Haberler

Boğaziçi Üniversitesi LGBT Kulüp Odasına yapılan aramalar polis kamerasında

Güncelleme:

Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin başlatılan soruşturmada LGBT Kulüp Odasına yapılan aramalar polis kamerasına yansıdı. Aramalarda terör örgütü PKK'ya ait kitap ve afişler, LGBTİ bayrakları ele geçirildi.

Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada 5 şüpheli gözaltına alınmış, 1 şüpheli savcılık tarafından serbest kalmıştı.

TERÖR ÖRGÜTÜ DÖKÜMANLARI BULUNDU

2 şüphelinin aramasının devam ettiği soruşturma kapsamında polis ekiplerinin Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde LGBT Kulüp Odası'nda yaptığı aramalar polis kamerasına yansıdı. Polis kamerasına yansıyan görüntülerde PKK terör örgütü amblemli ve propaganda içerikli yasaklanmış bir kitap, LGBTİ bayrakları ile eylemlerde kullanılan çeşitli afiş ve pankartlar ele geçirildiği görülüyor.

Boğaziçi Üniversitesi LGBT Kulüp Odasına yapılan aramalar polis kamerasında

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul Valiliği tarafından bugün konuya ilişkin yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

"Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüste cuma günü rektörlük binası karşısına 'Kabe üzerine şahmeran temalı figür ve LGBT-İ bayrak teması' içeren resim asıldığı tespit edilmiştir. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak" fiilini işleyen şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarda; D.D., S.N.B, H.K., R.Ö. ve S.C.U. isimli şüpheliler gözaltına alınmış, diğer 2 şüphelinin yakalanması çalışmaları devam etmektedir.

Cumhuriyet Başsavcılığı kararıyla Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Kulübünde yapılan aramada söz konusu resmin asıldığı taşınabilir sunta pano ve çeşitli eylemlerde kullanılan afiş ve pankartlar bulunmuştur. Bununla beraber Boğaziçi Üniversitesi LGBTi+ Kulübünde yapılan aramada; PKK terör örgütü amblemli ve propaganda içerikli yasaklanmış bir kitap, LGBTİ bayrakları ile eylemlerde kullanılan çeşitli afiş ve pankartlar ele geçirilmiştir. Savcılık talimatıyla R.Ö adlı şahıs serbest bırakılmış, diğer şüphelilerle ilgili işlemler devam etmektedir. İslam Dininin mukaddes mekanı ve Müslümanların Kıblesi Kabe-i Muazzamaya yönelik bu çirkin saldırıyı esefle kınıyoruz."

YÖK: PROVAKATİF BİR EYLEM GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) da Boğaziçi Üniversitesi'nin önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesiyle ilgili olarak yazılı bir açıklama yayımladı. YÖK'ten yapılan açıklamada, "Bilindiği üzere dün Boğaziçi Üniversitesinde Ka'be-i Muazzama'nın hak ettiği saygı ve tazime ters düşen provakatif bir eylem gerçekleşmiştir. Türk milletinin müşterek hassasiyetlerinden birisi de dini şiarlara ve sembollere hürmet göstermektir. Bu necib milletin kendisini diğer milletlerden ayırt eden hususiyetlerden birisi olan 'edeb ve hürmet' konusundaki azami titizliğini hayasızca ihlal eden bu eylemin, pervasızlığın ve saygısızlığın sahipleri için ömür boyu bir utanç vesilesi olacağı açıktır" ifadeleri kullanıldı.

"EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRENLER, ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİNİ TEMSİL ETMİYOR"

Üniversitelerin, sadece bilimsel faaliyetlerin yapıldığı yerler olmayıp aynı zamanda kendi milletinin kültür ve değerlerine sahip çıkacak nesiller, ahlaklı ve dürüst vatandaşlar yetiştiren kurumlar olduğu hatırlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bu gibi çirkin davranışların, ne bu davranışı gösterenlerin ne de mensubu oldukları üniversitenin saygınlığını artırmayacağı, savundukları fikirlere fayda getirmeyeceği ortadadır. Dolayısıyla öğrencileri de dahil tüm akademi camiasının; toplumun müşterek hassasiyet noktaları, değerleri ve kutsallarına karşı her zaman dikkatli, nezaketli ve saygılı bir üslubu benimsemesinin kendisini ayakta tutan bu topluma karşı bir vazifesi olduğunu ve bu eylemi gerçekleştirenlerin üniversite gençliğini temsil etmediğini hatırlatmak isteriz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

LGBT PKK Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (27)

Urfali:

Demek ki neymis Bozuksa maya ne ar kalir ne haya, demek ki neymis kuran ilmi almadan diger ilimler pek biseye yaramayabiliyor

35
8
yanıtYanıtla
SİVASLI:

ağzına yüreğine sağlık. ilim bilmektir ilim kendin bilektur sen kendin bilmez isen ya nice okumaktır.

yanıt0
yanıt0
TRKY:

Ta Ha suresi 114. ayeti, bahşedilen aklınla bir oku bakalım. Yüce Allah, Kur''an ın hiçbir ayetinde Kur''an ilminden bahsetmemiş. Keza Peygamberimiz de aynı vurguyla ''İlim Çin''de dahi olsa gidip onu öğrenin'' demiş. Ama sizin gibi, bahşedilen beyin kapasitesini kör tutup tembellik edenler, Allah''ın yarattığı dünya ve evrendeki gerçek ilimi öğrenip Kur''an ı anlayabilmek yerine, erinip Kur''an ilmi ve müspet ilim gibi mantık dışı ayrıma yönelmek daha işinize gelmiş.

yanıt0
yanıt2
misafir:

demek ki neymiş boğaziçinde mesele rektör değilmiş. mesele her zaman olduğu gibi islam hakaret, ülkeyi bölme, dine saldırmakmış.

27
12
yanıtYanıtla
Osman Temür:

Görünen o ki üniversiteler halen Türkiye’ye ilim insanı yetiştirmekten daha çok Türkiye’yi yıkmak isteyen anarşitzt yetiştiren haline geldi şimdi anlaşılıyor İstanbul üniversitesindeki olaylar nedeni

30
8
yanıtYanıtla
Bir vatandaş:

Aynen benim belirtmek istediğim de tam bu.

yanıt9
yanıt3
istanbul:

Yüksek bir puanla boğaziçini kazanan birisinin evinde çıkan illegal dökümanlar HİÇ İNANDIRICI DEĞİL.

8
28
yanıtYanıtla
cvp:

karakter ve kişilik meselesidir bu puanlama değil

yanıt6
yanıt2
gel:

ozaman sen hiç boğaziçine gelmedin

yanıt9
yanıt5
İSTANBUL:

Sen hiç çinçine geldin mi ?Anca benden böyle bir cevap beklersin keko

yanıt1
yanıt0
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title