Haberler

Bornova'nın Başkanı Atila, Avrupa'dan Mesaj Verdi

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Energy Cities (Avrupa Enerji Kentleri Ağı) Yönetim Kurulu Toplantısı için gittiği Brüksel’de önemli mesajlar verdi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Energy Cities (Avrupa Enerji Kentleri Ağı) Yönetim Kurulu Toplantısı için gittiği Brüksel'de önemli mesajlar verdi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'nun da katıldığı Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışma Grubu toplantısında konuşan Atila, ortak akıl ve katılımcı demokrasi vurgusu yaptı. Gezi olaylarının Türkiye için bir milat olduğunu söyleyen Başkan Olgun Atila, "Yaşananlar gösterdi ki; doğaya ve çevreye saygılı katılımcı şeffaf yerel yönetim anlayışını ilke edinmemiz gerekiyor" dedi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Energy Cities Başkan Yardımcısı olarak Türkiye'yi temsilen gittiği Brüksel'de önemli mesajlar verdi. Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışma Grubu toplantısında konuşan Atila, ortak akıl ve katılımcı demokrasi vurgusu yaptı.

İzmir ve Bornova için "Türkiye'nin Avrupa'ya dönük yüzü" diyen Başkan Olgun Atila, Gezi olaylarının Türkiye'de bir milat olduğunu ifade etti. Gençlerin bu süreçte Türkiye'ye örnek olduğunu vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Ben de onlar gibi genç biri olarak bu sürecin ardından belediye başkanı oldum. Bizim, ortak akıl, katılımcı demokrasi, doğaya, çevreye saygılı yerel yönetim anlayışını ilke edinmemiz gerekiyor. Bu anlamda Gezi olayları bizim açımızdan bir milattır. Yerel yönetimlerde iyi yönetişime bu açıdan yaklaşmak gereklidir. Belediyelerimizde, katılımcı şeffaf yönetim esas alınmalıdır" dedi.

Başkan Atila, "AB-Türkiye ilişkileri: Son gelişmeler ve yerel idareler üzerindeki etkileri" ve "İyi yönetişim, şeffaflık, yerel ve bölgesel düzeyde ve hesap verebilirlik" başlıkları ile iki oturum halinde gerçekleşen toplantıda, son gelişmeler ve Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği sürecine ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Bölgede barışın hakim olmasını istediklerini söyleyen Atila, aynı toplantıda konuşan Yunanlı meslektaşının olumlu düşüncelerine dikkat çekerek, "Biz kardeşiz, Yunanistan en yakın komşumuz. En kolay diyalog kuruduğumuz ülke. İlişkilerimiz çok sıcak. Bu ve benzer ilişkilerin Türkiye'nin AB'ye girmesi konusunda yardımcı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Brüksel temasları çerçevesinde CHP Brüksel temsilcisi ve Avrupa Sosyalist Partisi (PES) Yönetim Kurulu üyesi Kader Sevinç ile de görüştü. Görüşmede; CHP'nin dış politika açılımları, Türkiye'nin AB müzakere süreci, AB Parlementosu ve Türkiye'deki yerel seçimlerin değerlendirildiği görüşmede, yerel yönetimlerin Türkiye'nin AB üyesi olma sürecindeki rolüne ve bu doğrultuda daha aktif çalışmalar yürütülmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Brüksel'de Türkiye'nin AB nezdinde daimi temsilcisi olarak görev yapan Büyükelçi Selim Yenel'i ziyaret eden Başkan Atila, TÜSİAD AB Temsilcilisi Bahadır Kaleağası ile de biraraya geldi. Kaleağası, İş dünyasının Türkiye - AB İlişkilerine bakışı, Türkiye'nin üyeliği için gösterdikleri çabalar ve yürüttükleri lobi faaliyetleri ilgili Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'ya detaylı bilgi verdi.

Energy Cities Yönetim Kurulu toplantısına da katılan Başkan Atila, Türkiye'ye dönüşünde değerlendirmelerde bulundu. Brüksel'de önemli görüşmeler yaptıklarını ve çalışmalara katıldıklarını söyleyen Atila, "Türkiye olarak çevre ve enerji politikaları konusunda daha duyarlı olmamız gerekiyor" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Olgun Atila Türkiye Brüksel Bornova Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title