Haberler

Başbakan Erdoğan Çorum'da 25 Bin Kişiye Konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Çorum mitinginde CHP'yi, "Genlerinde bozmak, engellemek var" diye eleştirerek, "1930'larda köprülere karşı çıkan bir parti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Çorum mitinginde CHP'yi, "Genlerinde bozmak, engellemek var" diye eleştirerek, "1930'larda köprülere karşı çıkan bir parti. Birinci ve ikinci köprüye de karşı çıktılar. Şimdi üçüncü köprüye de karşı çıkıyorlar. Ama yapacağız. Şimdi hangi yüzle buralardan arabalarınızla geçiyorsunuz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün helikopter ile saat 17. 00 sıralarında Tokat'tan Çorum Dr. Turan Kılıççıoğlu Stadı'na geldi. Başbakan Erdoğan'ı Vali Nurullah Çakır ve protokol üyeleri karşıladı. Karşılamanın ardından Vali Nurullah Çakır'ı makamında ziyaret eden Başbakan Erdoğan, beraberinde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte mitingin yapılacağı Abide Kavşağı'na gitti. Polis ve başbakanlık korumaları 25 bin kişinin toplandığı alanda sıkı güvenlik önlemi aldı:

ALANDA RADYASYON TARAMASI YAPILDI

Sİvil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği ekipleri de cihazlarla alanda radyasyon taraması yaptı. Zaman zaman aşırı kalabalık nedeniyle izdiham yaşandı. Bazı vatandaşlar yaralandı. Alandaki sağlık görevlileri hafif şekilde yaralanan vatandaşlara ilk müdahaleyi yaptı.

Geniş güvenlik önlemleri altında konuşma yapan Başbakan Erdoğan, 12 Eylül halk oylamasında kendilerine yüksek oranda destek veren Çorum halkına teşekkür ederek sözlerine başladı. 3 Kasım 2002'den bu yana halka mahçup olmadıklarını 8. 5 yıllık emanetlerine sahip çıkmaya çalıştıklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, "Daha bitmedi. Yapılacak çok işimiz var. 2002 çıraklık dönemi başladı. 2007'ye kadar. 2007 kalfalık dönemi başladı. 12 Haziran'a kadar. 12 Haziran'da ne başlıyor, ustalık dönemi. Bunu beraber başaracağız. Mimar Sinan ne diyordu. İstanbul Şehzadebaşı Cami benim çıraklık eserim. Süleymaniye Camii kalfalık, Edirne Selimiye Cami ustalık eserim. Bizde böyle yola çıktık. Onların izinde, rotasında gidiyoruz. Onlara layık olacağız. Türkiye'yi muassır medeniyetler seviyesine çıkaracağız" dedi.

İktidarı MHP'den, CHP'nin yavrusu DSP'den devraldıklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, IMF'ye olan borcun 23 milyar dolar olduğunu ifade etti. IMF'den 23 milyar dolar borç alıp kendilerine devrettiklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, "Biz ne yaptık. Sayın Bahçeli duy, bunları duy, duy. Sen borçlandın. Biz ödedik. Ödedik, ödedik, ödedik, şu anda IMF'ye 5 milyar dolar borç var. İstesek onu da siler atarız. Ama ekonomide finans yönetimi diye birşey var. Biz bunu çok ucuza almışız. Ucuza aldığımız için 2013 Nisan'ına kadar süre var" diyerek, "O zamana kadar bitirip atacağız. Biz 3 yılı aşkın süredir stand-by anlaşması yapmadık. Çünkü biz bize yetiyoruz. Bizden önce bunlar 9 ay vade ile kredi bulamıyorlardı. Şimdi bize ne diyorlar 9 ay mı gelin verelim. Neden çünkü Türkiye güvenilir bir ülke. İstikrar ve güven var" diye konuştu.

