Haberler

Boşanan çiftin dedikodular üzerine yaptırdığı test herkesi şaşırttı! Bir baba iki DNA

Güncelleme:

Manisa'da anlaşmalı olarak boşanan çift dedikodular üzerine DNA testi yaptırdı. Adli Tıp, "Çocuklar babadan değil" raporu verirken, yapılan itiraz sonucu babanın DNA'sının, ilik nakli nedeniyle değiştiği ortaya çıktı.

Manisa'da yaşanan olayda, 2005 yılında M.A. ile evlenen A.V.'nin, tüp bebek tedavisi sonrası çocuğu oldu. Çiftin daha sonra normal yoldan iki çocuğu daha oldu. 13 yıl evli kalan çift, 2018'de anlaşmalı olarak boşandı. M.A. bir süre sonra çirkin dedikodular ve ailesinin baskısı üzerine, çocukların kendisinden olduğunu ispatlamak için 2019'da soybağı tespit davası açtı. İzmir Adli Tıp, çocuklar ve babadan örnekler alarak DNA incelemesi yaptı.

RAPORDA, ÇOCUKLARIN BİYOLOJİK BABASI OLMADIĞI KAYDEDİLDİ

Adli Tıp'ın 26 Eylül 2019'daki raporunda, çocuklar ile babanın DNA profilinin karşılaştırıldığı, M.A.'nın çocukların biyolojik babaları olmadığı kaydedildi. Anne A.V.. yaşadığı şaşkınlık ve endişeyle Manisa Barosu avukatlarından Zeynep Avcı ve Ece Yavaş'a ulaştı. Avukatlar rapora itiraz etti. Dilekçede, baba M.A.'ya askerdeyken ilik nakli yapıldığı, bu nakil nedeniyle kan grubunun bile değiştiği ancak DNA testinde bu durumla ilgili hiçbir tespit olmadığı dile getirildi. Dilekçede Adli Tıp'ın dünyada çok nadir görüldüğü belirtilse de çift DNA (kimerizm) faktörüne ilişkin değerlendirme yapılması da talep edildi. Mahkeme itirazı kabul etti. Adli Tıp ikinci kez test yaptı. İtiraz süreci, davanın ve ailenin kaderini değiştirdi.

Boşanan çiftin dedikodular üzerine yaptırdığı test herkesi şaşırttı! Bir baba iki DNA

BABA VE ANNEDEN YENİ ÖRNEKLER ALINDI

Adli Tıp, 4 Eylül 2020'deki son raporunda, ilik nakli sonucu bir insanda, iki insana ait DNA'nın bulunabileceğini, buna tıpta "kimerizm" denildiğini bildirdi. Babadan bu kez "ağız içi sürüntüsü" ve "köklü kıl" örnekleri, çocuklar ve anneden de ağız içi sürüntü örnekleri alındığı aktarıldı.

YENİ RAPORDA ÇOCUKLARIN BİYOLOJİK BABASI OLDUĞU KAYDEDİLDİ

Raporda, babanın ağız içi sürüntü örneğinde birden fazla şahsa ait DNA profilinin bir arada karışık olarak elde edildiği belirtildi. Karışık DNA profilinin, daha önce babaya ait kan örneğinden elde edilen DNA profilini de içerdiği tespitine yer verildi. Raporda sonuç olarak, baba M.A.'nın yüzde 99.99 ihtimalle üç çocuğun da biyolojik babası olduğu kaydedildi. Davayı 30 Aralık'ta karara bağlayan mahkeme, son rapora göre babanın M.A. olduğuna hükmetti.

KİMERİZM NEDİR?

"Kimera", antik Yunan mitolojisinde, ağzından ateş püskürten aslan kafalı, keçi gövdeli, ejderha kuyruklu bir yaratık olarak tarif ediliyor. Bu kelimeden türetilen "Kimerizm" de tıpta aynı bedende, farklı doku ve organlarda, birbirinden tamamen farklı DNA profillerinin bulunmasını, yani tek vücutta iki farklı DNA olmasını ifade ediyor.

"MUTLAKA SORULMASI GEREKİR"

Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy, "Bu tip olaylara rastlama ihtimaline karşı DNA örneği alınırken kişiye mutlaka daha önce kemik iliği, kan, organ gibi herhangi bir nakil olup olmadığının sorulması gerekir" dedi.

Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa

Münir Karaloğlu Adli Tıp Manisa Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (23)

ömer turan:

mahalle baskısı bitmedi mi daha memelekette

46
20
yanıtYanıtla
ARTTI SAYILAR:

Günümüzde insan evlenmeye korkuyor heleki istanbul sözleşmesi ile boşanmak pamuk ipliğine bağlı bir tartışma ve evden koca aylarca atılıyor buda direkt boşanmaya neden oluyor

25
21
yanıtYanıtla
emekli:

manisa pek gelismemis insanlar mahalle muhabetiyle hasir oralardanormal

17
20
yanıtYanıtla
Davut gundogdu:

Herkes namuslu herkes adam herkes delıkanlı,herkes durust,herkes musluman ....peki bukadar bozuk karakter şeref yoksunu haysıyet yoksunu onur yoksunu insan müsvettesi insanlar nerden geliyor... Ne demiş hz ebu bekir Ya yaşadıgına inanırsın Ya inancını yaşarsın..... ............. Sen dinini bilmezsen uzaktan duyma müslüman olursan .... İşimiz yok böyle absurt durumlarla ugrasır dururuz...fazla uzatmayın .....insan olun Adam olun Müslüman olun Hayatınızı onurunuzla yaşayın ................ Olmuyormu? O zaman yok olun ........ Varlıgınızın bır manası kalmıyor...

19
13
yanıtYanıtla
rahip:

sana söz vriyorum ve yemin ediyorum Sadece sevdiğim için suçlu oldum. Ama inan kimsenin hakkını yemedim. Her yaptığım işte de, aile hayatımda da. Ama hiç kimse sevmedi. Ne eşim ne ailem ne anam ne babam. Zerre saygısızlık etmedim hak yemedim. Sana söz şimdi çok sevdiğim biri var onun için herkeksin hakkını ödeyip yok olacağım. Bilsen ne kadar Allah'' ı sevdiğimi. Bu dünya müslümanlara kalsın.

yanıt0
yanıt0
yarcan:

güzel hoş yazmışsın davudum, acaba sen kuranı kerim i türkçe olarak anlayarak okudunmu acaba?benden sana tavsiye anlayarak sindire sindire, sorgulayarak oku sonra racon kes burada.

yanıt0
yanıt0
ha:

bu devirde dedikodu ne lan?? yok mu akıllı telefonu tek saniyede çeksin. dedikoduymuş. git bubanı kandır. dedikodu hikayesiyle.

18
12
yanıtYanıtla
..........:

Dedikodunun olmadığı devir mi var!

yanıt9
yanıt1
0131:

dedikodu yasaklansin en kisa zamanda sinir hastasi kadin ve ( kismi) erkek sayisi koronali hasta sayisini hizla gecer. . . .

25
4
yanıtYanıtla
selim:

çevir kazı yanmasın çift dna diye bir şey olur mu ya dünyada milyarda 1 ya olur ya olmaz hala tartışmalı yok bilimsel bir durum belli ki huzurları bozulmasın diye alınmış karar

1
16
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title