Haberler

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: "Zeytinlik Alanları İçin AK Parti'ye Teşekkür Edilmeli"

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: "Zeytinlik alanları için AK Parti'ye teşekkür edilmeli"

DÜZCE - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce'nin Gümüşova İlçesi'nde Belediye tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Bakan Özlü, zeytinlik alanları ile ilgili olarak açıklama yaptı. Özlü açıklamasında, AK Parti hükümetine teşekkür edilmesi gerektiğini söyledi. Özlü ayrıca, Katar'a karşı yapılan ambargonun Müslüman ülkelerin sınavdan geçtiğini ifade ederek bu durumun en kısa sürede çözüme ulaşacağını dile getirdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce'nin Gümüşova İlçesinde Belediye tarafından verilen iftar yemeğine katıldı. Gümüşova kapalı pazaryerinde düzenlenen iftara Bakan Özlü ile birlikte Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap, partililer ile Gümüşovalı vatandaşlar katıldı. Bakan Özlü, iftar sonrasında yaptığı konuşmada zeytinlik alanlar ile ilgili olarak son dönemde kendilerine muhalefet edenlere seslenerek "Referandum sonrasında büyük emeklerle hazırladığımız ve ülkemizin geleceğini yakından ilgilendiren üretim reform paketini meclis komisyonlarına sunup geçmesini sağladık. Son olarak meclis genel kurulunda görüşmeye başladık. Ancak muhalefet partilerinin bazı milletvekilleri ve manipüle ettikleri çeşitli medya organları tasarıyı öylesine sabote ettiler ki sanki bizler zeytinlik karşıtı bir kanun çıkaracakmışız gibi bir hava oluştu. Bugün bir gazetenin manşetinde gördüm. Zeytinlik Gelinleri diye manşet atmışlar. Nedir zeytinlik gelinleri? neyi ima ediyorsunuz? Bizim dönemimizde tam 72 milyon zeytin ağacı dikilmiştir. Yaklaşık 100 milyon zeytin ağacı sayısını 172 milyona çıkardık. Teşekkür edilmesi gereken bir siyasi kadroyuz. Teşekkür edilmesi gereken siyasi kadroya sanki zeytinlikleri yok edecekmiş gibi davranmak gerçekten iyi niyetle bağdaşır bir durum değil. Zeytinlik Gelinleri gibi başka imalar bizi üzüyor. Bunlar iyi niyetli manşetler değil. Teşekkür edilmesi gereken bir siyasi kadro var ve bu kadroya karşı bir takım imalarda bulunmak bir takım merkezlere mesajlar göndermek, atıflar yapmak, onları uyandırma yönünde gayretler sarf etmek yakışmıyor. Gerçekten enteresan bir ülkede yaşıyoruz. Bugüne kadar Türkiye'de ki zeytinlik sahalarının verimliliklerinin arttırılması, sahalarının geliştirilmesi yönünde bu çevrelerden bana öneri gelmedi. Bir Allah'ın kulu desin ki Türkiye'de ki zeytinlik sahaları şu şekilde geliştirilir ya da verimi bu şekilde artar. Bunlar aman durun, sakın dokunmayın, hiçbir şey yapmayın diyorlar. Bunlar Türkiye'yi tutmak isteyen, Türkiye'nin hamle yapmasını istemeyen çevreler. Maalesef insanların temiz duygularını kullanmak için gayret sarf ediyorlar. Hiç biri iyi niyetli değil. Bunları içinizi karartmak için söylemiyorum. Ne olup bittiğinin farkına varmanız gerekiyor. Bende Düzce'nin bakanı olarak durumu sizlerle paylaşıyorum. Bu bir şikayet değil. Sizlerden yani aklıselimden aldığımız yetki ile bizler bu sorunları çok kısa zamanda çözeceğiz. Mecliste komisyon var. Bu konuyu komisyonda tartışacağız. Meclis ve genel kurul var. Meclise milli irade diyoruz. Bu konuda bir karar verecek. Dolayısı ile göstereceğimiz irade konusunda kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

"Katar ambargosu ile Müslümanları sınıyorlar"

Bakan Özlü, Katar'da yaşanan sıkıntılara da değinerek "Son 6 yıldır Ortadoğu'da yani yakın ve uzak İslam coğrafyasında yaşanan gelişmeler esasen bir büyük şuura sahip olmamız gerektiğini ortaya koyuyor. 2010 sonlarında başlayıp 2011 yıllarında aramızda 911 kilometre sınır bulunan Suriye'ye erişen Arap devrimleri hareketi başarıya ulaşmak yerine milyonlarca ölüm ve gözyaşına sebep olmuştur. İlk başlarda bu özgürlük hareketlerini destekleyen ve Türkiye ile iş birliği yapmak isteyen batılı ülkeler ve ABD, Türkiye'nin bu süreçten güçlü bir şekilde çıkacağını gördüklerinde ise tüm ilkelerini çiğneyerek mezhepçi, Esad ve IŞID'li katillerce öldürülmelerine göz yummuşlardır. Ülkemizin güçlenmesinden rahatsız olan söz konusu merkezler 2013 gezi olayları ile birlikte başlayan AK Parti hükümetini yıkma çabalarına açıktan destek verdikleri gibi 17-25 Aralık sürecine ve birçok insanımızın şahadetine mal olan 15 Temmuz kalkışmasına tüm demokratik değerleri ayaklar altına almak pahasına en ufak bir ses çıkarmamışlardır. Biliyorsunuz Katar'da bir takım gelişmeler oluyor. Katar bizim için herhangi bir devlet değildir. Ülkemizin ve milletimizin haklı davalarında her zaman yanımızda olmuş Arap körfezi ülkeleri arasında bağlarımızın en güçlü olduğu ülkedir. Şu an katar devlet başkanı olan büyük babası ölmeden önce oğluna topraklarında bulunan Osmanlı Askerlerinin çıkarılmamasını vasiyet etmiştir. Rusya ile uçak krizi yaşadığımızda size en ucuz doğalgazı biz göndeririz diyen, 15 Temmuz gecesi Hükümetimize ilk desteği veren bir ülkedir Katar. Bundan 15 gün önce Suudi Arabistan başta olmak üzere bazı körfez ülkeleri inanılmaz bir şekilde tıpkı Amerika'nın elleri ile Katarı teröre destek veren ülke şeklinde tanımlayarak yaptırım kararı aldılar. Mübarek Ramazan ayında hangi Müslüman ülke ambargolardan Müslüman halkın etkileneceğini bile bile böyle bir yönteme başvurabilir. Aramızda ki kadim kardeşlik ilişkilerinden rahatsız olan kişiler dindaş Suudi ve diğer ülkelerin damarlarına basarak Müslüman ülkeleri sınamak istemektedirler. İnşallah bu krizi en rasyonel bir şekilde çözeceğiz. Müttefiklerimizle birlikte yolumuza devam edeceğiz. Emperyalist güçler geçtiğimiz yıllarda ki gibi oturduğu yerde oturan bir Türkiye istemektedirler. Etliye sütlüye dokunmayan bir ülke olmamızı istiyorlar. Bunun yeni Türkiye için kabul edilebilir olduğunu söylememe gerek yok. Bir eski Türkiye vardı, Ak partiden sonra yeni Türkiye var. Yeni Türkiye bu tür ülkelerin beklentilerini karşılamayacak" şeklinde konuştu.

Bakan Özlü, Gümüşova'da iftarın ardından Düzce'den ayrılarak, Ankara'ya hareket etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Faruk Özlü Zeytinlik Ak Parti Düzce Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title