Haberler

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Açıklaması

Kocaeli'de çeşitli incelemelerde bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, HDP'li Ali Haydar Konca'nın sözleri hakkında, "Siyasette tehdit dilinin kullanılması hiçbir zaman o dili kullanana fayda vermemiştir. Bizim milletimiz tehdide boyun eğmez" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli'nin Kartepe ilçesine bağlı Eşme bölgesinde incelemelerde bulundu. İnceleme gezisinde Bakan Işık'a, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez de eşlik etti. Eşme bölgesinde yaptıkları incelemenin ardından Bakan Işık ve beraberindekiler Cengiz Topel Havalimanı'na geçti.

Burada yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Cengiz Topel Kocaeli'nin önemli projelerinden bir tanesi. Havayolu ulaşımı artık zenginlerin ulaşım yolu olmaktan çıkıp halkın ulaşım yolu oldu. Türkiye'de havayolu ulaşımında rakamlar çok hızlı şekilde artıyor. Şu anda Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanları ihtiyaca cevap veremez durumdalar. Tabi Cengiz Topel Havalimanı ilk açıldığında arka tarafta bir tepe vardı ve o tepeden dolayı ILS Cihazının yerleştirilmesi mümkün olmuyordu. ILS Cihazı olmayınca da uçuşların yaklaşık yüzde 10'u hava muhalefeti nedeniyle iptal edilmek durumunda kalıyordu. Şimdi o problem komple çözüldü. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi birlikte bir çalışma yaparak burada yaklaşık 1 milyon metreküp bir hafriyat ile bu tepeyi ve askeri alanda bulunan bir küçük tepeyi ortadan kaldırdılar. Yerine ILS Cihazı yerleştirdiler ve şu anda uçuşlarımız çok daha güvenli hale geldi. Bundan sonra inşallah, özellikle taksi yolunun da yerini değiştireceğiz. Bir 5 milyon TL maliyet de oradan gelecek. Yani önümüzdeki 1 yıl içerisinde 10 milyon TL'nin üzerinde yatırım yaptığımız bir havalimanı olacak. Bu havalimanının daha etkin kullanılması konusunda da Türk Hava Yolları, Atlas Jet ve Devlet Hava Meydanları yoğun bir çalışma yürütüyor. Burada hedefimiz 2016 yılında iki güzegaha daha uçmak. Bunlardan bir tanesini Antalya diğerini de Erzurum olarak hedefliyoruz. Bundan sonraki hedefimiz de inşallah burayı Türkiye'nin önemli havalimanlarından biri haline getirmek. Bu noktada özellikle bütün gayretimizi ortaya koyuyoruz" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakerecilik görevinden istifa eden HDP'li Ali Haydar Konca'nın yaptığı 'HDP baraj altında kalırsa ülke bölünür' açıklamasını da değerlendiren Bakan Işık, "Siyasette tehdit dilinin kullanılması hiçbir zaman o dili kullanana fayda vermemiştir. Bizim milletimiz tehdide boyun eğmez. Tehdit dilini kullananlara da prim vermez. O açıdan Türkiye'de bir demokratik olgunluk var. Türkiye'de herkes demokratik çerçeve içerisinde bir siyasi mücadelesini verir. Bu siyasi mücadelenin demokratik kurallar, demokratik teammüller ve demokratik geleneklere uygun olması esastır. Hiç kimseyi tehdit ederek siyaset yapamazsınız. Siyaset çöplüğü zaten bu şekilde siyaset yapmak isteyenlerle yeteri kadar dolu" ifadelerini kullandı.

Seçimde alınacak güvenlik önlemlerini de değerlendiren Bakan Işık, "Dün Bakanlar Kurulu'nda İçişleri Bakanımız bir sunum yaptı. 1 Kasım seçimlerinin tam bir güven içerisinde, huzur içerisinde yapılması için devletin tüm kurumları kendi üzerine düşen görevi yapmanın gayreti içerisinde. Burada inanıyoruz ki halkımız da gereken hassasiyeti gösterecektir. 1 Kasım seçimleri inşallah tam bir huzur ve güven ortamı içerisinde yapılacaktır. Bundan dolayı bir endişe taşımıyoruz" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin seçimlerde alacağı oy oranı hakkında da fikrini belirten Bakan Işık, "AK Parti Kocaeli'de yedinci milletvekilini alırsa, Türkiye'de de iktidar olur. Bu yüzden biz AK Parti'nin yedinci milletvekilini almasını Türkiye'de tek başına iktidar olmak için çok önemli görüyoruz. Kocaeli teşkilatları olarak da bu hedefi gerçekleştirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bununla ilgili yoğun bir çalışma yapacağız. Bu noktada listemiz Genel Merkezimiz tarafından küçük bir revizyona tabi tutuldu. Ben hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Bakan Işık daha sonra programına devam etmek üzere Cengiz Topel Havalimanı'ndan ayrıldı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cengiz Topel Havalimanı Ali Haydar Konca Fikri Işık Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title