Haberler

Başkan Deniz: "Malazgirt Yeniden İnşa Edilecek"

MUŞ (İHA) – AK Parti Malazgirt İlçe Başkanı Kenan Deniz, Malazgirt ilçesinin 2018 yılında yeniden inşa edileceğini söyledi.

MUŞ (İHA) – AK Parti Malazgirt İlçe Başkanı Kenan Deniz, Malazgirt ilçesinin 2018 yılında yeniden inşa edileceğini söyledi.

Açıklamalarda bulunan AK Parti İlçe Başkanı Kenan Deniz, 2017 yılının Malazgirt için unutulmaz bir yıl olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımız ilçemize geldi. İlçemizin tarihine sahip çıktı. İlçe halkına sahip çıktı. Yıllardır ilçeye yapılmayan hizmetlerin gelmesi için tüm bakanlıklara talimatlar verdi. Çok şükür Cumhurbaşkanımız sayesinde cumhuriyet tarihinden beri görülmemiş projeler için düğmeye basıldı. İlçemizde yaşayan tüm vatandaşlar, artık ileriye umutla bakıyorlar. Malazgirt ilçesi tarihi mekanların en başında gelecek. Bize bu umudu ve bu heyecanı yaşatan Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz" dedi.

"2018 yılında yapılacak projeleri saymakla bitiremeyiz"

2018 yılında Malazgirt ilçesinde yapılacak büyük projeleri anlatan Başkan Deniz, "İnanınki 2018 yılında ilçemizdeki projeleri anlatmaya zaman yetmez. Kısaca projelerden söz edersek, aynı Çanakkale gibi ilçemizde de tarihi panorama müzesi yapılacak. Tarihi panorama müzesi ilk etapta Malazgirt-Ahlat yolu üzerinde bulunan 3 bin 500 metrekare arsa üzerinde inşa edilecek. Bu proje hayata geçerse, en az 200 kişi Malazgirt ilçesinde iş bulma imkanına kavuşacak. Bu proje sayesinde her yıl binlerce turist ilçemize gelip, Malazgirt tarihini yerinde görme imkanı bulacak ve tarihi yeniden yaşayacak. İlçe Kaymakamız Soner Kırlı ile koordineli çalışıyoruz. Kaymakamımızın ilçeye yapmayı düşündü otogar için yer ayarlamaya çalışıyoruz. Organize sanayi bölgemiz için de çok büyük adımlar atılıyor. Sanayi için cazibe merkezi olursa, buraya birçok il ve ilçeden sanayiciler gelip iş yerleri açacak. Aynı Konya'daki organize sanayi bölgesi gibi tüm dünyaya tarım aletlerinin satılacağı önemli bir merkez olacak. Yine bir çevre yolu yapılacak. Bu çevre yolu organize sanayi bölgesi önünden direk panorama müzesine çıkarak. Bu yol çok büyük bir projedir. Toplamda sekiz kilometre bitümlü sıcak karışım (BTS) asfalt olacak. Milyonluk bir proje. Patnos-Malazgirt arasında yapılan yol, kasım ayında bitirilip teslim edilecek. Malazgirt Organize Sanayi Bölgesi önünden Hastane Kavşağı'na kadar çift şeritli kaldırımlı sıcak asfalt yol yapılacak. Hatun Köprüsü'nün yayına yeni bir köprü yapılıp, yollar genişletilecek" diye konuştu.

"Malazgirt'te altyapı ve kanalizasyon sorunu çözülecek"

Başkan Deniz, Kredi Yurtlar Kurumu tarafından 700 kişilik beş yıldız bir öğrenci yurdu yapılacağını da belirterek, "İlçemiz tarihinde yine bir ilk olan altyapı ve kanalizasyon çalışmaları da kaymakamınız sayesinde neticeye varıldı. Kaymakamımızın bizlere bildirdiğine göre ilk kazma nisan ayı içerisinde vurulacak. Artık Malazgirt ilçesinin altyapı ve kanalizasyon sorunu tarihe gömülecek. Malazgirt Adliyesi arkasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız tarafından bir hizmet binası yapılacak. Niye 2018 yılında ilçemizde yeni bir aile sağlık merkezi (ASM) yapılacak. Bir de Nurettin köyümüzde sağlık ocağı yoktu, bu yıl oraya da bir sağlık ocağı yapılacak. Kız Meslek Lisesi önünde yeni bir gençlik merkezi yapılacak. 50 yataklı hastane inşaatımız sürüyor. Hemen yan tarafına yine 50 yataklı bir ek bina daha yapılması proje aşamasında. İlçemiz eğitimi için 20 tane yeni okul ile bu okullar için 13 lojman yapılacak. Kısaca Malazgirt ilçesi 2018 yılında çok büyük yatırımların merkezi olacak. Şimdiden bu yapılacak yatırımlar için başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, tüm bakanlıklarımıza, AK Parti Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Muzaffer Çakar'a, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek'e, Muş Valimiz Aziz Yıldıram'a, İlçe Kaymakamız ve Belediye Başkan Vekilimiz Soner Kırlı'ya ve bu büyük projelerin ilçemize gelmesini sağlayan herkese sonsuz sevgiler ve saygılar" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Malazgirt Ak Parti Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title