Haberler

Kayseri'den kısa kısa

Güncelleme:

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen 2021 Verimlilik Proje Ödülleri Yarışması'nda ilk üçe girerek, ödül almaya hak kazandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen 2021 Verimlilik Proje Ödülleri Yarışması'nda ilk üçe girerek, ödül almaya hak kazandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım AŞ tarafından geliştirilen proje ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın düzenlediği "2021 Verimlilik Proje Ödülleri'nde" 98 puanla ilk üçe girdi.

Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Müdürlüğü 468 projeden 388'i değerlendirmeye alarak, finale kalan 28 projenin ilgili kategorilerde ödül verilecek 12 projeyi belirledi.

Kayseri Ulaşım AŞ de kamu kategorisinde finale kalan "Verimli Ulaşım Hatları Kurulması ve İşletmesi" projesiyle ödül almaya hak kazandı.

Başkan Büyükkılıç, ödülü 17 Aralık'ta Kocaeli'nin Gebze ilçesinde düzenlenecek Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2021 Verimlilik Proje Ödülleri Töreni'nde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan alacak.

TCDD Genel Müdürü Akbaş'tan Başkan Büyükkılıç'a ziyaret

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Metin Akbaş ve beraberindeki heyet, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, Büyükkılıç ile Akbaş, Kayseri'de yapılacak olan ve yapımı devam eden çalışmaları görüştü.

Demir yolu ulaşımıyla ilgili hizmet ve projelerin değerlendirildiği ziyarette Akbaş, Kayseri'ye yatırımların devam edeceğini belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç da Akbaş'a ziyareti dolayısıyla teşekkür etti.

Kayseri'de şiir dinletisi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında, "Ustalarla Sezai Karakoç ve Ahmet Remzi Akyürek Anısına Şiir Dinletisi" etkinliği düzenlenecek.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, merhum yazar, şair ve düşünür Sezai Karakoç ile son dönem Osmanlı mevlevilerinden olan, Arap, Fars ve Türk edebiyatı konusunda derin bilgisi bulunan ve devrinde Türkçe'yi en iyi bilenler arasında yer alan şair yazar Ahmet Remzi Akyürek anısına şiir dinletisi düzenlenecek.

Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi'nde 19 Aralık saat 19.00'da gerçekleşecek şiir dinletisinde edebiyat dünyasının usta isimleri Hayati İnanç, Prof. Dr. Ziya Avşar, Prof. Dr. Nurullah Genç, Prof. Dr. Alaattin Karaca, Dr. Öğretim Üyesi Ömer Demirbağ, Dr. Celal Fedai, Muhsin İlyas Subaşı ve Mustafa İbakorkmaz şiirseverlerle buluşacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri'nin bir sanat şehri olması için gayretlerinin süreceğini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Memduh Büyükkılıç Metin Akbaş Kayseri Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title