Haberler

Burhaniye'de Bayramlaşma

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde geleneksel hale gelen resmi bayramlaşma töreni, Kurban Bayramının 2. gününde Burhaniye Reha Yurdakul Salonu'nda yapıldı.

Her yıl olduğu gibi Burhaniye Protokolü ve halk bu Kurban Bayramı'nın 2. gününde de bir araya gelerek bayramın sıcak havasını birlik ve beraberlik içinde kutladı. Burhaniye Kaymakamı Osman Yenidoğan'ın özel sebeplerden dolayı katılmamasıyla birlikte bayramlaşmaya Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova, Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, İl Genel Meclis ve Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdür ve amirleri, mahalle muhtarları, İlçe siyasi örgüt başkanları ve üyeleri ve oda ve dernek başkanları ve halkın katılımıyla gerçekleştirildi. Bayramlaşmayanın ardından konuşma yapan Başkan Akova " Kurban Bayramı paylaşım bayramıdır. Her bayram dostlukların pekiştiği, dargınlıkların yok edildiği paylaşım günleridir. Ben de bu anlamda herkesin bayramını yürekten kutluyorum. Bu bayram günlerinin anlam ve misyonunun tüm ömrümüz boyunca sürmesini diliyorum" diyerek iyi dileklerini iletti.

Reha Yurdakul Salonu yenilendikten sonra ilk defa yeni haliyle bayramlaşma yapıldığını vurgulayan Akova, "Reha Yurdakul solonun bu haliyle ilk kez bayramlaşma yapıyoruz. Amfi şeklinde olduğu için seçilen ve Burhaniye'yi temsil eden arkadaşlarımızı sahneye aldık. Burhaniye'ye böyle bir tiyatro salonu kazandırdık. Bildiğiniz gibi Reha Yurdakul gibi önemli bir sanatçımız Burhaniyeli olduğundan dolayı onun ismini belediye meclisi kararı ile koymuş idik. İnşallah ismini koyduğumuz Burhaniyeli Reha Yurdakullara, Necdet Tosunlara, Mümtaz Enerlere yakışır bir şekilde hizmet eder" dedi. Belediye Başkanı olarak 20. Bayramını geçirdiğini belirten Başkan Akova "Burhaniye'de altını çizmeden geçemeyeceğim bir güzellik var. Bu çatı altında hiçbir ayrım olmaksızın bir araya geldik. 20 senden beri diniz bayramlarımızda bu bayramlaşmaları gerçekleştirdik. Ben sizlere yürekten teşekkür ediyorum. Burhaniye'ni gücü Burhaniye'nin güzelliği işte bu noktada bu birlik ve beraberlik içinde hareket edebilme kabiliyetine sahip olma noktasında bundan dolayı hepinize teşekkür ediyorum sağ olun var olun" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Başkan Akova'nın konuşmalarının ardından Burhaniye için hazırlanan 3 tanıtım filminden birinin izlenmesinin ardından yine her sene klasik haline gelen Burhaniye Devlet Hastanesinde yatan hastalar ve Burhaniye Kenan Sucuoğlu Huzur evinde kalan yaşlılarımızın ziyareti ile resmi bayramlaşma sona erdi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ayşe Nedret Akova Reha Yurdakul Balıkesir Burhaniye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title