Haberler

Beraat Eden SAT'çılar, İş Dünyasına Komando Eğitimi Verecek

Güncelleme:

Emekli SAT subayları Ali Türkşen ve Levent Bektaş, maceraperest iş adamlarına okyanuslarda ve balta girmemiş ormanlarda hayatta kalma ve liderlik eğitimleri verecek.

Balyoz ve Poyrazköy davalarında 6 yıl yargılandıktan sonra beraat eden iki SAT (Sualtı Taarruz) subayı Ali Türkşen ve Levent Bektaş şimdilerde çok farklı bir işe yelken açtılar.

Dünyanın en zor askeri eğitimini alan SAT komandolarının en ünlü 2 ismi olan emekli Deniz Kurmay Albay Türkşen ve emekli Deniz Binbaşı Bektaş, kurdukları Atak Akademi ile iş dünyasında macera arayanlara zor şartlarla mücadele, hayatta kalma, takım ruhu, liderlik ve krizde karar verme gibi psikolojik eğitimler verecek.

Yelken ve denizcilik dersleri de verecek olan ikili, maceracılara okyanus geçirtip, balta girmemiş ormanlarda hayatta kalmayı öğretecek.

YILLARCA İÇERİDE YATTILAR

Balyoz ve Poyrazköy davaları sanıklarından Ali Türkşen ve Levent Bektaş, birbiri ardına verilen beraat kararlarının ardından artık denizlere yelken açıyor. Görevdeyken tutuklanarak Hasdal Askeri Ceza ve Tutukevi'nde 3.5 yıl yatan efsanevi SAT komutanı Türkşen ile Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu'nda 5 yıl kalan Bektaş; İstanbul Yelken Kulübü bünyesinde yetişkinler için başta sabit salma yelkenli, macera ve liderlik konu başlıklarında eğitimler verecek. 2 hafta önce kurdukları ATAK Akademi ile denizlere açılan iki komutan, SAT komandolarına verdikleri eğitimlerde kazandıkları başarılarla tanınıyor.

SAT'IN EN ÜNLÜLERİ

1982'de girdiği Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki kariyerinin büyük bölümünde SAT (Sualtı Taarruz) Komando subayı olarak görev yapan Türkşen; 1993'te Akdeniz'de 15 ton uyuşturucu yüklü Lucky-S gemisinin ele geçirilme ve 1996'da ülkemizi Yunanistan ile savaşın eşiğine getiren Kardak krizinde, kayalıklara Türk bayrağı diken timin komutanıydı. Kurmay albaylığa terfi ettiği yıllarda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın en gözde subayları arasına giren Türkşen, pek çok yabancı askerle çalışma fırsatı bulurken Yunanistan masasında da görev yapmıştı.

Türkşen, her türlü ekipmanla dalış, serbest paraşüt, atış, hayatı idame, arazide intikal gibi konularda uzmanlaşırken, 2. Dan siyah kuşak Aikido eğitmeni oldu. 1984'te girdiği Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinden 2007'de emekli olana kadar geçen kariyerinin neredeyse tamamını SAT Komando subayı olarak geçiren Levent Bektaş ise, zor koşullar altında karar verebilme ve personeli motive etme, süratli çözüm üretebilme, takım ruhunu oluşturma ve devam ettirme, arazide intikal, serbest paraşüt, dalış gibi konularda uzmanlaştı. Uzun yıllar genç SAT adaylarına eğitmenlik yapan Bektaş, pek çok ülkede görev yaparken Amerikan SEAL Deniz Komandoları'yla da çalıştı.

YELKEN, MACERA, LİDERLİK EĞİTİMİ

İki kader ve silah arkadaşı, kurdukları ATAK Akademi ile tecrübelerini şimdilerde eğitim alanında kullanacak. Yelken, macera ve liderlik konu başlıklarında kişilere ve kurumlara eğitim vermeyi planlayan Atak Akademi denizlere açılacak. Türkşen ve Bektaş'ın yelken eğitimi kadar zor şartlarla mücadele, doğada hayatta kalma, takım ruhu, birlikte başarma, liderlik, krizde karar verme, vazgeçmeme, çözüme odaklanma, karar verme ve motivasyon gibi konularda bilgilerini paylaşacak. Dünyanın pek çok askeri birliği ile zor koşullarda tatbikat yapan ikilinin doğayla barışık ve uyumlu projeler için hazırlandığı öğrenildi. Emekli kurmay albay Türkşen; "Önümüzdeki yıllarda çalışma alanımızı genişleteceğiz. Yelkenliyle okyanusu aşan bir takım kurabiliriz. Dağların zirvelerinde doğanın içinde kamp yapan ya da balta girmemiş ormanlarda kendilerine yol arayan gençleri eğitebiliriz. Mesleki tecrübelerimizi, başarma azmimizi, vazgeçmemeyi, zorluklarla mücadeleyi isteyen herkesle paylaşmak için heyecanlanıyoruz" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Levent Bektaş Ali Türkşen Poyrazköy Güncel Haberler

500

Yorumlar (33)

adem:

havadan sudan para kazanma maceraları peşindeler ülkelerine faydaları olmadı başkalarına ne fayda

15
28
yanıtYanıtla
masal hikaye:

bunlar orduevinden çıkmadıkı ne dersi

10
25
yanıtYanıtla
erk:

ABD yada diğer ülkeler olsaydı bu yiğitleri temizlik işlerinde kullanırlardı. . . Memlekette temizlenecek çok pislik var !

33
2
yanıtYanıtla
Pütürgeli Mobil-IOS:

Ne yiğidi yiğit olsalar gerillaya karşı savaşırlar evcilik oynamazlar oyuncaklarla !!

10
19
yanıtYanıtla
?:

sus la etekli gerillalar sizi hahahahah

yanıt5
yanıt0
erkan:

Bu insanlaramı hapis yatırıldılar. Çok kötü çok. Ben olsam bu kişileri orduya alır önemli yetki verirdim.

28
1
yanıtYanıtla
ah paralel:

askeriyede ne kadar klitkadro varsa kunpaslarla harcadılar şuan devleti devirmeye çalışıyolar

yanıt6
yanıt1
bencede:

hiç olmazsa izmarit toplatırdım. . . . . .

yanıt0
yanıt10
Cehalet Denizinde Yüzüyoruz:

AKP iktidarının ordumuza verdiği zararın bedelini kim ödeyecek?

21
2
yanıtYanıtla
Dr JivagoMobil-IOS:

Darbe 101 Yakalanmadan Nasıl darbe yapılır dersini de verirler eminim.

5
17
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title