Haberler

Bylcok Kullandığı İddia Edilen 16 Askerin Tek Tek Yargılanmasına Karar Verildi

KOCAELİ'nde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında tutuklanan ve aralarında subayların da bulunduğu 16 asker hakkında görülen davanın ikinci duruşmasında sanıkların tek tek yargılanmasına karar verildi.

KOCAELİ'nde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında tutuklanan ve aralarında subayların da bulunduğu 16 asker hakkında görülen davanın ikinci duruşmasında sanıkların tek tek yargılanmasına karar verildi.

Kocaeli'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan Donanma Komutanlığı'nda görevli binbaşı, yüzbaşı, üsteğmen ve astsubayın da aralarında olduğu 16 sanık hakkında Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce açılan silahlı terör örgütüne üye olmak suçlaması ile açılan davanın ikinci oturumu görüldü. Duruşmaya Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan sanıklar Ahmet Kara, Aşkın Kaplan, Emrah Balcı, Fikret Korkmaz, Gökhan Dinler, Kamil Sunar, Levent Aksoy, Mehmet Engin Eker, Ömer Faruk Peköz, Özcan Bişirgen, Özgür Gencer, Ramazan Özelce, Sebahattin Güler, Süleyman Akgün, Yunus Yıldız, Yusuf Kayabaşı, avukatları ve yakınları katıldı.

Sanıklar halklarındaki örgütün kriptolu haberleşme programı olan ByLcok kullandıkları iddialarını kabul etmeyerek beraatlarını talep etti. Duruşmada savunma yapan sanıklardan Emrah Balcı kendisine kumpas kurulduğunu iddia ederek "4 Mayıs 2017 tarihli ByLock sorgulama sonucunda ByLock kullanıcısı olarak gösterilmem listeye ismimin sonradan eklenmesi sonucu meydana gelmiştir. Şayet dijital veriler İstanbul'da ise Kocaeli'ye getirilerek dijital veri incelemesinin Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nce yaptırılmasını talep ediyorum. İncelemeler bittiğinde ve müzekkere cevapları geldiğinde terör örgütüyle ilgim olmadığını tespit edileceğine eminim. Tahliyemi istiyorum" dedi.

ByLock kullandığı iddialarını kabul etmeyen Süleyman Akgün, "ByLock kullandığım iddia ediliyor bu nedenle yalpan savunma afaki kalıyor. 2014 yılı Ağustos ayı itibariyle hücumbotta görevliydim. Limanda gerekse seyir halindeyken cep telefonunu çeken ve herkesin ortak kullanabileceği salona bırakıyordum. Telefonumum bir başkası tarafından kullanıma ihtimali var. Aynı gemide benzer soruşturma geçiren 12,13 kişi daha var" dedi.

Eşi hakkında KPSS sınavında şahibe yapıldığı iddialarına cevap veren Akgün, "Eşim 82 puan aldı ama atanamadı. Kopya çekildiği söylenen KPSS sınavına ise hiç girmedi" diyerek beraatını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların birbirlerini tanımadıkları, eylemsel bakımdan aralarında bir bağlantı bulunmadığı, delillerin araştırılması yönteminin de farklılık arz edebileceği, bazı sanıklar hakkında delil araştırması tamamlanmışken bazısı hakkında tamamlanamayabileceği anlaşılmakla, her bir sanık açısından ayrı ayrı yürütülecek yargılamanın daha sağlıklı sonuç vereceği hususu da dikkate alınmak suretiyle, sanık Ahmet Kara ile ilgili yargılamaya bu dosya esas numarası üzerinden devamına, Kara dışındaki diğer sanıklarla ilgili kamu davası evrakının tefrikiyle her birinin ayrı ayrı esas numarası kaydının yapılmasına, yeni esas numarası üzerinden her bir sanık avukatına duruşma gününün bildirilmesine, ByLock görüşme içeriklerinin istenmesine ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı ertelendi. - Kocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Akgün Emrah Balcı Ahmet Kara Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title