Haberler

Boğaçayı'na Bilimsel Bakış

Türkiye'nin en büyük projelerinden biri olan Boğaçayı Projesi, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, bilim adamları, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve proje üzerinde çalışma yapan uzmanların katıldığı toplantıda masaya yatırıldı. Projenin bilimsel olarak her yönü ile ele alındığı toplantı sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'nın geleceğine damga vuracak projeye görüş ve önerileri ile katkı koyan katılımcılara teşekkür etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin projesi Boğaçayı, düzenlenen toplantıda her yönüyle tartışıldı. Boğaçayı Taşkın Önleme ve 1. Etap Üst Yapı Avan Projeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, akademisyenler, proje üzerinde çalışan uzmanlar ve belediye bürokratları ile Başkan Menderes Türel'in katıldığı toplantıda masaya yatırıldı. Toplantıya, İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Cem Oğuz ve yönetim kurulu üyeleri, Makina Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, Mimarlar Odası Antalya Şubesi Başkanı Özge Köksal, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Feridun Uyar, Antepe Genel Müdürü Bahadır Yantaç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, Asat Genel Müdürü Faruk Karaçay, proje ekibinden Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya, Doç. Dr. Ahmet Doğan, Hüseyin Karışan, Özgüray Aydın, Atakan Yüce ve İnşaat Mühendisleri Odası Bilim Kurulu'ndan Prof. Dr. Ayşen Ergin, Prof. Dr. Ahmet C. Yalçıner, Prof. Dr. Işıkhan Güler, Prof. Dr. Yalçın Yüksel, Doç. Dr. Nihat Dipova, Yrd. Doç. Dr. Rıfat Tür katıldı.

BİLİM ADAMLARI MASAYA YATIRDI

Meslek odaları ve akademisyenler, Boğaçayı ile ilgili yaptıkları çalışmaları, görüş ve önerilerini aktardı. İnşaat Mühendisleri Odası Bilim Kurulu'nda yer alan akademisyenler Boğaçayı ile ilgili yaptıkları çalışmaları, görüş ve önerilerini proje ekibi ile paylaştı. Proje ekibinde yer alan bilim adamları ve İnşaat Mühendisleri Odası Bilim Kurulu'nda yer alan bilim adamları, karşılıklı fikir alış verişinde bulundukları toplantıda, projenin taşkın önlemeden, yer altı suyu tuzlanma riskine, yapılacak olan üst yapıların durumundan şehre yapacağa katkıya kadar tüm yönlerini konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, projeyi baştan reddetmek yerine bilim adamlarına inceleterek bir çalışma yapan İnşaat Mühendisleri Odası'na teşekkür etti. Türel "Biz hiçbir zaman bir işin en doğrusunu biz biliriz mantığı ile hareket etmedik. Yapıcı, tamamlayıcı eleştirilere her zaman açık olduğumuzu hep söyledik. İnşaat Mühendisleri Odamız, bilim adamlarına Boğaçayı Projesi'ni inceletmiş. Yaptıkları incelemenin sonucunu da bizimle paylaştılar. Bu bizi çok mutlu etti. Gerek proje ekibinde yer alan gerekse İnşaat Mühendisleri Odamız ile birlikte çalışma yaparak toplantıya katılan hocalarımız fikir alış verişinde bulundu. İnşaat Mühendisleri Oda Başkanı Sayın Cem Oğuz'a ve proje üzerinde yaptıkları çalışmaları toplantıya katılarak aktaran, fikirleri ile projeye katkı koyan çok değerli hocalarımıza teşekkür ederim" dedi.

BİLİM ADAMLARI PROJEYİ ANLATTI

Proje ekibi, katılımcılara bu zamana kadar yapılan çalışmaları anlattı. Proje ekibi afet modelleme yazılımları kullanılarak; taşkından korunma, yer altı suyunda tuzluluk meydana gelmesi ve sedimantasyon senaryolarına ilişkin modellemelerin yapıldığını anlattı. Toplantıda ayrıca birinci etap çalışmalarda proje kapsamında yapılması öngörülen üst yapıların etkilenebileceği tüm sorunlar ve bunların mühendislik çözümleri görüşüldü. Toplantıda, Boğaçayı Nehri'nin beslenme havzası sınırları içerisinde kalan 927 kilometrekarelik alanın tamamı ele alınarak havza bütünü içerisindeki her türlü afet ve altyapı riskine çözüm önerileri getirildi.

ANTALYA İLE BİRLİKTE PLANLIYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, toplantıya katılan sivil toplum kuruluşlarına ve akademisyenlere projeye katkı koydukları için teşekkür etti. Yapılan toplantının kendileri için çok önemli olduğunu, ben yaptım oldu mantığı ile hiçbir zaman hareket etmediklerini ifade eden Türel "Antalya'nın daha önce hayal bile edemediği bu kadar büyük bir projeyi, Antalya'daki tüm kanaat önderleri ile birlikte planlıyoruz. Her görüş, her eleştiri bizim için çok önemli. Antalya'yı geleceğe taşıyacak Boğaçayı Projesi'ne katkı koyan herkese teşekkür ediyorum" dedi. Başkan Türel, "Bu projeyi el birliği ile oluşturup, en kısa sürede kazmayı vuracağız. Proje sadece bölgenin değil kentin değerine değer katacak" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Menderes Türel Cem Oğuz Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title