Haberler

Çeşme Sokaklarından Cumhuriyet Seli Aktı

İzmir Çeşme’de, Cumhuriyet’in kuruluşunun 94. yıldönümü kutlamaları nedeniyle düzenlenen meşaleli yürüyüşe binlerce Çeşmeli katılırken, sokaklardan insan seli aktı.

İzmir Çeşme'de, Cumhuriyet'in kuruluşunun 94. yıldönümü kutlamaları nedeniyle düzenlenen meşaleli yürüyüşe binlerce Çeşmeli katılırken, sokaklardan insan seli aktı.

Türkiye'nin dört bir yanını saran Cumhuriyet coşkusu, Çeşme'de de coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Bayramı resmi törenlerinin büyük bir coşkuyla gerçekleştirilmesinin ardından, saat 19.00'da da Cumhuriyet Meydanı'nda, Cumhuriyet Resepsiyonu düzenlendi. Resepsiyona, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Garnizon Komutanı Derviş Akova, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Jandarma Komutanı Binbaşı Emin Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer, CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, ADD Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Günlerce kutlanması gereken bir bayram"

Resepsiyon öncesinde açıklama yapan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ülkemizin en büyük bayramının kutlandığını vurgulayarak, "İki gündür etkinliklerimiz devam ediyor. Cumhuriyet demek, demokrasi demek. Cumhuriyet demek, özgürlük demek. Cumhuriyet demek, hukukun üstünlüğü demek. Cumhuriyet demek insan hakları demek. Cumhuriyet, bütün bu kazanımları içinde barındırır. Çeşme'de de büyük bir coşkuyla Cumhuriyet'in 94. yılını kutluyoruz. Cumhuriyet Bayramı, sadece 1-2 gün değil, günlerce kutlanması gereken bir bayramdır. Nice 94 yıllar daha kutlama dileğiyle ve ülkemizin en önemli, en büyük bayramı olduğu bilinciyle, herkesin çok daha fazla sahip çıkması dileğiyle bütün yurttaşlarımızın bayramını kutluyorum" dedi.

Cumhuriyet yürüyüşüne milletvekilleri de katıldı

Resepsiyonun ardından Musalla Mahallesi'ndeki 16 Eylül Parkı'nda toplanan vatandaşların katılımıyla meşaleli Cumhuriyet Yürüyüşü başlatıldı. Cumhuriyet Yürüyüşü'ne CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam ve Özcan Purçu, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Garnizon Komutanı Binbaşı Derviş Akova, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Emin Yılmaz, CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, ADD Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan ve bini aşkın vatandaş katıldı.

Çeşme sokaklarından insan seli aktı

Cumhuriyet Yürüyüşü korteji, Uzun Sokak ve Çeşme çarşısından geçerken bazı vatandaşlar evlerinin pencere ve balkonlarından bayraklarını sallayarak Cumhuriyet coşkusuna ortak oldular. Esnaflar da alkışlarla coşkuya katıldı. Marşlar eşliğinde gerçekleştirilen ve Çeşme sokaklarından sel gibi akan meşaleli Cumhuriyet Yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi.

Kutlamalar konser ile devam etti

Yürüyüşün ardından, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'nda, Funda Öncü ve Ersin Kuşkanat konseri ile devam etti. Sanatçıların seslendirdiği şarkılara, meydandaki vatandaşlar da eşlik ederken, bazı vatandaşlar da oynayarak eğlendiler.

Muhteşem havai fişek gösterisi

Kutlamalarda en coşkulu anlar ise havai fişek gösterileri sırasında yaşandı. Onuncu Yıl Marşı ve İzmir Marşı eşliğinde gerçekleştirilen havai fişek gösterisi sırasında vatandaşlar marşlara eşlik ederken, ellerindeki Türk Bayrakları'nı da sallayarak Cumhuriyet coşkusuna katıldı. Birçok vatandaş da cep telefonları ile havai fişek gösterisini ve Cumhuriyet coşkusunu ölümsüzleştirdi.

Havai fişek gösterisinin sona ermesinden sonra Funda Öncü ve Ersin Kuşkanat konserlerine gecenin geç saatlerine kadar devam ettiler. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Çeşmeli İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title