Haberler

Cem Yılmaz'dan "Baba" Espriler

'türkiye'de Baba Olmak: Cinsiyet Eşitliğinde Sorumluluklar Haklar ve Çözümler' konulu panel Swiss Otel'de yapıldı. Cem Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da katıldığı " Türkiye'de Baba Olmak" panelinde esprileriyle kırdı geçirdi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) tarafından düzenlenen panele Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile eşi Beyhan Bağış, AÇEV Başkanı Ayşen Özyeğin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun eşi Gül Mutlu, sanatçı Cem Yılmaz ile sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.

" BİRAZ ANNESİ OLDU GALİBA "

'Cinsiyet Eşitliğinde Babalık ve Erkeklik Rolleri ' adlı panele katılmak için salona gelen Cem Yılmaz, bir süre AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve eşi Beyhan Bağış ile sohbet etti. Bağış çiftiyle sohbeti sırasında oğlu Kemal'in fotoğraflarını gösteren Yılmaz, " Biraz annesi oldu galiba " diyerek oğlunun eşi Ahu Yağtu'ya benzediğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile da sohbet eden Yılmaz, Erdoğan ile konuşurken espri yaparak, Erdoğan'ın sorusuna " Çoluğu çocuğu bırakarak geldik " yanıtını verdi. Erdoğan ise, bu yanıt üzerine kahkahalara boğuldu.

" KARIMA VE ÇOCUĞUMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM "

' Cinsiyet Eşitliğinde Babalık ve Erkeklik Rolleri ' paneline konuşmacı olarak katılan Cem Yılmaz'ın yaptığı espriler salonu kırdı geçirdi. Cem Yılmaz, " Öncelikle bütün katılımcıları, meseleyi, vakfı çok ciddiye aldığımı söyleyerek başlamak isterim. Bütün söylenenlerle dalga geçileceğinin düşünülmesi bir komedyen paranoyasıdır. Bu, tabii beklenen birşey. Bunu uman çok insan var. Ama çok değiştim. Öncelikle bu aktiviteye katılmama sebep olan karıma ve çocuğuma çok teşekkür ediyorum. Onlar sayesinde buradayım. Eğer onlar olmasaydı bu konuşmalardan sonra yan salonda yapılacak eğlencede bir komedyen olarak sahneye çıkacaktım. Onlar sayesinde panelist oldum. Bu benim için bir ayrıcalık " dedi.

" O KONUŞMALARDA ANLATILAN İDEAL BABA BENİM "

Moderatör tarafından "8. 5 aylık bir baba " şeklinde takdim edilen Cem Yılmaz, "Bu 8.5 ayda üzerine konuşacak bilgi biriktirdi mi derseniz, şöyle bir dinledim de Sayın Hanımefendi ve Sayın Bakanımızın konuşmalarını. O konuşmalarda anlatılan ideal baba benim. Bu açık. Bu bir yarışma mı ? Daha sonra puanlar verilecek mi bilmiyorum ama ben finale de gelmek istiyorum. Herhalde babamdan bunları gözlemlemişim, bu fotoğrafları çekmişim. Çok kıymetli bir insan kendisi. Cinsiyetini şu an söylemek istemiyorum babamın. Bir ayrımcılığa girmek istemiyorum. Çünkü cinsel kimliklerin dışında konuşuyoruz " esprisi katılımcılardan hem kahkaha hem de alkış aldı.

" EŞİMDEN AZAR İŞİTTİM 15. GÜNDE "

Yılmaz panelde oğlundan da bahsetti. Yılmaz, şöyle konuştu;

"Çok taze bir bebekle muhatap olduğum için gözlemlediğim şeyleri söyleyeyim. İnsan olarak gözlemlediğimiz canlıda hiçbir kalıp yok yalnızca hayatta kalma mücadelesi veriyor. Evdeki yetişkin olarak tabir edilen birçok insandan daha meleksi bir havası var. Bir birey olarak da hiçbir sorunu yok çünkü kalıpları yok. Mesela bir gaz çıkarma meselesinde bizim toplumsal kalıplarımız vardır. Mesela kardeşimizin öyle bir kalıbı da yok. Bunun bir sorun olmadığını da bir tebessümle o an veriyor. Buradan alınacak ders şu mudur ? Yetişkin olmak demek sorunları kalıpları yüklene yüklenen gelmek demek."

Son derece ilgili bir baba olduğunu söyleyen Cem Yılmaz, " Ben o kadar ilgili bir babayım ki eşimden azar işittim 15. günde. Yeter bu kadar da altı değiştirilmez ki bir çocuğun, dedi " şeklinde konuştu.

" KEMAL BEBEK DEĞİL "

Bir hatırlatma da yapan Cem Yılmaz, " Bizim çocuğumuzun adı Kemal. Kemal Bebek değil. Buradan medyaya söyleyeyim Devamlı Kemal bebek diye yazıyorlar aynı oyuncak gibi. Sanki pilli gibi " deyince salon kahkahaya boğuldu. Kadın - erkek eşitliği ilgili de konuşan Yılmaz, " Ben kendi işletmemden bahsedeyim. Serbest meslek erbabıyım ben. Evde kadın çalışan oranı yüzde 50. İki kişiyiz zaten yani. Eşim bir kadından bir erkekten oluşsa ailemizi iyi olur, dedi. Al sana eşitlik. Ben de isterdim bizim oran da yüzde 52 olsun. Niçin bunu söyledim ? Yüzde 51 denilince alkış alındı. Ben de oranı yüzde 60'a çıkarmak için soracağım bakalım " deyince salon kahkahaya boğuldu.

" BUGÜN ANNELER BABALAR İÇİN ÇOK HASSAS BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ "

Panelde konuşan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da "Gerçekten babalık çok enteresan bir duygu. Mevlana ' Benim bütün şiirlerim benim sözümdür ama sen benim eserimsin ' demiş. Baba olmak büyük bir sorumluluk. Bir insanın kendi yavrusunu ilk kucağına aldığı anki duyguları bir tavşanın gözüne ışık tutmak gibi. Belki anneler duygularını net bir şekilde ortaya koyabiliyorlar. Babalar donuk kalıyorlar içlerine atabiliyorlar ama bu annelerin yaşadığı duyguları yaşamıyor anlamına gelmez." dedi.

HASSAS BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ

Bağış çözüm sürecinden de bahsederek, "Bugün Türkiye'de sadece anneler için değil babalar için de çok hassas bir süreçten geçiyoruz. Hanımefendi konuşmasında bunu söyledi. Heredot'un bir sözü aklıma geldi. ' Barışta oğullar babalarını gömerler. Savaşta ise, babalar oğullarını gömerler ' İnşallah bu ülke babalarına son görevini yapacağı bir döneme geçer. Babaların evlatlar gömdüğü dönem son bulur. Türkiye'nin muazzam bir mesuliyeti var.O çerçevede babalığın Türkiye'nin genelinde idrak edilmesi önemli " diye konuştu.

PÇK (MK) - İstanbul / Şişli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Egemen Bağış Kemal Kemal Cem Yılmaz Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title