Haberler

Boydak Holding'in Yöneticileri Gözaltında

Güncelleme:

Kayseri'de sabah saatlerinde paralel yapı iddiasıyla, TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi ve Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak'ın da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Kayseri'de sabah saatlerinde paralel yapı iddialarına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında Boydak Holding yöneticileri ile Melikşah Üniversitesi yöneticilerinin de bulunduğu 11 kişi göz altına alındı.

TÜRKİYE'NİN DEVLERİNDEN

Mobilya, enerji, bankacılık, tekstil gibi 12 sektörde faaliyet gösteren Boydak Holding bünyesinde 41 şirket bulunuyor.

MEMDUH BOYDAK DA GÖZALTINDA

Aralarında Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi olan Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak'ın da bulunduğu işadamları bugün saat 07.00'de ev ve iş yerlerinden alınarak Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Polis ekipleri Talas ilçesinde bulunan Melikşah Vakıf Üniversitesi'ne de giderek, buradaki yöneticilerini de gözaltına aldı.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRLDİLER

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki Adli Tabiplikte ayrı ayrı sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Polis yetkilileri Melikşah Üniversitesi yönetimiyle ilgili başlatılan operasyonun genişleyebileceğini, şu anda gözaltında aralarında işadamı ve üniversite yöneticileri dahil 11 kişinin bulunduğunu ifade ettiler.

'HOLDİNGE YÖNELİK DEĞİL'

Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak'ın avukatı Hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada "Boydak Holding'e yönelik bir operasyon bir baskın yok. Sadece Memduh Bey'in ifadesine başvurulacak şu an. Durum bundan ibaret." dedi. Boydak'ın avukatı Melikşah Üniversitesi yöneticilerine ilişkin operasyon ile ilgili ise, bilgisinin olmadığını söyledi.

YAĞMA SUÇLAMASI

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, operasyon "nitelikli ve örgütlü yağma" suçlamasıyla başlatıldı. Hakkında yakalama kararı bulunan 4 kişi ise adreslerinde bulunamadı.

BU SEFER GEREKÇE KAMULAŞTIRMA

Alınan bilgilere göre, üniversiteye ve vakfa yapılan baskının gerekçesiyle ilgili öne sürülen iddialar ise kamulaştırma. Melikşah Üniversitesi, Talas ilçesinde bulunan kampüs alanının hemen yanı başındaki şahıslara ait arazileri kurulduğu günden bu yana anlaşmalı olarak satın alıyor ve üniversite bünyesine katıyor. Bu bölgede henüz kamulaştırılmayan, üniversite arazisine dahil edilmeyen şahıslara ait arazilerle ilgili şikayette bulunulduğu iddia ediliyor. Arazi sahiplerinin, iddiaya göre arazilerinin gasp edildiği yönündeki şikayeti üzerine savcılık tarafından 'yağma ve gasp için örgüt oluşturma' suçundan üniversite yönetimi hakkında soruşturma açtığı da iddialar arasında. Ancak konu olan arazilerin henüz şahısların üzerinde olduğu ve herhangi bir alım işlemi yapılmadığı belirtildi.

FUATAVNİ OPERASYONU YİNE BİLDİ

Önceden deşifre ettiği operasyonlarla internette fenomen haline gelen Fuatavni, Kayseri'de bu sabah başlatılan operasyonu da bilmiş oldu. Fuatavni yapılan operasyon hakkında, "Yarın ki kumpasın merkezi Kayseri. Algı operasyonlarını yurt sathına yaysalar da gündemi değiştiremiyorlar." tweetini paylaşmıştı.

14 BİN KİŞİYE İŞ SAĞLIYOR

Boydak, çalışan sayısı ve elde ettiği ciro ile Türkiye'nin önde gelen grupları arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıl 6.5 milyar lira ciro elde eden Boydak Holding bünyesinde 14 bin kişi çalışıyor.

8 ŞİRKETİ TÜRKİYE'NİN İLK 500'ÜNDE

Holding bünyesindeki şirketlerden 8'i Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alıyor.