"BUNLARIN İKTİDAR OLMAK GİBİ BİR NİYETİ YOK"

Konuşmasını sık sık muhalefeti hedef alarak sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sayın Bahçeli, sayın Kılıçdaroğlu, eğer dürüst siyaset yapıyorsanız, bize devrettiğiniz asgari ücretle ne kadar süt, yumurta, ekmek, ayçiçek yağı, toz şeker, çay alınıyordu. Bugün ne kadar alınıyor. Bugün daha az alınıyorsa ben bu görevi bırakırım. Ama bugün daha fazla alınıyorsa siz meydanlardan çekilmeye var mısınız? Bunlara bunu söyleyelim. Ama gidemezler. Bunların iktidar olmak gibi bir niyeti yok. Muhalefete alışmışlar" dedi. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sivas'IN DOĞUSUNDA İZİNİZ VAR MI?"

"Dürüst siyaset yapmıyorlar. İşleri güçleri yapılanı bozmak. Buradan milliyetçi geçinenlere aslında milliyetçilikten geçinenlere soruyorum. Bu ülkeye ne yaptınız. Hangi hizmeti ürettiniz. 5 yıllık iktıdarı aldınız 3. 5 yılda bırakıp kaçtınız. Yürütemediler. Şimdi 2023'ten bahsediyor. 3. 5 yıl orada oturamayan 2023'ü konuşabilir mi? Sivas'ın doğusunda sizin iziniz var mı? MHP'ye diyorum. Ah MHP'ye gönül veren kardeşim. Başınızı iki elinizin arasına alın. Futbol takımı tutar gibi parti tutmayın. Bu başka iş, o başka iş. Burada Türkiye'nin kaderi var. Gavur dağının ötesi vatan toprağı değil mi? Orası bu ülke sınırları içinde değil mi? Milliyetçilik slogan atmak değil. Milletçilik el işareti yapmak değil. Milliyetçilik hizmet üretmektir. "

"KEL ALİ, CELLAT ALİ' Yİ TANIYOR MUSUNUZ"

"Ali Çektinkaya. Bu ismi tanıyormusunuz. Şimdi lakabıyla söylüyorum kel Ali. Cellat Ali. Şimdi bu ismi tanıyormusunuz. Ben size kim olduğunu söylüyorum. Bu Ali Çetinkaya, merhum Çorumlu, İskilipli Atıf hocamızın idamına karar veren hakim" diye sözlerine devam eden Başbakan Erdoğan CHP yüklenerek, "Savcı iskilipli Atıf hocamızın 3 yıl hapsini istedi. Bu Ali Çetinkaya, sanığın idamına, burası çok önemli dinleyin, şahitlerin daha sonra dinlenmesine karar verdi. Önceden dinlemiyor. İdamdan sonra. Böyle adalet olur mu. Atıf hocamızı böyle astılar. Nuri Demirağ Türkiye'ye çok büyük hizmetleri olmuş, büyük yatırımlar yapmış ilk Türk uçağını icat etmiş. 1930'lı yıllarda uçak sanayinin kurulmasını sağlamış bir zattır. 1931 yılında İstanbul'a köprü yapılması için hazırlık yapıyor. ve ayrıntılı bir şekilde projeyi hazırlıyor. Atatürk çok heyecanlanıyor, kutluyor. Nuri Demirağ'ın, Ankara'ya gitmesini projeye başlamasını istiyor. O dönemin Bayındırlık Bakanı o Cellat Ali, Kel Ali. Ali Çetinkaya, İsmet İnönü ile birlikte projeye hayır diyor. Hatta Nuri Demirağ'ın vasiyeti var. Bu köprüden İsmet İnönü ve Ali Çetinkaya geçemez diyor. Nereden çıktı bu Ali Çektinkaya. Ankara'daki CHP Yeni Mahalle Belediye Başkanı 3 Mayıs 2011'de bir karar aldı. İskilipli Atıf hocanın katili Ali Çetinkaya'nın ismini bir parka verdi. Ak Partili meclis üyelerinin itirazlarına rağmen. Adeta Çorumla, Türkiye'yle alay edercesine bu çirkinliği yaptılar. Sayın Kılıçdaroğlu hani sen milletin değerlerine saygılıydın. Bunların genlerinde bozmak, engellemek var. 1930'larda köprülere karşı çıkan bir parti. Birinci ve ikinci köprüye de karşı çıktılar. Şimdi üçüncü köprüye de karşı çıkıyorlar. Ama yapacağız. Şimdi hangi yüzle buralardan arabalarınızla geçiyorsunuz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title