Haberler

Başkan Vekili Orhan Demirok, Sivas 2. Kitap Günleri'nin Açılışına Katıldı

Güncelleme:

Sivas Belediyesi Başkanvekili Orhan Demirok, 31 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında şifaiye medresesi ve çifte minareli medrese çevresinde vatandaşlara hizmet verecek "Sivas Kitap Fuarı'nın açılışına katıldı.

Açılış törenine Vali Vekili Salih AYHAN, Belediye Başkanı Vekili Orhan DEMİROK, Vali Yardımcısı Ömer KALAYLI, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hüseyin YILMAZ,Belediye Başkan Yardımcıları Hayri köse,Yılmaz Uysal,BBP İl Başkanı Aytekin Kulmaç kurum müdürleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

91 yayınevinin katıldığı Sivas 2. Kitap Günleri'nin resmi açılışı gerçekleştirildi.

Tarihi Kent Meydanı'nda Sivas Kongresi'nin 94'üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Sivas 2. Kitap Günleri"nin açılışı Vali Vekili Salih Ayhan, Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ve il protokolü tarafından yapıldı.

Açılışta konuşan Vali Vekili Salih Ayhan söyleşiye katılan Sinan Yağmur'un "Selçuklu payitahtı, Osmanlı medari iftarı, Cumhuriyetimizin harcı olan Sivas'ta bulunmak bizim için büyük bir mutluluk" dediğini dile getirerek, "Geçen yıl 120 civarında yayınevi varken bu yıl ise 230'a yaklaştı. İnşallah seneye bu 300'ü bulacaktır. Sivas Valiliğimizin koordinesinde Sivas Belediyesi, Sivas İl Özel İdaresi, Cumhuriyet Üniversitemiz ve tüm kurumlarımızla beraber bu işi götürüyoruz. Ben emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. 30 söyleşi var. Söyleşiye gelecek olan ilim irfan sahibi entelektüel insanlar var. 30'unu da dinlemek herhalde bir yaz boyu bir kursa bir kampa girmek gibi olacaktır" dedi.

Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok ise 4 Eylül şenlikleri kapsamı içerisinde kitap fuarının 2'nci kez düzenlendiğini belirterek, "Katkılarından dolayı herkese teşekkür ederim. Ecdadımızın ilim irfan yuvası olarak bıraktığı bu değerli alanda ilim adamlarımızın, değerli akademisyenlerimizin onların eserlerini burada Sivas halkına taktim etmek onları Sivas halkına tanıştırmak bir araya getirmek çok önemliydi. emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

CÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ise, kitap okumanın önemine değinerek, "Bugün yaşadığımız sorunların çözümünü ararken gözümüzü çevirdiğimiz ülkeler bir anlamda kitap okuyan ülkeler. Eğer biz tarihte üstlendiğimiz misyonumuzdan kazanmak istiyorsak kitap okumayı alışkanlık haline getirmemiz lazım. Var olan bu alışkanlığımızı daha da artırarak yeni nesillerimizi kitap sever hale getireceğiz. Amerika'da 1 kişi yılda 12 kitap okurken bizde 12 kişi 1 kitap okuyor. Kitap okuyan, okuduğu kitabı içselleştiren hayatında taktik eden nesiller yetişmesini ümit ediyorum. Bu vesile ile bu fuarın hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Vali Vekili Salih Ayhan, Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, CÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ve beraberindekiler yayınevlerinin stantlarını gezdikten sonra Sivas Belediyesi tarafından alanda oluşturulan Kitap Kumbarası'na kitap attı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Orhan Demirok Salih Ayhan Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title