Haberler

Başkan Bahçavan: Dursunbey'de camiler satılıyor haberleri ile kamuoyu yanıltılıyor

Güncelleme:

Başkan Bahçavan: Dursunbey'de camiler satılıyor haberleri ile kamuoyu yanıltılıyor

6307 sayılı kanunda verilen hakkı yerine getiriyoruz

BALIKESİR - Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan Türkiye gündeminde olan 'camiler satılıyor' haberlerinin kasıtlı olarak yayılmaya çalışıldığını olayın aslının ise kanunlar çerçevesinde rutin olarak yapılan devir işlemlerinden ibaret olduğunu söyledi.

İki günden bu yana bazı internet siteleri ve sosyal medya organlarında yayınlanan haberlerde, Dursunbey Belediyesi'nin ilçedeki 8 camiyi satılığa çıkardığı yönünde haberler yayınlanmıştı. Bu haberlerin ardından Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, camilerin siyasete alet edilmeye çalışıldığını ifade etti.

Bu gelişmelerin ardından bir açıklama daha yapan Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan şu anda tüm belediyelerin üzerilerinde olan cami arsalarını maliye hazinesine bu vesile ile de Diyanet'e devrettiğini söyledi. Dursunbey'de bulunan 174 camiden 8'inin arazisinin Dursunbey Belediyesine ait olduğunu ifade eden Başkan Bahçavan, bir caminin arsasını belediye üzerinde kalmasının saçmalık olduğunu söyledi. Bu sebeple kanunun kendilerine verdiği yetki ile bu devri gerçekleştireceklerini ifade eden başkan Bahçavan, camileri gerçek sahibine vererek doğrusunu yapacaklarını ifade etti. Ak Parti'ye yüzde 80 oyun çıktığı Dursunbey gibi bir ilçede bu konuyu malzeme yapmaya çalıştıklarını söyleyen Başkan Bahçavan, bu yayınları yapanlar hakkında gerekli hukuki süreci başlattıklarını söyledi.

Dursunbey belediyesinin 22 milyon borcu var iddialarını da sert bir dille yalanlayan Başkan Bahçavan, yaptıkları yatırımlar ile Belediye'yi kara geçirdiklerini söyledi. Dursunbey Belediyesinin maliyeye 700 bin TL civarında borcunun olduğunu hatırlatan Başkan Bahçavan, Belediyenin maliyeden KDV alacağının ise 3 Milyon TL olduğu hatırlattı. Bütün Belediyelerin bu tür kararları almaya devam ettiğini da hatırlatan Başkan Bahçavan, 2001 yılında çıkan 6307 sayılı kanunda belediyelere bu şekilde devir ile ilgili hak verildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Ramazan Bahçavan Sosyal Medya Dursunbey Türkiye Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title