6 YIL ÖNCE EĞİTİME BAŞLADI

Operasyonun yapıldığı Melikşah Üniversitesi ise 2009 yılında eğitim öğretime başladı. Üniversite bünyesinde, hukuk, mühendislik, sağlık bilimleri gibi fakülteler bulunuyor.

Ayrıntılar gelecek...

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Melikşah Üniversitesi Boydak Holding Memduh Boydak Kayseri Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (136)

AAA:

KOLTUK MERAKLISI TAYYIP GÖZÜNÜ ISTİKBAL KOLTUKLARINA DİKMİŞ....

40
46
yanıtYanıtla
gerçek:

paralel nedir? paralel: suyu havuza akmayan, yandaş olmayan herkes... olay bundan ibaret

49
19
yanıtYanıtla
EfeMobil-IOS:

Adaletsiz partinin isi bu. Hitleride solluyacak bunlar

44
13
yanıtYanıtla
GAKKOŞ:

SİZ ANCAK İÇERİDE BİR HALT EDEBİLİRSİNİZ. . . HADE ALSANA MURSİYİ. . . LİBYADAN TÜRK İŞ ADAMLARININ 4. 3 MİLYAR DOLAR ALACAĞINI ALSANA. . . İSRAİL MESCİDİ AKSAYA GİRMİŞ, ÇIKARSANA. . . 18 TÜRK İŞCİSİ IRAKTA KAÇIRILDI, OPERASYON YAPIP KURTARSANA. . . AMA SİZ ANCAK SURİYEDKİ BİR TÜRBEMİZİ 1 KM. BU TARAFA ALMANIZI MİLLİ BAYRAM GİBİ KUTLAMAYI BİLİRSİNİZ. .

48
9
yanıtYanıtla
23:

ÖLÜMÜNE. . . . . . . . . . . . SEN PORTAKALDA VİTAMİN DEĞİLKEN, BEN 1967 SENESİNDE ÜLKEME VERGİ ÖDEMEYE BAŞLAMIŞIM. . . ASLAN GİBİ HUDUTDA ASKERLİĞİMİ YAPMIŞ, 2 TANE ÜNİVERSİTE MEZUNU, DİNİNE BAĞLI, ATATÜRKÜ SEVEN, ÜLKESİ İÇİN SAKINMADAN CANINI VERECEK EVLAT YETİŞTİRMİŞİM. . HER BİRİ YILDA 10-12 BİN LİRAYA YAKIN VERGİ ÖDÜYORLAR. . . BU VATAN BENİM. . . . SALAK KOYUN. . GİDECEK, KAÇACAK BİRİLERİ VARSA ERDOĞAN VE SENİN GİBİLERDİR. . .

yanıt16
yanıt0
YorumMobil-ANDROID:

Siz neymişsiniz be akp. İran uşakları gibi sizi rüşvete boğsalardı bunu yapmazdınız dimi. Sizi Allah a havale ediyorum.

38
19
yanıtYanıtla
İSTİKLAL:

eyvah benim mobilyalarım istikbal, bende paralel cimiyim benide alırlarmı

50
6
yanıtYanıtla
servet:

ROTAYI İYİCE KAYBETTİ HÜKÜMET DÖRT BİR YANA SALDIRIYOR

45
10
yanıtYanıtla
Alma mazlumun ahını:

Akp hükümeti artık kendi ayağına sıkaya başlad. Akp nıin kalesi Kayseride bunu yapıyorsa artık Kayseri de kan kaybedecek ibre mhp ve chp ye kayacak artık Akp Kayseri yi kaybetmiştir. Her oprerasyon daha da eritiyor. Şehit haberleri artık ikinci sıraya düşmüşse gündemi değiştirmeyi başarmışlar. Fil hafızalı halkımızın seçimde ne yapacağı merak konusu

43
10
yanıtYanıtla
hasan:

NE ''''KOLTUK '''' SEVDASIYMIŞ ARKADAŞ UZUN ADAMDAKİ . . . ŞİMDİDE KOLTUKÇUYA GÖZ DİKTİ , YA ŞEHİDLERİMİZ ?

35
18
yanıtYanıtla
Tüm 136 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title