Haberler

Başkan Altınok Öz, Topselvi'de Vatandaşlarla Buluştu

Topselvi Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartallıların sosyalleşmesi için kültürel ve sanatsal çalışmalara ağırlık verdiklerini söyledi.

Topselvi Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartallıların sosyalleşmesi için kültürel ve sanatsal çalışmalara ağırlık verdiklerini söyledi.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, mahallelerde esnaf ve halkla buluşmaya devam ediyor. Topselvi Mahallesi'ni ziyaret eden Başkan Altınok Öz, mahalleli tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandı. Başkan Altınok Öz'ün, Topselvi Mahallesi'ndeki ziyaretinde CHP İstanbul Milletvekili Osman Taney Korutürk de eşlik etti. Başkan Altınok Öz, yaptığı ziyaret sırasında araçların anonslarını kapattırarak, Gezi olaylarında başına gelen gaz fişeği nedeniyle yaralanarak 269 gün yoğun bakımda kalan ve hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Kartal'da kültür ve sanata yönelik çalışmaları vatandaşlara anlatan Öz, "Kartal Belediyesi olarak Dragos'ta 1974'te yapılan ve maddi olanaksızlık nedeni ile yarıda bırakılan kazıları 2010 yılı Aralık ayında İstanbul Arkeoloji Müzeleri işbirliği ile başlattık. Yüzyıllardır toprak altında gizli kalmış bir tarihi gün ışığına çıkarıyoruz. Dragos Arkeolojik Kazı alanı başta olmak üzere tarihi çeşmeleri ve yapıları ile özel bir yere sahip olan Kartal'ın, Tarihi Kentler Birliği'ne üye olmasını sağladık. Kartalımızın tarihi mirasını korumak ve gelecek nesillere aktarmak için çoğunluğu sivil mimarlık örneği olan yapılarımızı da belirleme çalışmalarına başladık. Kartalımızın tarihi mirasını korumak ve gelecek nesillere aktarmak için çoğunluğu sivil mimarlık örneği olan yapılarımızı da belirleme çalışmalarını sürdürüyoruz" dedi.

"ETKİNLİKLERLE VATANDAŞLAR SOSYALLEŞİYOR"

Kartal'da her yıl düzenlenen etkinliklerde vatandaşların sosyalleştiklerini de belirten Başkan Öz, "Kültür ve Sanat Festivali halkımız tarafından yoğun ilgi görüyor. Festivalde kültürel alanda seminer, söyleşi, panel, konferans, sempozyumlarla birlikte konser, sinema, tiyatro gibi birçok etkinlik yaptık, yapıyoruz. Soğanlık'tan Saraylara Giden Zarafet adıyla her yıl Lale Festivali düzenledik. 13 Mart'ta Soğanlık'ta saat 11.00 de Lale Festivalini yeniden yapacağız. Lale soğanlarını halkımıza dağıtacağız. Sahil kentleri arasında yer alan Kartal'da, Kartal Doğu Karadeniz Derneği ile birlikte 2013 yılında düzenlenen Hamsi Festivali'ne ev sahipliği yaptık. Gençlerimizin önemli değerlerini tanıması ve örnek alması için operanın önemli ismi Soprano Zehra Yıldız'ı anma gecesi düzenliyoruz. Yazlık sinemalarımızda geniş alanlara kurduğumuz dev ekranlarla, vatandaşımızın rahat bir şekilde film izlemesine olanak sağladık" şeklinde konuştu.

Topselvi Mahallesi'ne yapılan hizmetlere de değinen Başkan Altınok Öz, "Kartal'da yeşil alanları ikiye katladık. Bu kapsamda da Topselvi'de Şehit İbrahim Doğan Parkı ve Şehit Muharrem Öztürk Park'larını hizmete açtık. Okullara bakım ve onarım çalışmaları yaptık, bu çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Marmara İlköğretim Okulu ve Fatin Rüştü Zorlu Lisesi'nde bakım onarım çalışmalarını yaptık. Şehit Gökhan Yavuz İlköğretim Okulu bahçesine çocuk oyun takımları, banklar yerleştirdik. Kartal Mesleki Eğitim Merkezi'nde yine aynı şekilde çocuklarımız için banklar koyduk. Okullarımızın bahçelerini yeşillendirme çalışmaları yaptık. İbadethanelerimize destek verdik, vermeye de devam edeceğiz. Kıbrıs Şehitleri Camii'nde bakım ve onarım çalışmaları yaptık. Ramazan ayında Kıbrıs Şehitleri Camii'nde son iki yılda 17 bin 743 kişiye iftar yemeği vererek aynı sofrayı paylaştık. Topselvi Mahallesi'nde 5 bin 345 ton asfaltlama çalışmasını gerçekleştirdik. Sosyal belediyecilik kavramıyla her mahallemize hizmet vermek için yola çıktık ve bu şekilde hizmet vermeye devam ediyoruz" diye konuştu.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Topselvi Mahallesi gezisi sonunda vatandaşlara, kendisine gösterdikleri sevgi ve verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osman Taney Korutürk Altınok Öz İstanbul Politika Güncel Haberler

title