Haberler

Çankaya Köşkü'nde İlklerin Resepsiyonu

Çankaya Köşkü'nde yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu ilklere sahne oldu Çankaya Köşkü'nde yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu ilklere sahne oldu.

Çankaya Köşkü'nde yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu ilklere sahne oldu Çankaya Köşkü'nde yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu ilklere sahne oldu. Uzun süre sonra TSK'nın komuta kademesinin eşli katıldığı resepsiyonda BDP'lilerle askerler aynı çatı altında bir araya geldi.

Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eşi Hayrünnisa Gül'ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen 29 Ekim Resepsiyonu birçok ilke sahne oldu. Önceki yıllarda askerlerin katılmadığı resepsiyona bu yıl Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları eşleriyle birlikte katıldı. Cezaevlerindeki açlık grevlerini gerekçe gösteren BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş resepsiyonda bulunmazken Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan resepsiyonda hazır bulundu. MHP lideri Devlet Bahçeli ve bazı MHP'li milletvekillerinin katıldığı resepsiyona, Başkent'teki seferberlik yürüyüşünün ardından Kadıköy'de düzenlenen Cumhuriyet Şöleni'ne katılmak üzere İstanbul'a geçen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu katılmadı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın da eşi Emine Erdoğan'la birlikte katıldığı resepsiyonda bakanlar, yüksek yargının başkanları ve üyeleri, akademisyenler, iş adamları, bürokratlar, siyasetçiler, STK temsilcileri, askerler, sanatçılar, basın yayın kuruluşlarının temsilcileri bir araya geldi. Deniz Feneri Davası'nda yargılanan RTÜK eski Başkanı Zahid Akman'ın Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni sıfatıyla katıldığı resepsiyonda, CHP'nin yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de yer aldı. TSK'nın çeşitli kademelerinden askerlerin de eşleriyle katıldığı resepsiyonda çeşitli gayrimüslim azınlıkların temsilcileri, bazı ülkelerin büyükelçileri, Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil eden sporcular da bulundu. MİT Müsteşarı Hakan Fidan da resepsiyona katılan davetliler arasında yer aldı. Resepsiyona Başbakan Erdoğan'a yakın olduğu iddialarıyla tanınan Remzi Gür de katıldı.

-CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN "AÇLIK GREVLERİ BİTİRİLSİN" ÇAĞRISI-

Resepsiyonda gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cezaevlerinde süren açlık grevleri hakkında, "Açlık grevlerinin bitmesi izin çağrıda bulunmak istiyorum. Bunun çözüme katkısı olmaz. Adalet Bakanının çalışmalarını takdir ediyorum, gayretli bir insan. Tıbbi açıdan gereken her şey yapılmalı" değerlendirmesinde bulunurken, 29 Ekim Resepsiyonu hakkında yaptığı değerlendirmede ise, "Herkesin bir olması mutluluk verici. Her şeyin bir zamanı var. Bu noktaya gelmekten çok mutluyum. Buradaki resimler tüm Türkiye'de moral kaynağı oluyor" diye konuştu. Gül, bazı şeylerin geçmişte kaldığını bugün yapılan resepsiyondaki resmin de anlamlı bir resim olduğunu kaydetti. Bugün başkentte düzenlenen "Seferberlik Yürüyüşü"nde yaşanan olayları da değerlendiren Gül, yaşanan görüntülerin "arzu edilmeyen görüntüler" olduğunu, bayramlarda herkesin genel kurallar içinde kimseyi rahatsız etmeden bayramı kutlaması gerektiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Gül'ün bugün yapılan yürüyüşle ilgili olarak cumartesi günü Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'le görüştüğü ve "tansiyonun yükseltilmemesi" için gerekenlerin yapılması konusunda talimat verdiği ifade edildi.

Gül, Suriye'ye deki olaylara ilişkin olarak da, "Böyle bir felaket kimsenin başına gelmesin. Ben hala bir çıkış yolu olduğunu düşünüyorum" dedi.

-"BARİKATIN KALDIRILMASI TALİMATINI BEN VERMEDİM"-

Resepsiyona davetli olarak katılan basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, bugün başkentte yapılan ve olaylara sahne olan "Seferberlik Yürüyüşü" hakkındaki soruları yanıtladı. Grubun önündeki barikatın kaldırılması talimatını kendisinin vermediğini belirten Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun gösterdiği tavrın da sorgulanması gerektiğini ifade etti ve yaşanan olayları "provokasyon" olarak niteledi. Yaralı polisler var. Onlar görülmüyor yalnız su ve biber gazı görünüyor. CHP'nin illegal örgütlerin arkasına takıldığını ileri süren Erdoğan, "Polis görevini yapmadı. 11 yaralı polisimiz var. Bir polis memurunun burnu kırıldı. Onlar görünmüyor, su ve biber gazı görülüyor" değerlendirmesinde bulundu. Erdoğan yaşananları Cumhuriyet Mitinglerine benzeterek, 2007 yılını özlemenin kimseye bir şey kazandırmayacağını söyledi.

Bir soru üzerine cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine gerektiği takdirde müdahale edilebileceğini ifade eden Erdoğan, açlık grevleri hakkında "Aç kalan falan yok" yorumunda bulundu. Erdoğan, ABD Başkanlık seçimiyle ilgili tahminlerinin sorulması üzerine de bu konuda gönlünden geçeni açıklamayacağını ifade etti. Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül arasında gerginlik olduğu iddialarının hatırlatılması üzerine bunların "yalan ve uydurma" olduğunu, nifak tohumları atmak isteyenlerin boşuna gayret gösterdiğini belirtti. Erdoğan, daha önce yapılan eşsiz resepsiyonların hatırlatılması üzerine de "Bugüne kadar beni Emine Hanım'la buraya sokmayanlar utansın" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Çankaya Köşkü Emine Erdoğan 29 Ekim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title