Haberler

Arazisinden Geçen Yolu Kapatan Vatandaş, Anahtarı Sadece İki Kişiye Verdi

Güncelleme:

Tokat'ta kent merkezine bağlı Yelpe köyüne ulaşımın sağlandığı yol, yolun arazisinden geçtiği kişi tarafından demir kapı yapılarak kapatıldı. Arazi sahibi, kilitlediği kapının anahtarını sadece 2 servis aracı sürücüsüne verdi

Tokat'ta kent merkezine bağlı Yelpe köyüne ulaşımın sağlandığı yol, arazisinden geçtiği kişi tarafından demir kapı yapılarak kapatıldı.

Merkeze bağlı Dedeli köyünden geçen ve Yelpe köyüne giden yol, iki köy arasında yaşanan mera anlaşmazlığının ardından yaklaşık 4 yıl önce Dedeli köyü sakinlerince kapatılmıştı. Bunun üzerine Yelpe köyü sakinleri köylerine ulaşımı, komşuları Gümenek köyünden Mustafa Kasın'ın arazisinde yapılan yoldan sağlamaya başladı. Birkaç gün önce arazisinden geçen yolun üzerine demir kapı yaptıran Kasın, kapıyı da kilitledi.

ANAHTAR SADECE SERVİS SÜRÜCÜLERİNDE VAR

Kasın, kapının anahtarını ise sadece Yelpe köyünden öğrencileri il merkezine götüren 2 servis sürücüsüne verdi. Kapıdan ayrıca, servis sürücülerinin geçtiği saatlerde araçlarıyla gelen köydeki ilkokulda görev yapan 3 öğretmen geçebiliyor.

Arazisinden Geçen Yolu Kapatan Vatandaş, Anahtarı Sadece İki Kişiye Verdi

SADECE ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER GEÇEBİLİYOR

Arazisinden geçen yoldan sadece servis araçları ile öğretmenlerin geçmesine izin veren Kasın, başka araç geçişine ise izin vermiyor. Köylüler ulaşımı engebeli araziden sağlıyor. Yelpe Köyü Muhtarı Şevki Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dedeli köyü ile aralarında uzun yıllardır süren mera davaları bulunduğunu söyledi.

"YILLAR ÖNCE AÇILAN DAVAYI KAZANDIK AMA..."

Meranın köylerine ait olduğunu savunan Çelik, "Yıllar önce açılan davayı kazandık ve meranın bize ait olduğu kesinleşti. Bize, 'İlla biz buraya göçeceğiz, yoksa yoldan sizi koymayız' dediler. Vermeyince de yolumuzu kapattılar." dedi.

Arazisinden Geçen Yolu Kapatan Vatandaş, Anahtarı Sadece İki Kişiye Verdi

"BU ŞEKİLDE MAPUS OLARAK KALDIK"

Daha sonra Gümenek köyünden geçen yolu kullanmaya başladıklarını belirten Çelik, şöyle devam etti: "Ancak arazi sahibi kapı koyup bu yolu da kapattı. Kapıdan köyümüze yaklaşık 3 kilometre daha mesafe var. Yoldan sadece öğretmenler ve servis aracı geçebiliyor. Köyümüzde 97 hanede 600 kişi var. Yıllardır yolumuzu açamadık. Ayrı bir yol yapılıyordu, kamulaştırma sorunu nedeniyle orası da tamamlanmadı. 'Yolunuzu yapacağız' diyorlar. Yoksa bu şekilde mapus olarak kaldık."

Arazisinden Geçen Yolu Kapatan Vatandaş, Anahtarı Sadece İki Kişiye Verdi

KÖY SAKİNLERİ YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYOR

Köy sakinlerinden Halil İbrahim Bay yollarının kapalı olduğuna işaret ederek, mağdur olduklarını sorunun bir an önce çözülmesini istediklerini aktardı. Mustafa Kasın ise yolun kendi arazisinden geçtiğini, öyle uygun gördüğü için ulaşıma izin vermediğini söyledi.

İl Özel İdaresi yetkilileri de sorunun çözümü için girişimlerde bulunduklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Dedeli Tokat 3.Sayfa Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (25)

misafir:

adamin tarlasindan yol acmadan önce , yol ihtiyaci kadar olan yeri devlet istimlak edip, parasini adamin hesabina yatirmasi gerekiyordu, hatta o bile yeterli degil. tarla sahibinin yatirilan o istimlak ücretine riza göstermesi gerekiyor, adam hakli beyler.

34
1
yanıtYanıtla
mahmuttin:

arazi kendisinin istedigini yapar. dallama dallama yorumlar yapmayın 2 dk insan olun.

20
6
yanıtYanıtla
Köylü:

En kolay cözüm köy baska yere tasinsin

9
9
yanıtYanıtla
MUTTAR:

BU DEDİĞİN OLMAZ CAHİL KÖYLÜ SENİ

yanıt2
yanıt0
İSMİ YOK:

adamın arsası olm ver adamın hakkını al arsayı aç yolu. Bıktık artık bizim olanlar ile suriyelilerin cihatçı radikal yobazların beslenmesinden

15
2
yanıtYanıtla
Anandolum benim:

Turkiyenin haline aglarmisin yoksa gülermisin? Avrupa bizi kiskaniyor! Tabi tabi. . . Devlet bunlara el atmali ve burokrasiden millet eziliyor. Millete yardim sadece secimden secime vaad edilmez. Heryerde herkes icin bir cözüm bulunmali ki millet feraha ersin. Kriz miriz yok kafasiyla hic kimseyi uyutmasinlar. Kriz de var, ve bunlarin sözlerine kanan Keriz de. . . Vay yavrum vay. . .

7
3
yanıtYanıtla
Cem34:

hükümmet dahi kendi vatandasina yaptirdigi köprü ve yollardan gecis ücreti alirken hemide dolar ile, eh vatandasda bilinclenip hakkini aliyor sasilacak bir durum degil, yakinda köylülerde topraklari üzerinden gecen yollari zimmetleyip, dolar ile gecis karari alirlarsa sasmamak lazim, hazirlikli olalim simdiden.

9
1
yanıtYanıtla
KEDİ:

Bu KAFAYLA MARSA YOL BİLE YAPARIZ.

7
2
yanıtYanıtla
ASABİ:

SÜLEYMANİYE CAMİSİNİN ARKA TARAFINA İNŞAAT YAPIYORUZ BAHANESİYLE KONTEYNER KONDURUP KEYİF GÖRMEK İÇİN ÇAY OCAĞINA ÇEVİREN İDARECİLER VE MARMARAY İNŞAATI BAHANESİYLE YILLAR ÖNCE MİLYONLARCA İSTABULLUNUN YARALANDIĞI SARAYBURNU PARKINI HALKA KAPATAN RANTÇI ZİHNİYETLERİN OLDUĞU BİR ÜLKEDE YAŞIYORUZ İSTANBULDA HALKINI DEĞİL KENDİLERİNİ DÜŞÜNEN BENCİL YÖNETİCİLER VAR ŞEHRİNMERKEZLERİNDEKİ YEŞİL ALANLAR TÜMÜYLE SERBESTÇE HALKA AÇILSIN MİLLET BETON YIĞINLARI ARASINDA FARKINA VARMADIĞI BİR BUNALIM İÇİNDE

7
2
yanıtYanıtla
baba:

devlet devletse o araziyi kompile kamulaştırır

7
2
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title