Haberler

Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen Uyardı: Tapusuz Ev Almayın

ERZURUM'da ruhsat ve projesi olmayan 160 metrekare bahçe katı daireyi maket üzerinden 40- 45 bin liraya satan ve bu nedenle Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 386 yıl hapis cezasına çarptırılan Ahmet Metin Karadayı olayını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, tapusuz asla arsa, daire alınmamasını istedi. Sekmen, "Biz 1 ekmek bile alırken fiş istiyoruz da 1 daire alırken niye tapu istemiyoruz? Yok efendim, 'Ben güvendim.' Güvenmeyeceksin arkadaş. Bizim belediyemizde benden önceki dönemde adam hayali arsa satmış. Şu anda mahkeme halen devam ediyor. Tapu bir tarafa, para bir tarafa olmalı" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ile birlikte düzenlediği toplantıda önceki dönemde 2 bin konutluk proje hazırlayan Müteahhit Ahmet Metin Karadayı'nın ruhsat ve projesi olmayan konutları maket üzerinden sattığını isim vermeden hatırlatarak eleştirilerde bulundu. İmar İskan konutlarında oturanların daire karşılığı evlerini verdiklerini, dolandırıcılık olayının ortaya çıkmasından sonra  vatandaşların sitemi ile karşılaştığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şunları söyledi:

"Daire alan, arsasını daire karşılığı veren vatandaşlarımız bana sitem ediyorlar. Bana sitem etmesinler. Biz bir ekmek bile alırken fiş istiyoruzda bir daire alırken niye tapu istemiyoruz? Efendim ben güvendim. Güvenmeyeceksin arkadaş. Bizim belediyemizde adam hayali arsa satmış. Şu anda mahkeme halen devam ediyor. Hayali arsa üretiyor. Devletin kasasından parayı çıkartıyor. Oraya ödüyor. Sahtekarlar. Şimdi efendim ben daire aldım. Biz ne yaptık? İlgili adamı mahkemeye verdik. Ver mahkemeye hakkını ara. Arsa sahiplerine yalvardım. Arsanızın peşine düşün, geri alın. Avukat tuttum.Tapusuz asla yer almayın. Tapu bir tarafa para bir tarafa. Niye oradan ev almaya koştuk? Çünkü 100 bin liralık daireyi adam 30 - 40 bin liraya verdi. Neden? Bursa'yı, Erzurum'u dolandırdı.Yapmayacağı ortada. Bakın aynı adam buradan kaçtı İstanbul'da Beşiktaşta büyük büro tuttu."

Merkez Palandöken İlçesi'nde önceki Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Küçükler döneminde 2 bin konutluk proje hazırlayan müteahhit Ahmet Metin Karadayı, inşaata başlamadan dairelerin büyük bölümünü sattı. İnşaat,  ruhsatı ve projesi olmadığı gerekçesiyle şimdiki Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Sekmen tarafından durduruldu. Karadayı 1'nci Ağır Ceza Mahkemesinde Erzurum'da maket üzerinden sattığı daireleri teslim etmediği için dolandırıcılık suçundan 386 yıl 11 ay hapis ve 6 milyon 372 lira adli para cezasına çarptırıldı. Tutuklu olan Karadayı'nın 160 metrekare bahçe kat daireyi 40-45 bin lira peşin fiyata satması, mahkemenin gerekçeli kararında yer aldı.

- Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Metin Karadayı Mehmet Sekmen Palandöken Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title