Haberler

    Biz bahara hazırız, ya saçlarımız?

    Güncelleme:

    Soğuk geçen bir kışın ardından saçlarımıza kaybettiği nemi, sağlıklı görünümü kazandırmak için işin uzmanlarına danıştık.

    Soğuk geçen bir kışın ardından saçlarımıza kaybettiği nemi, sağlıklı görünümü kazandırmak için işin uzmanlarına danıştık. Saçlarımız kışın soğuktan yıpranmış olsa da bahara girerken azalan nemini geri kazandırıp daha ışıltılı ve sağlıklı bir görünüme kavuşturmak için evde kendimiz bakım kürleri uygulayabiliriz. Güzellik uzmanı Suna Dumankaya'dan evde kolaylıkla hazırlayabileceğimiz maske tarifleri aldık. Kuaför Ahmet Çoban'dan ilkbahar-yaz sezonunun yeni saç trendlerini dinledik.

    ÖNERİLERE UYUN, SAÇLARINIZDAN OLMAYIN

    Dermatolog Dr. Ahmet Günay

    Mevsim değişiklikleriyle birlikte tıpkı cildimiz gibi saçlarımız da yıpranıyor, bakıma ve korunmaya ihtiyaç duyuyor. Rüzgar, saçı sımsıkı tutan şapkalar ve bunun gibi pek çok etken saçlarda kurumaya, yıpranmaya ve dökülmeye sebep oluyor.

    Saçları sık yıkamak derinizin yağ dengesini bozar ve saçlar daha fazla yağlanır. Saçınızı her gün yıkamayın. 2-3 günde bir ph 5.5 değerinde bir şampuanla yıkamak yeterli.

    Jöle kullanmayın. Kullanırsanız da aynı gün saçınızı yıkayın.

    Saçlarınızı nazikçe tarayın ve fırçalayın. Saçlara sert davranmak saç kaybını arttırır.

    Saçlarınızı daima az şampuan kullanarak yıkayın, daha çok şampuan kullanıldığında saçlarınız daha temiz olmaz.

    Sabunla yıkamayın, nem kaybına neden olur.

    Saç köklerinin güçlenmesi için sağlıklı ve dengeli beslenmeye dikkat edin. Bol su, sebze, meyve, süt ürünleri ve yeterince protein tüketin.

    Saçınızı yıkadıktan sonra bakım yapın.

    Saçlarınızın havayla temasını kesmeyin.

    Sigara ve stres saç dökülmesini tetikleyen başlıca faktörler arasında...

    Saçlarınızı yıkadıktan sonra pamuklu havlularla kurulayın, saç kurutma makinesi kullanmayın.

    ARTIK SERT DEĞİŞİMLER TALEP EDİLMİYOR

    Ahmet Çoban, kuaför

    Bahar zamanı tüm canlılar için yenilenmeyi müjdeler, bu nedenle geçiş döneminde saç dökülmesinde artışlar yaşanabilir. Saçlarımızın mevsim geçişlerinde daha fazla bakıma ihtiyacı oluyor. Kışın biraz geri plana düşüyor saçlar. Cansızlaşıp matlaşıyor, yıpranıp kırılıyor. Nasıl ki yüzümüze her gün bakım yapıyorsak, saçlarımızı da ihmal etmemeliyiz. Her banyo öncesi bir bakım rutinimiz olmalı.

    Kışın saçlarımız daha çok kapalı kalıyor. Bu da havasız kalmasına, yağlanmasına ve köklerinin tıkanmasına; dolayısıyla saç dökülmesine neden olabiliyor. Akşamları bakım yaparak kış boyunca önlem alabilirsiniz. Saçın yağlanma sorunu varsa kök kısımlara aloe vera, çay ağacı yağı gibi dengeleyici özler kullanabilirsiniz. Derideki kuruluk için Hindistan cevizi, avokado ve ayçiçeğiyağı iyi gelir. Saç köklerini güçlendirme konusunda tiare, argan, jojoba ve karite yağları iyi sonuç verir. Saç derisinde kaşıntıları gidermek içinse lavanta, papatya gibi yağları tercih edebiliriz. Tabii bu yağların organik ve soğuk sıkım olması önemli.

    Bahar-yaz döneminde adettendir, saç renginde değişim planlanır. Eğer renk değişiminin daha başarılı olmasını istiyorsanız, uygulamadan bir süre önce düzenli saç bakımına başlayabilirsiniz. Saç ne kadar sağlıklı olursa, kimyasal işlemlerden yıpranma riski o kadar azalır ve çok daha iyi renkler, kalıcı sonuçlar ortaya çıkar.

    Kuaföre gidiş azalacak

    Bize gelenlerin istekleri de değişti. Artık siyahtan sarıya geçmek gibi sert değişimler talep edilmiyor mesela. Kendi tonlarına yakın uygulamalar tercih ediyor insanlar. O nedenle ben artık yeni sezonda 'açık' veya 'koyu' tonlar moda olacak gibi açıklamaları demode buluyorum. Daha az tekrar, dolayısıyla daha az kuaför ziyareti gerektiren ve kişinin kendi tonlarından yola çıkarak kişiselleştirilmiş uygulamalar trend olacak.

    ERKEKLER İÇİN TAVSİYELER

    Şükrü Dudu, berber

    Mevsim geçişlerinde, özellikle bahar döneminde saç dökülmesi problemiyle karşılaşıyoruz. Bunun için saç köklerini güçlendiren ve saçı canlandıran, dökülme önleyici serumlardan destek alabilirsiniz. Kışın, soğuk havanın etkisiyle saç yapısında oluşan kuruluktan dolayı saçlar matlaşır ve uçlarda kırılmalar yaşanır. Saçınıza nem yüklemesi yaparak saçlarınızın parlak, esnek ve canlı kalmasını sağlayabilirsiniz.

    EVDE KENDİNİZ YAPIN

    Güzellik uzmanı Suna Dumankaya'dan iki farklı bakım kürü

    Dökülmeyi önleyici ve besleyici

    NE LAZIM?

    1 kahve fincanı pirinç

    1 kahve fincanı maydanoz suyu

    3 çorba kaşığı çörekotu yağı

    2 çorba kaşığı bal

    NASIL YAPARIM?

    Pirinci haşlayıp blendır'dan geçirin. İçine maydanoz suyu ve yağları ekleyin. Boya gibi sürüp streç filmle sararak 4-5 saat bekletin.

    Saç derisindeki kepek ve egzama için

    NE LAZIM?

    1 dal aloe vera

    1 kahve fincanı kantaron yağı

    1 çorba kaşığı elma sirkesi

    1 çay kaşığı tuz

    NASIL YAPARIM?

    Malzemeleri blendır'dan geçirin. Saç derisine uygulayıp masaj yapın. Streç filme sarıp 4 saat bekletin. Sonra saçınızı yıkayın.

    Kaynak: Hürriyet / Magazin

    Suna Dumankaya Ahmet Çoban Kuaför Haberler

    Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

    Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

    Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

    Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

    Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

    Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

    Bakmadan Geçme

    Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm!
    Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

    Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title