Haberler

Bursa Foto Fest'te Urfalı Fotoğrafçılara Ödül

Güncelleme:

Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali'nde Urfalı Fotoğraf Sanatçısı Şahin Avcı ile yine Urfalı Gazeteci Halil Fidan farklı dallarda ödüller aldı.

27 ülkeden fotoğraf sanatçılarının katıldığı "Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali"indeGöbeklitepe Fotoğraf Sanatı Derneği üyeleri olan Şahin Avcı mansiyon ödülü, Abdullah İnat, Bursa Fotoğraf Festivali Yarışma Özel Ödülü Madalyası ve bir sergileme ödülü, Murat Ayneli de iki adet sergileme ödülü kazandı. Aynı yarışmada AA Muhabiri Halil Fidan da mansiyon ödülü aldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) iş birliğiyle bu yıl 5'incisi düzenlenen "Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali" (Bursa Foto Fest) kapsamında "göç" temalı uluslararası fotoğraf yarışmasının sonuçları açıklandı. Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İzzet Keribar, Hasan Şenyüksel, Ercan Aslan, Doç. Dr. Ozan Bilgiseren, Neslişah Erbey Kuşku, Sibel Emniyet ve Meral Kuru'dan oluşan jürinin değerlendirmesi tamamlandı. Organizasyonda, 27 ülkeden 399 fotoğrafçının bin 406 fotoğrafla başvurduğu yarışmada 19 eser ödüle, 39 eser ise sergilenmeye layık bulundu. Yarışmada, Göbeklitepe Fotoğraf Sanatı Derneği üyeleri olan Şahin Avcı mansiyon ödülü, Abdullah İnatBursa Fotoğraf Festivali Yarışma Özel Ödülü Madalyası ve bir sergileme ödülü, Murat Ayneli de iki adet sergileme ödülü kazandı. Yine aynı yarışmada Urfa'da ikamet eden doktor Ergün Karadağ da sergileme ödülüne layık görüldü.

AYNELİ: URFA ADINA ÇOK SEVİNDİRİCİ

Böyle uluslararası bir festivalde ödül kazanmış olmanın Urfa adına çok büyük bir başarı ve gurur olduğunu belirten Urfalı Fotoğraf Sanatçısı Murat Ayneli, "Göbeklitepe Fotoğraf Sanatı Derneği Üyeleri olarak Urfa'da fotoğrafçılığın gelişmesi için profesyonel anlamda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Dernek çatısı altında fotoğrafçılıkla ilgili her türlü eğitimi veriyoruz. Böylesi bir uluslararası fotoğraf festivalinde ödül kazanmak Urfa adına çok sevindirici" diye konuştu. Ayneli ayrıca festivalde göç temasının seçilmesinde Ortadoğu'da yaşanan olayların ve dramların etkili olduğunu sözlerine ekledi. Ayneli ve Karadağ 25 Ekim'de Bursa'da ayrıca kendi çalışmalarıyla ilgili birer sunum yapacaklar.

ÖDÜLLER 24-28 EKİM TARİHLERİNDE VERİLECEK

Bursa'dan Çağdaş Erdoğan, "Yeni Yaşam" adlı eseriyle birinci oldu. İstanbul'dan Kurtuluş Arı, "Ezidi Göçü" fotoğrafıyla ikinci, yine İstanbul'dan Emin Özmen, "Araf" fotoğrafıyla üçüncü sırada yer aldı.

AA foto muhabirlerinden Urfalı Halil Fidan, Mustafa Yalçın ve Abdullah Coşkun mansiyon ödüllerini, Ali İhsan Öztürk, Özge Elif Kızıl ve Thomas Campean da yarışma özel ödüllerini kazandı.

Bursa'da 24-28 Ekim'de gerçekleştirilecek festival etkinliklerinde dağıtılacak ödüller, birinciye 4 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye 2 bin dolar, mansiyona ise beş yüzer dolar olarak açıklandı.

Ödüle ve sergilenmeye layık görülen fotoğraflar hakkında detaylı bilgiye, "www.bursaphotofest.org" web adresinden ulaşabiliyor.

YARIŞMANIN SONUÇLARI ŞÖYLE:

UPI Altın Madalya: Çağdaş Erdoğan (Bursa)
UPI Gümüş Madalya: Kurtuluş Arı (İstanbul)
UPI Bronz Madalya: Emin Özmen (İstanbul)
Mansiyon 1: Şahin Avcı (Şanlıurfa)
Mansiyon 2: SocratesBaltagiannis (Yunanistan)
Mansiyon 3: Halil Fidan (Şanlıurfa)
Mansiyon 4: ChrysiGiannakoudi (Yunanistan)
Mansiyon 5: Mustafa Yalçın (Fransa)
Mansiyon 6: Abdullah Coşkun (İstanbul)
Yarışma Özel Ödülü: Oğuz İpçi, SocratesBaltagiannis (Yunanistan), İsmail İkiz, Ali İhsan Öztürk, AndreiPungovschi (Romanya), İlhan Baştopçu, Abdullah İnat, Burak Berberoğlu, Özge Elif Kızıl, Thomas Campean (Romanya).
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şahin Avcı Yunanistan İstanbul Yerel Kültür Sanat Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title