Haberler

Bursa Büyükşehir'in 2012 Yılı Faaliyet Raporu Kabul Edildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 900 milyon TL'lik yatırımını kapsayan 2012 yılı faaliyet raporu kabul edildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 900 milyon TL'lik yatırımını kapsayan 2012 yılı faaliyet raporu kabul edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın geçmiş dönemlerden kaynaklanan bir batağı olmadığını belirterek, görev yapan bütün belediye başkanlarına teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesi'nin bir yıllık faaliyetlerinin değerlendirildiği meclis toplantısı Heykel'deki tarihi binada yapıldı. Meclisin açılışını yapan Başkan Altepe, faaliyet raporunun görüşülmesi sırasında başkanlık koltuğunu Başkanvekili Recep Demirhan'a bırakarak, AK Parti Grubu'nun bulunduğu sıraya geçti. Toplantıda AK Parti Grubu adına konuşan Celal Demir, Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşımdan altyapıya spordan sosyal sorumluluk projelerine kadar onlarca projede hedeflenen başarıyı yakaladığını ifade etti. Belediyenin çok borçlandığına ilişkin eleştiriyi cevaplayan Demir, Büyükşehir Belediyesi'nin 2012 yılı toplam borçlanmasının 70 milyon TL olduğunu vurgulayarak, "Bu borçlanma, yıllık 890 milyon TL bütçesi olan bir kurum için oldukça düşük bir rakamdır" dedi.

Demir, bütçenin yüzde 99'luk gerçekleşme oranıyla sağlıklı olduğunu dile getirdi. AK Parti Grup Sözcüsü Celal Demir, Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım, tarihi eserlerin restorasyonu, sosyal ve kültürel eserler konusunda birçok hizmeti Bursa'ya kazandırarak 'yaşanabilir çağdaş bir kent yolunda' ciddi mesafeler kat ettiğini belirtti. Ulaşımda özellikle raylı sistemler, tramvay hatları, yeni açılan ana arterler, deniz ve hava seferleri, köprüler ve 80 milyon TL'lik kamulaştırmanın öne çıktığını ifade eden Demir, "Yakında teleferiğin de devreye gireceğini düşünürsek, Bursa'mızın tüm ulaşım imkanlarının tam kapasiteyle kullanıldığını, projelerin yüzde 90 oranında gerçekleştiğini görmekteyiz" diye konuştu.

ESKİ BAŞKANLARA TEŞEKKÜR

Toplantıda, muhalefetin eleştirilerine yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, stadyumun belediye kaynakları ile yapılmasını eleştiren CHP'li üyelere, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde CHP döneminde yaşanan Yuvacık Barajı olayıyla örnek verdi. Kocaeli Belediyesi'nin Yuvacık Baraj yapımı işi için ayda 20 milyon TL ödediğini ve bu ödemenin 110 yıl süreceğini hatırlatan Başkan Altepe, "Kocaeli'nin bir Yuvacık Barajına harcadığı para ile 110 stadyum yapılıyor. Bursa en temiz yönetilen kentlerin başında geliyor. Allah'a şükür Bursa'nın geçmiş dönemlerden kaynaklanan bir batağı yok. Bu nedenle bütün eski başkanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

BİR YILDA 900 MİLYON TL'LİK YATIRIM

Akıllı belediyecilik anlayışı doğrultusunda bir yılda yaptıkları yatırım tutarının 900 milyon TL'yi aştığını vurgulayan Başkan Altepe, "Bursa, şu anda yerel yönetimler konusunda Türkiye'ye örnek gösteriliyor. Çarşılarımız, metromuz, tramvayımız, gemilerimiz, deniz uçağımız ve Uludağ'ımız konuşuluyor. 24-25 konuda öncüyüz. İnşallah hizmetlerimize devam edeceğiz. Sizlerden aldığımız destekle, bu yılı da dolu dolu geçirmiş olacağız. Yarım olan tesislerimizi, hizmet ve yatırımlarımızı tamamlayacağız" dedi.

"Akıllı düşünürken, deli dağları aşarmış" mantığıyla hareket ettiklerini vurgulayan Başkan Altepe, "Bursa'da bu dönemde çok büyük işler başarıldı. 4 yılda gerçekleştirdiğimiz hizmet gerçekten 4 dönemde yapılan hizmeti yakaladı ve geçti. 22 km olan raylı sistem ağına sadece bu dönemde 26 km daha eklendi. Tarihi ve kültürel mirasta 151 proje, sporda da 102 projeyi hizmete aldık. Sadece bu dönemde 410 km yol açtık. Eksik kalan projeler de tamamlandığında, bu yaz Bursa çok daha bariz şekilde fark edilecek" ifadelerini kullandı.

Başkan Altepe, hizmetlerin gerçekleştirilmesinde Belediye İktisadi Teşekkülü olan şirketlerin de aktif rol aldığını, sadece Burulaş'ın bir yıl içinde yaptığı yatırımın 155 milyon TL'yi aştığını hatırlattı.

CHP Grup Sözcüsü Osman Ayradilli ile MHP Grup Sözcüsü Mehmet Temirtaş'ın faaliyet raporu hakkındaki görüşlerini açıklamasının ardından 2012 faaliyet raporu oylandı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Altepe Celal Demir Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title