Haberler

Belarus Cumhuriyeti'nden Arslan'a Devlet Şeref Nişanı

Güncelleme:

Belarus'a kazandırmış olduğu katma değer ve üstün hizmetlerinden ötürü, Emsaş İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Müsiad Genel Başkan Vekili Ali Rıza Arslan'ı 'Devlet Şeref Nişanı' ile onurlandırdı.

Belarus Cumhuriyeti, Emsaş İnşaat'ın gerçekleştirmiş olduğu başarılı projeler, Belarus'a kazandırmış olduğu katma değer ve üstün hizmetlerinden ötürü, Emsaş İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Müsiad Genel Başkan Vekili Ali Rıza Arslan'ı 'Devlet Şeref Nişanı' ile onurlandırdı.

Çırağan Sarayı'nda yapılan törene, nişanı takdim eden Belarus Büyükelçisi Valery Kolesnik ile birlikte Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da katıldı.

Başkent Minsk olmak üzere Brest gibi farklı şehirlerde inşaatlar yapan Emsaş İnşaat, halen Belarus'ta faaliyetlerini sürdürmektedir. Firmanın devam eden projeleri arasında Aqua Park Hotel, Marriot Hotel, Hilton Minsk yer alıyor.

Ali Rıza Arslan : "Büyük Türkiye'nin Büyük Şirketi Olmak"

Törende bir konuşma yapan Emsaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Arslan, ödülün kendisi için çok anlamlı olduğunu belirtirken, Emsaş'ın ve değerlerinin de bir yansıması olduğuna dikkat çekti. Türkiye'de ve bir çok ülkede projelerinin ve yatırımlarının bulunduğunu belirten Arslan" Belarus başta olmak üzere Kazakistan, Libya ve Özbekistan'da bir çok projeye imza attık ve ABD'de çok çeşitli iş geliştirme faaliyetleri içinde bulunmaya devam ediyoruz. ABD ve Belarus'taki ofislerimizle elbirliği içinde büyük işler yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz. Bütün bu güzel gelişmeler, Türkiye'nin bugün bölgedeki ve dünyadaki konumuyla paralellik arz etmektedir. Büyük Türkiye'nin büyük şirketleri, büyük markaları haline gelmek için şahsım ve şirketim adına bu anlamda da gayret içerisindeyiz.' dedi.

Emsaş'tan İkitelli de Avrupa'nın en büyük sağlık kompleksi

"Bugün, Türkiye, bölgesinde saygın bir merkez ülke. Emsaş da bunun bilincinde hareket ediyor. Sağlam bir vizyon, hayal gücü, bunu yaşama geçirecek hayat gücü, iş gücü ve doğru kullanılan enerji ve motivasyonu" diyerek sözlerine devam eden Arslan, İkitelli'de yapımı devam eden Avrupa'nın en büyük sağlık kompleksine de Emsaş olarak imza attıklarını belirtti. Burada uyguladıkları gelir modelinin de örnek teşkil edeceğinin altını çizen Arslan, yaptıkları her işte insana ve medeniyete hizmet ettiklerini vurguladı.

"Vize zulme dönen koca bir ayıptır"

Törende söz alan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ise, eski bir sanayici ve şimdi Ekonomi bakanı olarak artık Türkiye'nin IMF'ye borç veren bir ülke konumuna geldiğini, firmaların bugüne kadar yapmış olduğu 26 milyar dolarlık yatırımlardan ötürü iftihar ettiğini belirtti. Konuşmasında Ali Rıza Arslan ve Türk iş adamlarına teşekkür eden Çağlayan, "Şükürler olsun iş dünyası ile dünyada adeta krize meydan okurcasına destanlar yazıyor. Türkiye ile Belarus arasındaki olması gereken ticaret hacmi milyar dolarla ifade edilmelidir. Bu konuda da her iki ülkenin de ortak anlayış içinde olduğunu da söylemek istiyorum" dedi.

Çağlayan yaptığı konuşmada, haksız vize uygulamalarına dikkat çekerek "Hiçbir ülkenin, Türkiye gibi bir ülkenin vize uygulama hakkı yoktur. Bu aslında ticarette teknik bir engeldir. Haksız rekabet unsurudur ve bir insanlık ayıbı, insanlık suçudur. Resmen zulme dönüşmüş olan koca bir ayıptır. Yeri geldiği zaman şeffaflıktan, demokrasiden bahseden Avrupa, bu konuda Türkiye'ye karşı maalesef ikiyüzlüdür" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, Belarus Ankara Büyükelçisi Valery Kolesnik, Ali Rıza Arslan'a Devlet Şeref Nişanı'nı takdim etti. Verilen yemeğin ardından toplu fotoğraf çekimi ile tören sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Ali Rıza Arslan Çağlayan Türkiye Belarus Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title