Haberler

Camiler Çocuk Açtı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Camiler çocuk açıyor" ve "Gel bu yaz Kur'an'ı gönlüne yaz" sloganlarıyla başlattığı yaz Kur'an kursları büyük ilgi gördü Başdurak Camisi İmamı Önal: "Çocukların oruçlu oldukları şu günlerde Kur'an'ı öğrenmek için camilere gelmeleri takdire şayan bir olay. Çocukların Kur'an ile buluşmaları anne babalar için evlatlarına bıraktıkları en büyük mirastır"

AHMET BAYRAM - Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Camiler çocuk açıyor" ve "Gel bu yaz Kur'an'ı gönlüne yaz" sloganlarıyla başlattığı yaz Kur'an kursları büyük ilgi gördü. İzmir'de camiler, kurslara gelen çocuklarla doldu taştı.

Okulların kapanmasıyla başlayan yaz Kur'an kurslarında, çocukların camiye olan ilgilerini arttırmak isteyen Diyanet İşleri Başkanlığı, Kur'an eğitiminde çocuklara Kur'an'ı sevdirecek yeni yöntemler uygularken, camilerde de çocukları camiye alıştırmak ve onları Kur'an eğitiminde teşvik etmek için çeşitli çalışmalar yapılıyor. Kimi camilerde Kur'an okumayı öğrenen çocuklara çeşitli hediyeler verilirken, bazılarında ise kursa aralıksız gelen öğrencilere tablet bilgisayar ve bisiklet hediye ediliyor.

Ezgiyle "elifba" eğitimi-

İzmir Bayraklı Beş Kubbeli Camisi, yaz Kur'an kurslarında çocukların yoğun ilgi gösterdiği camilerden biri. Kur'an öğretiminde ezgiyle elifba eğitimi gibi yeni teknikler uyguladıklarını dile getiren müezzin-kayyım Yasin Güngör, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başlattığı kurslar bütün coşkusuyla devam ediyor. Bu sene kayıtlarda patlama yaşadık, çocukları sınıflara ayırdık, yaklaşık 120 öğrencimiz var ve 3 hocamız eğitim veriyor" dedi.

Bu sene çocukların elifbayı kısa sürede öğrenmeleri için özel tablolar oluşturduklarına işaret eden Güngör, çocukların harfi şekille özdeşleştirerek daha kısa sürede öğrenmelerinin sağlandığını dile getirdi.

Kur'an öğrenene tablet bilgisayar ve bisiklet

Başdurak Camisi İmamı Mehmet Rıza Önal da kursa gelen çocukların büyük bir kısmının ramazan ayı dolayısıyla oruç tuttuğunu belirterek, "Çocukların oruçlu oldukları şu günlerde Kur'an'ı öğrenmek için camilere gelmeleri takdire şayan bir olay. Bu çocukların anne ve babalarını tebrik ediyorum. Çocukların Kur'an ile buluşmaları anne babalar için evlatlarına bıraktıkları en büyük mirastır" diye konuştu.

Cami cemaati olarak kursa hiç devamsızlık yapmadan gelen çocuklara kursun sonunda tablet bilgisayar vereceklerini ifade eden Önal, "Bugünlerde, kurslara iştirak eden çocuklara aslında tablet az gelir. Çocukların katılımı çok iyi düzeyde ayrıca kendileri de çok gayretli" ifadelerini kullandı.

"Anlamını öğrenmek insana daha çok huzur veriyor"

Yaz Kur'an kursu öğrencisi 11 yaşındaki Enes Aydın, kursa severek geldiğini belirterek, "Ben kursa tablet için gelmiyorum, öğrenmek için geliyorum. Arada bir teneffüslerde maç yapıyoruz, oyun oynuyoruz, yaramazlığı az yapıyoruz" dedi.

Aynı kurstan 15 yaşındaki Besna Bilge de kursta çok şey öğrendiğini kaydetti. Bilge, "Mesela Kur'an'ın anlamını öğrendim. Daha önce ayetleri biliyordum ama anlamını bilmiyordum. Anlamını öğrenmek insana daha çok huzur veriyor" diye konuştu.

Kursa Kur'an'ı ve dini bilgileri öğrenmek için geldiğini ifade eden 9 yaşındaki Ali Safa Çoban ise şunları söyledi:

"Ben hem burada kalıp namazlara da geliyorum. Namazda da çok iyi vakit geçiriyoruz. Kur'an-ı Kerim'de biraz kötüyüm ama her gün okuyarak geliştirmeye çalışıyorum. Ben hem tableti kazanmaya geldim hem de öğrenmeye geldim"

İzmir'de Kültürpark içerisindeki Fuar Mescidi imamı Hilmi Balcı da kurslara gelen çocukları çok sevdiklerini aktararak, "Onların da camiyi ve cami cemaatini sevmeleri için her sabah kahvaltı yapıyoruz. Kurs bitiminde Kur'an-ı Kerim öğrenen her çocuğa bisiklet vereceğiz" dedi. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Yasin Güngör Bayraklı İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title