Haberler

Bozkır Belediyesi'nden Ankara Çıkarması

Güncelleme:

Bozkır Belediyesi ve Ak Parti Bozkır İlçe Yönetimi'nden Ankara'ya çıkarma.

Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Ak Parti Bozkır İlçe Başkanı Memduh Çelmeli ve Ak Parti Bozkır İlçe yönetiminden oluşan bir heyetle Bozkır İlçesinin sorunlarını çözmek ve istişare etmek için Ankara'da temaslarda bulundu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Müdürü Mehmet Baykan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, Konya Milletvekilleri Mustafa Baloğlu ve Cem Zorlu ile ilçede yaşanılan sorunların çözümü noktasında istişarelerde bulunuldu.
Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün; "Yeni Büyükşehir Belediye Yasasıyla birlikte ilçemiz artık metropol bir özellik kazanmıştır. Bu yasayla birlikte hizmetlerimizin hızlı bir şekilde gerçekleşmesi günlük hayatta yerini alması daha kolay hale gelmiştir. Bozkır Belediyesi olarak yapacak olduğumuz, hayata geçirecek olduğumuz projelerimizi bir an önce halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Bu vesileyle Ankara'da, bulunduğumuz temasların hayırlara vesile olmasını diliyorum."dedi.

Bozkır Devlet Hastanesinin fiziki şartlarının üst düzeyde olduğunu ancak hizmetin yeterli seviyede olmadığını belirten Başkan Gün sözlerine şu yekilde devam etti; "Bozkır İlçe Devlet Hastanesi TOKİ tarafından yapılmış olup Sağlık Bakanlığına devir teslimi hala yapılamamış durumdadır. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ile görüşmemiz oldu ve hastanemizin Sağlık Bakanlığına devri kısa süre içerisinde tamamlanacak."dedi.
Başkan Gün sözlerini şu yekilde sürdürdü; "Hastanemizde bulunan umsan doktor sayısının arttırılması ile hemşehrilerimize daha iyi hizmet verebilmek için gerekli gayretlerimiz sürmesiyle beraber yetkili kişilere birebir sorunlarımız anlatılmıştır. Bu sorunların ilgili yerlere aktarımlısında bizlerden desteklerini esirgemeyen Bozkır'ın değerli evlatlarından olan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız'a teşekkür ediyorum."dedi.
Gençlik Ve Spor Bakanlığı Genel Müdür Mehmet Baykan Ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik ile ilçemizdeki gençlerin sosyalleşmesi ve gelişmesi için neler yapılabileceği konusunda istişarede bulunduklarını ve Bozkır İlçesindeki mevcut projeleri anlattıklarını vurgulayan Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün; "ilçemizin yakın dönemde eğitim kampusü haline gelecek olmasına karşın, öğrenci yurtları yetersiz kalmaktadır. Mevcutta olan 200 kişilik kız öğrenci yurdu ve 250 kişilik erkek öğrenci yurdu ihtiyacı karşılamamaktadır. Yurt sayısının arttırılması konusunda Bakanlık Genel Müdürü Mehmet Baykan ile bu konuda olumlu görüşmelerimiz oldu ve yakın zaman içerisinde kapasitenin arttırılması için çalışmalarımız başlayacaktır. Bunun yanı sıra gençlerimizin sosyalleşmesi için bir gençlik merkezine ihtiyacımızın olduğunu ve projelerimizin hazır olduğunu belirttik. Gerekli girişimlerin bir an önce başlayacağı konusunda teminat aldık. Projelerimizi hayata geçirdiğimizde bölgemiz daha sosyal, öğrenci çeken ve göç alan bir ilçe konumunda cazibe merkezi olacaktır."dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Gün Ak Parti Bozkır Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title