Haberler

Çan'da 19. Türkçülük Şöleni Yapıldı

Güncelleme:

Çanakkale'nin Çan ilçesinde kutlanan, ancak bu yıl köy hayırlarının yoğunluğu nedeniyle ertelenen "19. Türk Milliyetçileri Günü" yapıldı.

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çan İlçe Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilerek her yıl Mayıs ayının ilk haftası kutlanan, ancak bu yıl köy hayırlarının yoğunluğu nedeniyle ertelenen "19"ncu Türk Milliyetçileri Günü" yapıldı.

Hacılar Köyü Çınarlığı Mesire yerinde kutlanan Türk Milliyetçileri Gününe MHP İstanbul Milletvekili MYK Üyesi Ali Torlak, MHP MYK Üyesi Salih Dilek, MHP İl Genel Meclis Üyesi Halil Turhan, Çanakkale MHP İl Başkan Yardımcısı, MHP Çan ilçe Başkanı Fikri Yılmaz, çevre ilçelerin başkanları, çevre ilçe ocakları, MHP Çan Kadın Kolları, Ülkü Ocakları Başkanı Adem Şeker ve çok sayıda vatandaş katıldı. İstiklal marşının okunmasının ardından okunan Kuran'ı Kerimden sonra, MHP Çan İlçe Başkanı Fikri Yılmaz, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. MHP İstanbul Milletvekili MYK Üyesi Ali Torlak'ta yaptığı konuşmasında "Hepimiz bedel ödedik ödemeye de hazırız biz bu topraklardan bu kardeşlikten asla vazgeçmeyeceğiz . Kim ne derse desin kim hangi mücadeleyi verirse versin, Milliyetçi Hareket Partisi olarak Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, ne söylediyse çıktı ve bugün onlar uygulanıyor. Bu topraklar bedava alınacak toprak değildir. Bu topraklar kan ile yoğrulmuştur. Eğer bu topraklardan almak isteyen varsa, gelecekler bizden kan alacaklar. Türk Milliyetçileri olduğu taktirde binlerce yıllık kardeşliğimiz olan Kürt kardeşlerimizle bir PKK paçavrası için asla kavga etmeyeceğiz. Asla karşı karşıya gelmeyeceğiz. Bugün Türkiye'de çok ciddi işler oluyor. Bir iki ağaç yüzünden Ülke karıştırılmak istendi. Bu mücadelenin içine ülkücüler sokulmak istendi. Ama bizim sağduyulu Genel Başkanımız bu tehlikeyi gördü ve bize söylemesi gerekenleri söyledi. Bize kırgınlık olabilir 'niye meydanlarda olmadınız' diye. Ama Türk Milliyetçileri sokaklarda değil, iktidarda olacak" dedi. MYK üyesi Salih Dilek ve Çan MHP Kadın Kolları Başkanın Zehra Tarhan'ın konuşmalarının ardından misafirlere pilav ve ayran ikram edildi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Fikri Yılmaz Ali Torlak Çanakkale Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title