Haberler

Angelina Jolie, Türkiye Sınırındaki Mülteci Kampını Ziyaret Etti

Güncelleme:

BM İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie, Musul'da Türkiye sınırına mesafesi 67 kilometre olan 33 bin Suriyeli'nin bulunduğu kampı ziyaret etti.

Oscar ödüllü oyuncu ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie, Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın saldırıları nedeniyle enkaza dönen Musul kentini ziyaret etti.

ENKAZA DÖNEN KENTİ DOLAŞTI

ABD'li dünyaca ünlü oyuncu Jolie, şiddetli çatışmalara sahne olan kentin batı kesimindeki Eski Musul bölgesinde enkaz yığınları arasında dolaştı. Bazı bölge sakinleri ile sohbet eden Jolie, halkın ihtiyaçları ve yeniden imar çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Angelina Jolie, Türkiye Sınırında'ki Mülteci Kampını Ziyaret Etti

"ÇALIŞTIĞIM SENELER İÇİNDE GÖRDÜĞÜM EN BÜYÜK YIKIM"

Öte yandan BMMYK'dan yapılan yazılı açıklamaya göre Jolie, "Bu, BMMYK ile çalıştığım seneler içinde gördüğüm en büyük yıkım." ifadesini kullandı. Jolie, insanların her şeylerini kaybettiğini, evlerinin yıkıldığını, yoksul olduklarını, ellerinde çocukları için ilaç olmadığını ve çoğunun su dahi bulamadığını ifade etti.

Angelina Jolie, Türkiye Sınırında'ki Mülteci Kampını Ziyaret Etti

'YENİDEN İMAR ETMEYE ÇALIŞIYORUZ'

Bölge insanının DEAŞ'ın işgali nedeniyle yaşadıkları tarifsiz şokun ardından şu an evlerini çok sınırlı yardımlarla yeniden imar etmeye çalıştıklarını aktaran Jolie, çoğunun yaşanan şoka ve acılara rağmen iyimser olduğunu, evlerinin enkazlarını kendi elleriyle kaldırdıklarını ve birbirlerine yardım ettiklerini ifade etti.

Angelina Jolie, Türkiye Sınırında'ki Mülteci Kampını Ziyaret Etti

BÖLGENİN İSTİKRARI İÇİN YARDIMA İHTİYAÇ VAR

Halkın yardıma ihtiyacı olduğunu vurgulayan BM İyi Niyet Elçisi Jolie, ayrıca kentin istikrarının tüm Irak'ın ve gelecekte bölgenin istikrarı için gerekli olduğuna dikkati çekti.

KAMERALARIN KARŞINA GEÇTİ

Ünlü oyuncunun Musul'dan sonraki durağı daha kuzeydeki Duhok kenti oldu. Kentin güneybatısında Suriyeli mültecilerin barındığı Domiz Kampı'na giden Jolie, burada kameraların karşısına geçti.

Angelina Jolie, Türkiye Sınırında'ki Mülteci Kampını Ziyaret Etti

HABUR SINIR KAPISINA 67 KİLOMETRE MESAFEDE

33 bin Suriyeliye ev sahipliği yapan kamp, Habur Sınır Kapısı'na 67 kilometre mesafede bulunuyor.

2001 YILINDAN BU YANA BM İLE ÇALIŞIYOR

Angelina Jolie, 2001 yılından bu yana BM ile birlikte çalışıyor. Daha önce Irak'a dört kez gelen oyuncunun bugüne kadar ziyaret ettiği ülkeler arasında Kamboçya ve Kenya da var.

DAEŞ'TEN KAÇAN SIĞINMACILARI ZİYARET ETMİŞTİ

BM İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie, Irak'ta daha önce de DEAŞ'ın saldırıları nedeniyle evlerinden göç etmek zorunda kalan sığınmacıları ziyaret etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Angelina Jolie Musul Irak Magazin Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (33)

Gercekci:

Ya bu kadın önce kendine bir baksın iskelet gibi sonra başkasına bakar

3
81
yanıtYanıtla
ali:

kedi ulaşamayaçağı çiğere mundar dermiş

yanıt41
yanıt1
ADANA:

şu kadın otursun oturduğu yerde nere gitse savaş çıkıyor

8
68
yanıtYanıtla
KAÇAR:

SANATIN GÜLÜ HER ZAMAN TAKTİRE LAYIK

61
1
yanıtYanıtla
drjohnfire:

illimunati ajanı. Ne barışı ne elçisi önce bu bölgelere abd nin füzeleri geliyor sonra ajanmları melek maskesi ile

19
38
yanıtYanıtla
Elif:

Krolar diyarı

1
54
yanıtYanıtla
Misafir:

Insan ol önce

yanıt3
yanıt1
KOBRA NECDET:

niye öyle diyon ananın babanın doğduğu yer işte

yanıt1
yanıt1
Galatasaraylı:

Bu kadından tam bir bela, ortalık karıştırıcı, müslüman katleticileri. Dünyadan amerşkayı çıkar dünya rahatlasın

12
23
yanıtYanıtla
Adana:

bu kadın geldi ise buraya savaş cıkacak yine. Bu kadının duygu sömürüsü ile savaş canlarını çaltırdan kadın. mahvoldu yine oraları, aslında bir nevi deccal da diyebilriz bu kadına

11
21
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title