Haberler

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık: "Tarihimizin Her Bir Sayfasında Ayrı Bir Ders Var"

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık: "Tarihimizin her bir sayfasında ayrı bir ders var" " Çanakkale Savaşı'nda Sarıkamış Harekatı'nda İstiklal Harbi'nde herhalde ailesinde şehit olmayan kimse yoktur"KOCAELİ - Kocaeli'de düzenlenen 'Sarıkamış Şehitleri Anma Yürüyüşü'ne katılan Başbakan Yardımcısı...

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık : "Tarihimizin her bir sayfasında ayrı bir ders var"

" Çanakkale Savaşı'nda Sarıkamış Harekatı'nda İstiklal Harbi'nde herhalde ailesinde şehit olmayan kimse yoktur"

KOCAELİ - Kocaeli'de düzenlenen 'Sarıkamış Şehitleri Anma Yürüyüşü'ne katılan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Bizim tarihimizde pek çok ibret sayfası var. Tarihimizin hiçbir sayfası bizim utanacağımız bir sayfa değil. Her bir sayfasında ayrı bir kahramanlık var. Her bir sayfasında ayrı bir ders var. Her bir sayfasında insanlığa bir ibret var" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ortaklığında Sarıkamış Harekatı'nın 103. Yılı kapsamında gerçekleştirilen Sarıkamış Şehitlerini anma yürüyüşü Başbakakan Yardımcısı Fikri Işık'ın katılımıyla gerçekleşti. Kocaeli'nin Gölcük ilçesi Yuvacık Barajı Yürüyüş Parkuru'nda başlayan yürüyüşe Fikri Işık'ın yanı sıra Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli İl Jandarma Komutanı Osman Aslan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Kocaeli Valiliği ile ortaklaşa gerçekleştirilen yürüyüşte Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Sarıkamış Şehitleri için barajda kamp kuran Kocaeli İzcileri'ni ziyaret etti. Başbakan Yardımcısı Işık ve beraberindeki binlerce kişi toplam 7 kilometre yürüdü.

"Bu ülke kalkındıkça şehit dedelerimiz bize dua edecekler"

Yürüyüşte konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Ben inanıyorum ki tüm şehitlerimizi ruhu şu anda bizi izliyor. Şehitlerimiz bizden ne bekliyor? 'Bir olun diyorlar. Beraber olun. Kardeş olun. Güçlü olun. Zalimlere fırsat vermeyin. Hakkın yanında olun ve onurunuzu ve namusunuzu çiğnetmeyin' diyorlar. Çanakkale'de Sarıkamış'ta Allahu Ekber Dağları'nda şehit olan dedelerimiz bu ülke kalkındıkça bize dua edecekler" dedi.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ise, Bu günlere gelişimiz süresince çok önemli mücadeleler gerçekleştirdik. Bugün bu bayrak altında hür ve bağımsız olarak yaşaya biliyorsak,bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Şehitler bu ülkenin yaşaması için canlarını ortaya koymuşlardır. Onları anmak, unutmamak ve ülkenin hangi, şartlarda nasıl kurulduğunu anlayabilmek için onları anmak durumundayız" ifadelerini kullandı.

"Tarihimizin her bir sayfasında ayrı bir kahramanlık var"

Tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle andıklarını belirten Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, " Bizim tarihimizde pek çok ibret sayfası var. Tarihimizin hiçbir sayfası bizim utanacağımız bir sayfa değil. Her bir sayfasında ayrı bir kahramanlık var. Her bir sayfasında ayrı bir ders var. Her bir sayfasında insanlığa bir ibret var. Kutül Amare'de esir alınan İngiliz komutan daha sonra ömür boyu Türkler'e hayran oldu. Çünkü ona insanca muamele ediyorlardı. Bizim ecdadımızın bu konuda çok asil bir duruşu var. Sarıkamış'ta bizim bu ibret sayfalarından bir tanesi. Sarıkamış Enver Paşanın talimatıyla, Rusları ülkeden atmak için planlanan ve icra edilen bir harekattır. Bu harekatta kaybettiğimiz 60 bin kahraman şehidimiz var. Zaten Çanakkale Savaşı'nda Sarıkamış Harekatı'nda İstiklal Harbi'nde herhalde ailesinde şehit olmayan kimse yoktur. O dönemin büyük acıları hala yüreğimizde tazedir" dedi.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ve binlerce vatandaş Sarkımış şehitleri için 7 kilometrelik parkurda yürüdü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Hüseyin Aksoy Fikri Işık Çanakkale Sarıkamış Politika Güncel Haberler

title