Haberler

Basketbol Süper Ligi'ne Yeni İsim Sponsoru

Gayrimenkul firması Tahincioğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ile yaptığı iş birliğiyle Basketbol Süper Ligi'ne isim sponsoru oldu.

Lig önümüzdeki sezondan itibaren Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ismi altında oynanacak.

Hilton Bomonti Hotel'de düzenlenen toplantıda TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF Üs Yöneticisi Ömer Onan ile Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, sponsorluk anlaşmasıyla ilgili bilgi verdi.

Toplantıda konuşan Hidayet Türkoğlu, basketbolda çok başarılı bir yıl geçirdiklerini dile getirerek, "Harika bir basketbol yılı yaşıyoruz. Kadın Milli Takımı'mızın Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselmesi ve liglerimizde son anlara kadar yaşanan çekişme basketbolseverleri heyecanlandırmakla kalmadı, kulüplerimizin uluslararası organizasyonlarda kazandığı başarılar yıl boyunca göğsümüzü kabartmaya vesile oldu. Profesyonel sporcu ve kulüplerimizin yanı sıra halkımızın çoğunluğunun katılımıyla Türkiye'yi bir basketbol ülkesi yapma çalışmalarımızı emin ve güçlü adımlarla ilerletiyoruz." dedi.

Devletin, uzun vadeli spor politikaları çerçevesinde basketbol başta olmak üzere tüm spor branşlarına ciddi anlamda destek olduğunu aktaran Türkoğlu, şunları kaydetti:

"2016-2017 sezonunda Basketbol Süper Ligi'ne ismini veren Spor Toto Teşkilatı'na teşekkür ediyorum. Spor Toto Teşkilatı ile basketbolun güçlenmesi yolunda iş birliğimiz devam edecek. Türk basketbolu geldiği noktada devlet desteğinin yanı sıra ciddi oranda özel sektör ile iş birliği yapıyor. Liglerimiz, dünyanın sayılı, Avrupa'nın ise en iyi ligleri arasında. Basketbol izleyicilerinin sayısı her geçen gün artıyor. Milli takımlarımız ve liglerimize destek veren çok kıymetli markalarla bir aile olmayı başarmış bulunuyoruz. Bu mutlu günümüzde sizlere, Tahincioğlu'nun Basketbol Süper Ligi'nin isim sponsoru olduğunu duyurmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Tahincioğlu Holding'in paydaşlarıyla basketbolseverleri bir araya getirme isteği, federasyon olarak koyduğumuz daha çok sporsevere ulaşma hedefiyle örtüşüyor. Kendilerine teşekkür ediyor ve basketbol ailesine 'hoş geldin' diyorum. Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin Türk basketboluna başarılı sonuçlar getirmesini diliyorum."

Hidayet Türkoğlu, anlaşmanın maliyetiyle ilgili bir soruyu, "Göreve geldiğimizden beri markamızın değerini daha yukarıya çekmek için elimizden geleni yapıyoruz. Tahincioğlu ile güzel bir iş birliği yaptık. Rakamı açıklamayı şu anda doğru bulmuyoruz. Bunu ilerleyen dönemde kulüplerimizle paylaşacağız ve onlar aradaki farkı görmüş olacak." şeklinde yanıtladı.

TBF Üst Yöneticisi Ömer Onan ise Türk basketbolunun her geçen gün başarılarına bir yenisini eklediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Dünyanın en zorlu liglerinden biri olan Basketbol Süper Ligi ülkemizin yetiştirtiği en başarılı oyuncuların yanı sıra dünyanın en iyi basketbolcularının da ilgisini çekiyor. NBA, FIBA kupaları ve Avrupa şampiyonalarında yer alan yıldız oyuncular, antrenörler efsaneleşmek için Basketbol Süper Ligi'ni tercih etmeye devam ediyor. Hepimizi büyük bir gurura sevk eden basketboldaki başarımızın sürdürebilir olmasını çok önemsiyoruz. Tahincioğlu'nun sponsorluğuyla birlikte Basketbol Süper Ligi'nin çekişmeli ve heyecan verici yanlarını sporseverlerle buluşturmaya devam edeceğiz. Kendilerine teşekkür ediyorum."

Tahincioğlu: "Toplumsal projelerde sporun ayrı bir yeri var"

Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu da yaptıkları sponsorluk anlaşmasının 2+1 yıllık olduğunu açıkladı.

Büyük bir gelişim içinde olan Türkiye'nin ihtiyaçlarının da giderek arttığını dile getiren Tahincioğlu, "İşte bu noktada özel sektöre çok önemli görevler düştüğüne inanıyorum. Toplumsal projelerin içinde tabii ki sporun ayrı bir yeri var. Sporun, birleştirici, fiziksel ve zihinsel gelişimi destekleyici çok ayrı bir yeri olduğuna mutabıkız." ifadelerini kullandı.

Gelişmiş ülkelerin uzun vadeli spor politikaları sonucunda önemli başarılar kazandığını vurgulayan Tahincioğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ülkemizin de uzun vadeli hedefleri çerçevesinde, sporun her dalında başarılarını arttırması ve ismini daha sık duyurması gerektiğine inanıyorum. Türk basketbolunun da dünyada kendi branşında zirveye ulaştıktan sonra büyük bir fedakarlıkla ülkesine dönen Hidayet Başkan ile büyük bir şans yakaladığını düşünüyorum. Son yıllarda basketbolda ülke olarak elde ettiğimiz çok büyük başarılar vardı. Bu sene de gururla Avrupa'nın zirvesine oturmayı başardık. Eğitim, kültür ve sanatta yapmış olduğumuz sosyal sorumluluk projelerimizi ve desteklerimizi, Türkiye Basketbol Federasyonu ile yaptığımız iş birliğiyle spora da taşıyoruz. Basketbol Süper Ligi'nin isim sponsoru oluyoruz. Bu anlaşmanın basketbol camiası ve şirketimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Tüm kulüplerimize başarılar diliyorum."

Kaynak: AA / Spor

Özcan Tahincioğlu Hidayet Türkoğlu Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title