğunu dile getiren İnce, "Umut bir başlangıçtır, umut inanmaktır, umut inandırmaktır; yaşama şekil vermektir, yaşama biçim vermektir, umut geleceğe hazırlanmaktır" dedi.

Umudun olduğu yerde "imkansız" diye bir şey olamayacağını da vurgulayan İnce, "Yüreklerinde CHP sevgisi olanlar için bahane ve engel yoktur" değerlendirmesini yaptı.

Bütün düğümleri çözmek ve acıları dindirmek için yola çıktıklarını ifade eden İnce, şöyle devam etti:

"Yoksulluğu kader olmaktan çıkarmaya varız. Benim iddiam, ben genel başkan olduğumda CHP'nin genel merkezinin ışıkları sabaha kadar yanacak, onun için buradayım. Seçim akşamları, genel merkezin önünü cenaze evi değil, bayram yerine döndürmek için bu kürsüdeyim. 15 yaşındaki Berkin'in anasını meydanlarda yuhalatan o adamı oradan indirmek için buradayım. Askere giderken, mezhebini sormayıp, askerde şehit olduğunda o şehit çocuğunun Cemevindeki cenazesine katılmayan devlet erkanına hesap sormak için buradayım. Çocuklarımızı istemedikleri okullara kaydedenleri, iktidardan uzaklaştırmak için, evlatlarımızın sokaklarda sopalarla dövülerek öldürülmemesi için buradayım. Aile boyu, imar, rant, arsa, dolar sevdasına düşmüş bir başbakana Atatürk'e İsmet İnönü'ye 'iki ayyaş' dedirtmemek için buradayım. 'Madencinin ölümü kaderdir' dedirtmemek için buradayım. Uludere'de 12 yaşındaki çocukların bombalanmaması için buradayım. Kafa kesen terör örgütlerini komşu yaptırmamak için buradayım. Parti kongrelerinde boy gösteren, evindeki paraları sıfırlayan, haram paraları para sayma makinesiyle sayan, hırsızlığı kapatmak için de yargıyı kendisine bağlayan cumhurbaşkanını Yüce Divan'a göndermek için buradayım."

-"Önce solculuğumuzu hatırlayacağız"

Gençlere özgürlük şarkıları söyletmek için aday olduğunu vurgulayan İnce, konuşmasında Ahmed Arif'in "A Diloş Bebe" şiirinin bir bölümünü de okudu.

"Hep birlikte A Diloş Bebe'ye verilen öğüdü dinleyeceğiz" diyen İnce, şunları söyledi:

"Diyarbakır'dan Trabzon'a köprü kuracağız, kardeşlik türküleri söyleyeceğiz. Halayı omuz omuza çekeceğiz, horonda dik duracağız, çiftetelli ile coşacağız. Türkiye'yi mutlu kılmak için, kara bulutların arasında kaybolmamak için, iktidar olmak için, önce devrimciliğimizi, önce solculuğumuzu hatırlayacağız. Ben yola çıkarken büyük isimlerle çıkmadım, büyük isimlerle ilgilenmiyorum; bana büyük isimler değil, bana büyük davaya inanmış isimler lazım. Nasıl bir Türkiye istiyorsak önce öyle bir CHP yapacağız. Türkiye'de demokrasi istiyorsak önce CHP'de demokrasiyi kurup kurumsallaştıracağız. Bütün adaylıkları üyelerle ön seçimle yapacağız. Kişilerin partisi değil, ilkelerin, tutarlılıkların partisi olacağız. Artık bu partide Genel Başkanın ne zaman çekileceği, istifa edeceği tartışılmayacak, bu tüzükte yazacak. Tüzükte 'genel başkan olduktan sonra ilk iki seçimde partiyi birinci parti yapamazsan gidersin' diyecek. Bu Sayın Kılıçdaroğlu için de benim için de geçerli olacak. Artık millet CHP'nin genel başkanı ne zaman gidecek diye beklemeyecek. Biz ise ülkenin sorunlarını konuşacağız. Hiçbir genel başkan şimdiden sonra, 'iktidar yapamazsan gidersin' diyen bir tüzük karşısında, 'anlamlı oy kaybından' söz edemeyecek."

-"Biz program partisiyiz"

Seçilmesi durumunda CHP'nin rakiplerinin karışma ihtimalinden medet ummayacağını belirten İnce, "CHP, Bülent Arınç'la Sayın Erdoğan'ın kavgasından, Abdullah Gül'le çekişmesinden medet uman bir parti olmayacak" dedi.

"Artık seçim meydanlarında 'ey muhalefet, ben birinci parti olmazsam istifa ederim, sen edebilir misin?' diye efelenen bir Recep Tayyip Erdoğan olmayacak çünkü efelenmeyi CHP'nin tüzüğü yapacağız" diyen İnce, şunları kaydetti:

"CHP'de sağa açılmayı, sola açılmayı tartışmalıyız. Biz program partisiyiz; bu program üyelerimizle, ülkemizle, kendimizle bir sözleşmedir. Bu programımızı, tüzüğümüzü kabul eden geçmişte nerede siyaset yaparsa yapsın, gelip bizim partimizin neferi olabilir. Partimizin programını, ilkelerini benimsemeyenler CHP'de yürüyemez. 'Oy sağda, o zaman sağdan bir aday bulalım oylar da çantada keklik olsun' mantığı, doğru bir mantık değildir, bu seçmene saygısızlıktır, hiledir. Biz şu inanıyoruz; biz bu toplumun sol değerlerle daha mutlu, daha başarılı olacağına inanıyoruz, bizim varoluş gerekçemiz bu. 90 yıllık bir parti, Cumhuriyeti kuran bir parti Başkenti'nde, kendi kadrolarından bir aday bulamıyorsa yazıklar olsun. 'CHP'nin PM'sine girersem beni CHP'li zannederler' diyen birisini Başkent'e aday yapıyorsak ve içimizde bu partinin evlatlarından böyle bir yiğit yoksa hepimize yazıklar olsun. Sağdan oy istemeye evet, hiçbir itirazım yok, yeni isimler kazandırmaya evet, ama kendi ilkelerimizden vazgeçmeye, değerlerimizden uzaklaşmaya kesinlikle hayır. Peki biz nasıl büyüyeceğiz? Sağdan oy alacağız, bireyi önemseyerek, farklılıklara saygı duyarak, haklarının özgürce kullanmasının koşullarını yaratarak, sağcının solcunun, sandık başına gitmeyenin oyunu alabiliriz."

- Ankara

Kaynak: AA / Politika

Hasan Hüseyin Korkmazgil Muharrem İnce Türkiye Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
title