Haberler

Baykal ile Eski MHP'li Yöneticilere Yönelik "Kaset Kumpası Davası" Yarın Görülecek

- Baykal ile eski MHP'li yöneticilere yönelik "kaset kumpası davası" yarın görülecek

ANKARA - CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile bazı MHP'li yöneticilere yönelik "kaset kumpası"na ilişkin aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduğu 171 sanık hakkında açılan dava, yarın Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesince görülecek.

Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda görülecek davada aralarında Gülen'in de bulunduğu 171 sanık, "silahlı terör örgütüne üye olmak", "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme", "özel hayatın gizliliğini ihlal etmek", "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme", "haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek", "kamu görevlisinin sahteciliği" ve "nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme" suçlamalarından yargılanacak.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca CHP'li Baykal ile eski MHP'li yöneticilere ait özel görüntülerin internetten paylaşılmasına ilişkin hazırlanan iddianamede, FETÖ'nün, diğer devlet kurumları gibi emniyet teşkilatı içinde de örgütlendiği, örgütün ulaşmak istediği nihai hedefleri gerçekleştirmek için adli, idari ve istihbari kolluk görevi icra eden ve aynı zamanda güç kullanma yetkisine sahip olan, özellikle teknik (dinleme ve izleme) ve operasyonel imkanlara sahip istihbarat, kaçakçılık ve terörle mücadele şubeleri gibi birimleri bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kontrolünü ele geçirmeye özel bir önem verdiği vurgulandı. FETÖ'nün kurum içerisindeki kadrolaşmasını belirli bir düzeye ulaştırdıktan sonra da bu kurumun personel, teknik, araç ve gereçlerinin örgütsel operasyonlarının ana aracı olarak kullanmaya başladığı belirtildi.

"Kumpas, Gülen'in emir ve talimatı doğrultusunda yapıldı"

Müştekiler Deniz Baykal ile bazı MHP'li yöneticilere yönelik eylemlerin yöntem, hedef kişi, zamanlama, amaç, kurgu, yayınlanma gibi özellikleriyle birbirleriyle benzer nitelikte olduğunu ifade edilerek, sanıklardan Sedat Zavar, İlker Usta, Enes Çığci ve Ali Özdoğan hakkında kamuoyunda "böcek davası" olarak bilinen davanın açıldığı kaydedildi. İddianamede, tüm organları ile birlikte devlet yönetimini ele geçirme amaç ve hedefi bulunan FETÖ'nün, bu amaç ve hedeflerini gerçekleştirilmesine yönelik olarak siyasi hayatı dizayn etmek için emniyet istihbarat birimlerinde bulunan örgüt mensuplarının etkin katılımı ve çalışmaları ile "kaset kumpasları" denilen operasyonları gerçekleştirdiği bildirildi. Kaset kumpasının, şüphelilerden örgüt lideri Fetullah Gülen'in, örgütün emniyet istihbarat birimlerindeki mensuplarına doğrudan ve dolaylı talimatlar vererek gerçekleştiği tespitine yer verildi.

FETÖ, CHP'li Baykal'a kaset kumpasında 2008'de çalışmalara başlamış

İddianamede, 24 mağdur/müştekiye yönelik olarak 10 ikamet, 2 işyeri olmak üzere toplam 12 ayrı adrese ses ve görüntü alabilen cihazlar yerleştirildiği, teknik araçlarla izleme ve dinleme yapıldığı, elde edilen ses ve görüntülerin bir kısmının örgüt amaçları doğrultusunda hedefsel olarak internette yayınlandığının tespit edildiği belirtildi. İddianamede, sanıklarca 28 Ağustos 2008 tarihinde Deniz Baykal'ın ikametine teknik çalışma yapmak maksadıyla girildiği bildirilerek, "27.03.2010, 28.03.2010, 13.04.2010, 14.04.2010 ve 30.04.2010 tarihlerinde Nesrin Baytok ve Can Baytok'un ikametine teknik çalışma yapmak maksadıyla girildiği, müşteki Deniz Baykal'ın telefonunun usulsüz olarak dinlenildiği, bu dinlemeye ilişkin herhangi bir mahkeme kararının bulunmamasına rağmen etkin pişmanlık gösteren şüpheli beyanıyla tespit edilmiştir" denildi.

118 kişi ByLock kullanıcısı

Eylemlere katıldığı belirlenen 171 sanıktan 151'inin FETÖ mensubu olduğunun anlaşıldığı ifade edilerek, 171 sanıktan 164'ünün emniyet istihbarat birimlerinde görev yaptığı, emniyet istihbarat birimlerinde görev yapan 164 sanıktan 145'inin FETÖ mensubu olduğunun tespit edildiği belirtildi. Bu 145 sanıktan 118'inin FETÖ'nün kriptolu haberleşme ağı olan ByLock'u kullanıldığının anlaşıldığı kaydedilen iddianamede, "145 şüpheliden 116'sının Fetullahçı Terör Örgütü yapılanması tarafından gerçekleştirilen fişlemeye ilişkin materyallerde örgüt mensubu olarak kodlandığı, örgüt mensubu olduğu belirlenen 145 şüpheliden 134'ünün 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen askeri darbe girişimi sonrasında ilan edilen olağanüstü hal kapsamında çıkartılan kanun hükmünde kararnamelerle meslekten ihraç edildiği ya da rütbeleri geri alındığı, 145 şüpheliden 20'sinin kendisinin Bank Asya'da hesabının bulunduğu, 145 şüpheliden 53'ünün eşi, çocuğu, kardeşi, anne ya da babasının ByLock isimli kriptolu haberleşme programını kullandığı, Fetullahçı Terör Örgütü mensubu 151 şüpheliden 46 tanesinin soruşturma kapsamında tutuklanmış ve 44 şüpheli hakkında da yakalama kararı alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Milliyetçi Hareket Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Deniz Baykal 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title