Haberler

"Lige Galibiyetle Başlamak İstiyoruz"

Güncelleme:

EMRAH OKTAY - Beşiktaş İntegral Forex Basketbol Takımı'nın genç oyuncusu Osman Gökhan Şirin, Torku Konya Selçuk Üniversitesi ile 13 Ekim Pazar günü İstanbul'da oynayacakları Beko Basketbol Ligi'nde 2013-2014 sezonu ilk hafta maçını kazanarak, lige galibiyetle başlamak istediklerini söyledi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Osman Gökhan Şirin, sezon öncesi iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Takımda herkes çok istekli. Genç bir takım olmamıza rağmen kısa zamanda kaynaştık. Onun için bu sezondan çok umutluyum. Her top için mücadele veren bir takım olgusu oluşturmak için çalışıyoruz. Bu da yavaş yavaş oturmuş durumda. Bazı şeyleri erken yapmaya başlamamız sevindirici. Bu hafta sonu da Torku Konya Selçuk Üniversitesi karşısında en iyi şekilde mücadele ederek, lige galibiyetle başlamak istiyoruz."

Ligde çok kuvvetli takımlarla zorlu karşılaşmalar oynayacaklarını kaydeden Şirin, şu ifadeleri kullandı:

"Lig bu sene de çok kuvvetli. Çok zor maçlar oynayacağız. Yaklaşık 8-9 takım çok iyi durumda. Eski takımım Anadolu Efes, bütçesini düşürse de sonuçta Anadolu Efes. Bu küçümsenecek bir şey değil. Hem içeride hem de dışarıda çok zor karşılaşmalar oynayacağız. Herkesin birbirini yenebileceği bir lig bizi bekliyor. İzleyenler için güzel olacaktır diye düşünüyorum."

"Hedeflerimizi gerçekleştirebilecek güçteyiz"

Siyah-beyazlı oyuncu, takım olarak hedeflerini gerçekleştirebilecek kaliteye sahip olduklarını kaydederek, şöyle konuştu:

"Bir hazırlık döneninden çıkıp Türkiye Kupası'na gittik. Tam hazır değildik ama arkadaşlığımızla bazı şeyleri yapabildik. Daha da iyi olacağız. Türkiye Kupası'nda son 8 takım arasına kaldık. Ligde de ilk 4 ekip içinde yer almak istiyoruz. ULEB Avrupa Kupası'nda da öncelikli hedefimiz ilk turu geçebilmek. Hedeflerimizi gerçekleştirebilecek güçteyiz ve bunun için gerekli kaliteyle taraftar desteğine sahibiz."

Beşiktaş'ta kendisini geliştirmek istediğini anlatan genç forvet, "Bu seneyi iyi geçirip, yapabilirsem bir iki seviye yukarı çıkmak istiyorum. Tabii ki uzun vadeli hedefim NBA'e gitmek ama öncelikle bu seneye konsantre olmuş durumdayım. Benim için çok önemli bir sezon. Onun için elimden geleni yapmaya çalışacağım. Bu şansın farkındayım. Onun için bu şansı en iyi şekilde değerlendirmeye gayret edeceğim" şeklinde görüş belirtti.

"Obradovic'in Türkiye'ye gelmesi çok büyük bir olay"

Fenerbahçe Ülker'in başına geçen Sırp başantrenör Zeljko Obradovic'in Türk basketboluna katkı vereceğine inandığını aktaran siyah-beyazlı basketbolcu, kendi takımında ise Ahmet Kandemir ile çalıştığı için şanslı olduğunu dile getirdi.

Osman Gökhan Şirin, bu sezon şansını en iyi şekilde kullanmak istediğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Zeljko Obradovic'in Türkiye'ye gelmesi çok büyük bir olay. Türk basketboluna ve Fenerbahçe'ye katkıları olacaktır. Ahmet hoca da bugüne kadar gençlere verdiği önem, getirdiği yabancılarla Türk basketboluna katkı vermiş ve oyuncuların performansını hep yukarı çekmiş birisi. O yüzden bu sene burada olduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Bu şansı da en iyi şekilde kullanmak istiyorum."

"Genç oyunculara biraz güven vermek lazım"

Türk basketbolunda A takımlarda iyi işler çıkartabilecek genç oyuncuların bulunduğunun altını çizen 23 yaşındaki basketbolcu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bence genç oyunculara biraz güven vermek lazım. Genç oyuncuların altyapıda yaptıklarıyla A Milli Takım bir olmuyor ama onlara güven verilmeli. Ülkemizde bana göre A takımlarda iyi işler yapacak gençlerimiz var. Sadece onlara köstek olmayıp, arkasından itmek gerek. Onlara görev verildiği takdirde kendileri bu şansı iyi değerlendirecektir." - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Konya Selçuk Üniversitesi Gökhan Şirin İstanbul Beşiktaş Spor Haberler

Bakmadan Geçme

16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title