Haberler

Çanakkale'de Kadınlardan Başkan Gökhan'a Destek

Çanakkale'de kadınlardan Başkan Gökhan'a destekÇANAKKALE Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, meclis toplantısında gündem dışı konuşmaların yapıldığı sırada AK Parti Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu ile tartışma yaşayan CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a destek verirken,...

Çanakkale'de kadınlardan Başkan Gökhan'a destek

ÇANAKKALE Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, meclis toplantısında gündem dışı konuşmaların yapıldığı sırada AK Parti Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu ile tartışma yaşayan CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a destek verirken, Başkan Gökhan ise kadınlardan özür diledi.

Çanakkale'de geçtiğimiz günlerde kamuoyu ve basında yer alan İsmetpaşa Mahallesi delege seçimlerinde geçersiz oy kullanılması görüntüleri, ekim ayı meclis toplantısında gündem dışı konuşmaların yapıldığı sırada Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Av. Tülay Ömercioğlu arasında tartışma çıkmasına neden oldu. Başkan Gökhan ile tartışan AK Parti'li üyeler toplantıyı terk etti. AK Parti'li meclis üyeleri toplantının bir gün sonra yapılan ikinci birleşimine de katılmadı. Bugün Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan bir grup kadından Başkan Gökhan'a destek geldi. Gruba Çanakkale Belediye Başkan Yardımcıları Rebiye Ünüvar, Handan Özyayla ve Özdeyiş Çetin, CHP'li Çanakkale Belediye Meclis Üyeleri Bilge Şimşek ve Emine Kardelen ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın eşi Hale Gökhan da destek verdi. Basın açıklaması öncesinde kadınlar, "Halkçı başkan bizim başkan", "En büyük başkan bizim başkan" sloganı attı. Son günlerde Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a yönelik basında ve kamuoyunda algı operasyonu yaratıldığını öne süren Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal, "Belediye Meclis toplantısında AKP Grup Başkanvekili sayın Tülay Ömercioğlu, CHP parti içi sorunlarını olumsuz çağrışımlarla ısrarla gündeme getirmek istemesine karşı Başkanımız Ülgür Gökhan defalarca uyarıda bulunmuş ve bu siyasi konunun yerinin belediye meclisi olmadığını belirtmiştir. AKP Grup Başkanı avukat Tülay Ömercioğlu bu konudaki ısrarlı tutumunu devam ettirmesiyle ortaya çıkan gerginlik sonucu yaşananlar hepimizin malumudur. Çanakkale'nin tüm kadınları olarak şunun bilinmesini istiyoruz; barışın kenti Çanakkale'nin belediye başkanına yönelik oluşturulmaya çalışılan bu söylemlerin hiçbir tutarlılığı olamaz, yoktur. Türkiye'de kadınlarımız için en yaşanası, en özgür kent olan bu şehirde bütün kadınlarımız ve çocuklarımız kentimizin tüm imkanlarını gece gündüz demeden özgürce kullanabiliyorsa, 45 yıllık sosyal demokrat anlayışa ve bu anlayışı yöneten belediye başkanlarına borçludur. 'Şiddet ve taciz' kelimelerinin başkanımız ya da bu kenti yöneten tüm üyeler için kullanılması imkansızdır. Şiddet kelimesinin karşılığını arayanlar her yıl şiddet mağduru olan kadınlara ve hayatları son bulan kadınlara bakmalı. Şiddet ve taciz kelimeleri için Ensar'daki yaşananlara ve sorumlularına bakmalı. Şiddeti görmek istiyorsanız televizyonlara bakın. Bu şehrin belediye başkanı olsa olsa yediden yetmişe herkese sevgi verir, çiçek verir, onları kollar. Bu gerçeği aslında bu iftirayı siyasi emelleri için kullanmak isteyenler de biliyor. Bu anlamsız ve tutarsız algı operasyonunun sonuca ulaşması imkansızdır ve kamuoyunda asla karşılığı yoktur. Başkanımıza kadın dernekleri olarak inancımız ve desteğimiz tamdır" dedi.

BAŞKAN GÖKHAN TÜM KADINLARDAN ÖZÜR DİLEDİ

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, "Çanakkale halkı benim Çanakkale'de kadınlara karşı nasıl pozitif ayrımcılık yaptığımı ve kadınlarla ilgili onların haklarıyla ilgili nasıl mücadelelerde bulunduğumu gayet iyi bilir. Orada bir kadının mevcut olması siyaseten onu haklı çıkarmaz. Israrla böyle bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Belediye Meclisi'ndeki sadece bazı kareler medyaya yansıtılıyor. Belediye web sitesine görüntülerin tamamını koyduk. Buradan izlenebilir. Ama böyle bir algı varsa, kadına karşı böyle bir tavır içinde olduğum algısı yayılmışsa, ben özür diliyorum. Tüm kadınlardan özür dilerim. Ama, niyetim böyle bir şey değildi. Zaten tavrım da öyle değil" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Hüseyin Vefa Ülgür Çanakkale Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title