Haberler

Bergama'nın İlgili Babaları Dernek Kuruyor

Bergama'nın İlgili Babaları Dernek Kuruyor

İZMİR - İzmir'in Bergama ilçesinde Anne Çocuk Eğitim Vakfının Baba Destek Programına 14 hafta boyunca katılan babalar Bergama İlgili Babalar Derneğini kurdu.

Psikolojik Danışman Mehmet Osman Çetiner'in rehberliğinde "Dinleme ve Anlatma", "Çocuğun Bedensel/Zihinsel/Sosyal Gelişiminin Desteklenmesi", "Çocukla Zaman Geçirmek ve Oyun", "Okul, Arkadaşlar ve Baba" gibi bir çok önemli konuyu uygulamalı olarak ele alan babalar, bu eğitim ile yetinilmemesi gerektiğine inanarak Bergama İlgili Babalar Derneğini kurdu.

Dernek Kurucuları amaçlarını, ilgili babalık rolünün yaygınlaşması, çocuk ihmal ve istismarının önlenmesi, Baba Destek Programına katılan baba sayısının artırılması, babalardan oluşan ekonomik, sosyal ve psikolojik bir dayanışma grubunun oluşturulması olarak tanımlıyor. 18 kurucu üyeden oluşan derneğe üye olabilmek için öncelikle Baba Destek Programını tamamlamış ya da kayıt yaptırmış olmak gerekiyor. Bergama İlgili Babalar Derneği kuruluşu Milli Eğitim Bakanlığı Aile Eğitim Programı ve AÇEV Baba Destek Programına katılan anne ve babaların sertifikalarını çocuklarının ellerinden aldığı anlamlı bir etkinlikte kamuoyu ile paylaşıldı. Bergama Belediyesi Haluk Elbe Salonunda gerçekleşen törende anne ve babaların heyecanı gözlerinden okundu. Eğitimleri yürüten Psikolojik Danışman Mehmet Osman Çetiner, törende yaptığı açılış konuşmasında çocuklar ile nitelikli ilişki kurmak ve onların gelişimini destekleyecek fırsatları artırmanın yanı sıra çocukların ihtiyaç ve haklarına duyarlı olmanın sağlıklı bir gelecek için önemli olduğunu vurguladı.

AÇEV Baba Destek Programına 14 hafta boyunca katılmış olan Bergamalı baba Gökhan Gönlügür 4.5 yaşında bir oğlu olduğunu belirterek, çocuk eğitmenin, iyi bir baba olmanın bilimsel yönlerini öğrenmek için bu eğitimi aldığını vurguladı. 3 yaşında bir kız babası olan Yahya Çelebi ise "AÇEV Baba Destek Programında kızıma iyi bir baba olmak için bu programa katıldım" diye konuştu.

AÇEV Baba Destek Programına eşi ile birlikte katılan Yasemin Çelebi, "Babamız ile birlikte kızım Nil için neler yapabiliriz, nasıl iyi bir nesil yetiştirebiliriz diye uğraşıyoruz. Eşim Baba Destek Programına ben ise Aile Eğitim kursuna katılıyorum. Kursa kızımı da getirme imkanım oluyor. Katkılarından dolayı AÇEV'e teşekkür ediyorum" dedi.

Bergama İlgili Babalar Derneği Kurucu Üyelerinden avukat Hakan Çakar, AÇEV Baba Destek Programına katılan anne ve babaların sertifika töreninde yaptığı konuşmada, "Biz Anne Çocuk Eğitim Vakfının Baba Destek Programına girdiğimizde daha iyi bir baba olmayı planlamadık açıkçası. Daha iyi bir baba olmak belki de bir ütopya. Yani ona ulaşabilir miyiz bilmiyoruz ama biz ilgili babalar olmayı düşündük. İlgili babalığın geliştirilmesi, çocuğun gelişimine destek sağlayabilmesi ve bu anlamda daha fazla sorumluluk sahibi olmayı, sevmesini bilen babalar olmak için bu yola baş koyduk" diye konuştu.

Törende kızının elinden sertifikasını alan Sibel Orman yaptığı açıklamada, "Kızım İrem Su 6 yaşında. Kızıma daha iyi bir anne olabilmek ve daha iyi bir gelecek verebilmek ve onunla çok daha iyi bir iletişim kurabilmek için Aile Eğitim kursuna katıldım" dedi.

Baba Destek Programına katılan İskender Demirel ise "Aldığım eğitimin sonucunda oğlum Çınar'ın sağlıklı gelişimi açısından sağlıklı yaklaşım ve iletişim kurma ve problemlerin çözümü anlamında çok iyi bir eğitim aldığımı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Osman Çetiner Danışman Bergama İzmir Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title