Haberler

Belsan Zarar Mı Ediyor?

Güncelleme:

Şanlıurfa'da sürekli zarar ettiği söylemleriyle gündeme gelen Belsan A.Ş.'ye sermaye artırımı talep edildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi, Mayıs Ayı İkinci Birleşim Toplantısını gerçekleştirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Şanlıurfa İl Müdürlüğünde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantı Salonundaki birleşimde Emlak İstimlak Daire Başkanlığının, Belsan İmar İnşaat Gıda Sanayi A.Ş.'nin şirket sermayesinin 7 milyon TL'den 17 milyon TL'ye arttırılması, bu hususta şirket ortağı belediyelerin hisselerinde arttırılan sermaye kısmının nakden veya ayni gayrimenkul olması hususunda karar alınmasına, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi adına belirlenecek personelin belirlenmesi talebi mecliste görüşülen konulardan oldu.

Böyle bir talebin meclise geldiğini açıklayan ve oturuma başkanlık yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanı Ahmet Kaytan, belediyeye ait bir şirket olan Belsan gibi şirketlerin kâr amacı gütmediğini söyledi.

KILIÇ: İŞÇİLERİN SENDİKAL HAKLARI YENİ BİR YÜK GETİRDİ

Konuyla ilgili söz alan AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Nihat Kılıç, sermaye artırımıyla ilgili olarak "Belsan'ın sermaye artırımındaki gaye Belsan'daki işçiler şu anda sendikalı işçiler. Temmuz 2014'ten itibaren bu işçiler sendikal haklarını kazandılar. Sendikal haklar çerçevesinde 2014 yılına ait 2 milyon, 2015 yılında da 5 milyona yakın Belsan'a yüklenen bir yük oldu. Bu yük de hesapta olmayan bir yüktü. Bu sermaye artırımındaki gaye hem işçilerimizin sendikal haklara sahip olup daha rahat şartlarda çalışma koşullarını sağlamak bir de belediyeye ait bir şirketin sıkıntıya düşmesini önlemek" dedi.

TEPE: ÇALIŞANLARI MOTİVE ETMEK ADINA

AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Belsan Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Tepe ise, Belsan çalışanlarını motive etmek adına devrim niteliğinde bir çalışma olduğunu söyledi. Tepe, "Belsan'ın kuruluş sermayesi 6 milyon 920 bin iken işçilerin getirdiği bize bir yük getirmiştir. Bu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve çalışanlarımız açısından güzel bir noktadır. Bu talep edilen sermayenin yüzde 25'i ilk üç ay içerisinde diğer yüzde 75'i de üç yıla ayrılacak. Bu da belediyeyle şirket arasındaki borç alışverişini mahsuplaştırma yoludur" diye konuştu.

AKTAŞOĞLU: HER AY 2 MİLYON ZARAR EDİYOR

Belsan'la ilgili hesapların açıklanması gerektiğini ve bu konuda meclise bilgi verilmesini isteyen Saadet Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yusuf Aktaşoğlu da, "Geldiği ilk günden beri Belsan'ı endişeyle karşıladığımı bu mecliste defalarca ifade ettim. Belsan birçok güzel hizmetler yapmakta. O güzel hizmetlerin altında bizim de imzamız var. Emeği geçenlere teşekkür ettiğimi defalarca ifade ettim. Bununla beraber Belsan'da çalışmış olan insanlarımızın hallerinin iyileştirilmesi noktasında belediyemizin almış olduğu tavrı da tebrik ediyorum ama benim ifade edeceğim bu değil. Keşke Belsan'la ilgili burada bir gün meclisi bilgilendirme toplantısı olsa. Belsan şirket olarak ulaşımda her ay ne kadar zarar ediyor? Emin olun bunlar açıklıkla ifade edilirse belki biz belediyemizin bu şirketini zararlarını asgariye indirmiş olacağız. Aldığım duyumlara göre, yaklaşık her ay 2 milyon liraya yakın bir zarar var. Bu zarar gerçekten çok ciddi bir zarardır. Bu zararın asgariye indirilmesi için yolların aranması lazım. En son Atatürk Bulvarı üzerinde düzenlenen ulaşımda yaklaşık 10'a yakın insanımız kaza geçirdi. Bunların 4 tanesi hayatını kaybetti. Belsan'ın büyükşehir belediye meclisinde konuşulmasını ben faydalı görüyorum" ifadelerini kullandı.

KAYTAN: ANKARA'DA 25 MİLYON KATKI SAĞLANIYOR

Güzergâhlarla ilgili ulaşım daire başkanlığının sorumlu olduğunu belirten oturum başkanı Kaytan, Belsan'ın sadece taşımacılıkla ilgilendiğini söyledi. Kaytan, "Dünyanın her tarafında bu tür etkinlikler sosyal belediyecilik alanında kar amacı gütmez. Dolayısıyla zarar eder. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve ilgili genel sekreter yardımcısıyla iki ay önce bir araya geldik. Aylık yaklaşık 25 milyon TL katkı sunuyorlar, destek sunuyorlar. Artık siz Urfa'nınkini ona göre oranlayın. Uygulamadan kaynaklı mıdır, onu tam olarak bilmiyorum. Vefat eden hemşerilerimize başsağlığı diliyorum" dedi.

Daha sonra söz konusu talep oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantı daha sonra imar ve istimlak dairesine havale edilen konuların görüşülmesiyle devam etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu Mustafa Tepe Nihat Kılıç Ak Parti Yerel Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title