Haberler

Çankırı'da Temizlik İşinde Çalışan Avrupa Şampiyonu Başka Göreve Alınacak

Çankırı’da temizlik işinde çalışan işitme engelli Avrupa Şampiyonu Seyfullah Karadeniz ile görüşen Vali Hamdi Bilge Aktaş, milli sporcunun başka bir göreve alınacağını söyledi.

Çankırı'da temizlik işinde çalışan işitme engelli Avrupa Şampiyonu Seyfullah Karadeniz ile görüşen Vali Hamdi Bilge Aktaş, milli sporcunun başka bir göreve alınacağını söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, "Maalesef dün bizi üzen hem yönetici olarak hem de Türk halkının evladı olarak moralimizi de bozan bir haber almış olduk. Kendi ilimde yöneticisi olduğum ilde bir Avrupa şampiyonunun, dünya şampiyonasında dereceye girmiş kardeşimizin üzüldüğüne biz de tanık olduk. Bu şekilde biz de basın yoluyla bunu öğrenmiş olduk. Kendisinin olumsuz şartlarda çalıştığıyla ilgili bir takım bilgiler geldi. Bu görsel olarak da medyaya yansıdı. Ulusal medyada da yer aldı. İlimizin bu şekilde anılması tabii bizi üzmüştür. Bu tür konunun daha önceden bana intikal etmemesi benim açımdan üzücü bir olaydır. Tabii önceden bilgimiz olsaydı daha farklı bir yaklaşım içinde olunabilirdi. Bu konu medyaya ve bize yansıdıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan bir müfettiş görevlendirildi. Kendisi ilimize gelmek üzeredir. Geldikten sonra bu konuyla ilgili incelemeyi yapacak. Eğer bir ihmal ve kusur varsa bununla ilgili gereken yapılır. Biz de acilen önlem olarak bu kardeşimizi bulunduğu yerden alıp başka bir yerde görev almasını bugün sağlayacağız. Umarım bu konu Çankırımızla ilgili olumsuz bir algı oluşturmaz. Çünkü bunun Çankırı ile bir ilgisi yok. Talihsiz bir olaydır" dedi.

"Müfettişe durumu anlatacağız"

Avrupa Şampiyonu olan işitme engelli Seyfullah Karadeniz'in ağabeyi eski Dünya Şampiyonu Seyfettin Karadeniz, bakanlıktan gelecek olan müfettişlere düşüncelerini aktaracağını dile getirerek, "Valimize biz durumu arz ettik. İnşallah müfettişler gelecek bizler düşüncelerimizin ne olduğunu kendilerine aktaracağız. Takdir büyüklerimizindir. Ben Avrupa dünya olimpiyat şampiyonu 3 defa dünya ikinciliği, olimpiyat üçüncülüğüm var. 25 sene güreş sporuyla uğraştım. Ayrıca beden eğitimi öğretmenliği bölümü mezunuyum. Kardeşimin aynı sıkıntılarını ben de çektim. İnşallah sonuç olumlu çıkar" açıklamasında bulundu. - ÇANKIRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bilge Aktaş Karadeniz Çankırı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title