Haberler

Bozbey'den Talan İddialarına Yalanlama

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kendilerinden alınarak Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Kent Ormanı ile ilgili “talan” iddiasına yalanladı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kendilerinden alınarak Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Kent Ormanı ile ilgili "talan" iddiasına yalanladı. Nilüferliler'e ait olan belediyenin demirbaşlarının alındığını belirten Bozbey, "Hukuki mücadelemiz devam edecek" dedi.

Atatürk Kent Ormanı'nın 16 Ocak 2015 tarihinde Nilüfer Belediyesi'nden alınarak Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesinin yankıları sürüyor. Devir işlemlerinin ardından Kent Ormanı'nda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin "Ormanda taşınabilir durumdaki her şeyin sökülüp alındığı" yönündeki eleştirisine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey Line TV'de Aysın Komitkan'ın sunduğu programda cevap verdi.

Büyükşehir'den Kent Ormanı'na ilişkin yapılan açıklamada yanlış bilgilere yer verildiğini belirten Bozbey, "Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı o yapılan açıklamada Nilüfer Belediyesi'ni suçlayan sözlerin kendisine ait olmadığını söyledi. Dernek Başkanı 'Demeci külliyen kendilerine göre yazmışlar. Ben öyle bir şey söylemedim' diyor" şeklinde konuştu.

Başkan Bozbey, devir öncesi kaymakamlıkta tarafların iştirakiyle yapılan toplantıda 16 Ocak Cuma günü devrin yapılmasını kararlaştırdıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Ben orada 'Hiçbir evraka imza koymam' dedim. 'Ama orada ne varsa alınabilecek şeyleri de alırız' dedim. Çünkü neticede Nilüfer'in malı bunlar. Nilüfer Beldiyesi'nin de sahibi olduğu demirbaşlar bunlar. Oyun grupları vs. hepsi bırakıldı. Demirbaş olarak orada bulunanları tabii ki alacağız. Yani 10 sene önce 6 milyon TL para harcamışız, demirbaş olarak aldıklarımız küçük bir rakam tutar"

Nilüfer Belediyesi'nin Kent Ormanı'ndan 16 Ocak Cuma günü çıktığını söyleyen Bozbey, geçen bu süre içinde Büyükşehir Belediyesi'nin istese oraya hemen trafoyu koyabileceğini belirtti.

Kent Ormanı'ndaki işletmecilerin yaka paça dışarı atıldığını ileri süren Bozbey, "Hukuki mücadelemiz devam edecek. Sayın Altepe'nin söyledikleri doğru değil. Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı'nın söyledikleri de çarpıtılmış. Ben konuştuğumda üzüldüğünü söyledi. Ama ilginç olan Nilüferli'nin parasıyla yaptırdığımız tesise kardeş kentimiz Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu'nun inceleme ziyareti yapmak istemesi sırasında içeri girmesine izin vermek istememeleri. Kuşkuyu gittikçe artırıyorlar, yoksa başka bir şey mi planlıyorlar orada? Bir ricayla Mehmet Kesimoğlu içeri girebildi. Talan olan bir şey yok kim diyorsa yalan. Bizim tespitlerimiz, neyi alıp neyi bıraktığımız evraklarla belli. Biz yıllarca orayı koruduk. Mesire alanı orası biz oraya yapı yaptırmadık, umarız onlar da yaptırmaz. Bunun takibini yapacağız. Nilüfer Kent Konseyi'nin önerdiği taahhütnameye bile imza atmaktan imtina ettiler."

Kent Ormanı'nın devir sürecinde de karışıklıklar olduğunu söyleyen Bozbey, "Metrekare yanlışlıkları var. Bir çok hatalı iş var, iktidar imkanlarını kullanarak baskıyla bu işi yaptı. Ama gün olur devran döner" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Mehmet Kesimoğlu Mustafa Bozbey Recep Altepe Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title